Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs vēlreiz Vašingtonā uzvar Nišikori, Marejs izstājas pēc nakts mača

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs vēlreiz Vašingtonā uzvar Nišikori, Marejs izstājas pēc nakts mača
Aleksandrs Zverevs un Kei Nišikori
Foto: Sipa USA/Scanpix

Aleksandrs Zverevs piektdien Vašingtonas "ATP World Tour 500" turnīra ceturtdaļfinālā pieveica Kei Nišikori (3:6, 6:1, 6:4), nokļūstot divu uzvaru attālumā no titula aizstāvēšanas. Zverevs Vašingtonā palicis vienīgais spēlētājs ar pieredzi uzvarēt tāda līmeņa turnīros, jo pārgurušais Endijs Marejs izstājās, atteicoties no ceturtdaļfināla cīņas.

Aleksandrs Zverevs pirms gada bija pārāks pusfināla mačā ar rezultātu 6:3, 6:4, dienu vēlāk atkārtojot Japānas tenisista iespēto 2015. gadā, arī kļūstot par Vašingtonas turnīra čempionu. Kei Nišikori Zverevu šogad uzvarēja Montekarlo pusfinālā (3:6, 6:3, 6:4), bet Vašingtonā atkal piedzīvoja zaudējumu un pēc nokļūšanas iedzinējos izšķirošajā setā nespēja sakārtot domas lietus dotajā pārtraukumā.

Lietus dēļ piektdien tika izspēlēti tikai divi no plānotajiem četriem ceturtdaļfinālu mačiem, bet viens tika atcelts, jo Endija Mareja izstāšanās dēļ. Skots trīs dienas pēc kārtas spēlēja trīs setu mačus un pēdējo no tiem pabeidza vakar trijos naktī, pēc trīs stundu ilgās un ļoti vēlās cīņas pret Mariusu Kopilu dodot skaidru mājienu par to, ka piektdien varētu nespēlēt.

"Man bijuši vairāki ilgi mači. Pabeigt spēlēt trijos no rīta nav labs risinājums nevienam – turnīram, spēlētājiem, TV, Faniem, visiem. Cerēt uz spēlēšanu nākamajā mačā nav saprātīgi, tāpēc nespēlēšana ir iespējams variants. Nezinu, kā no spēlētājiem tiek gaidīta atjaunošanās. Tas ir kā spēlēt divus mačus vienā dienā," pēc vēlā mača sacīja Marejs, kuram nākamā cīņa būtu aptuveni 18 stundas vēlāk. Endijs nespēlēs arī nākamajā nedēļā "Masters 1000" turnīrā Toronto.

Pēc Mareja lēmuma atteikties no piektdienas mača sezonas trešo ATP pusfinālu sasniedza 19 gadus vecais Austrālijas tenisists Alekss De Minors, kuram karjeras pirmais pusfināls ārpus dzimtenes, kur janvārī pusfināls sasniegts Brisbenā un Sidnejā.

De Minors savu pusfināla pretinieku vēl nav uzzinājis, jo Andreja Rubļova un Denisa Kudlas mačs lietus dēļ tika pārcelts uz sestdienu. Tikmēr Zverevam pusfinālā būs jātiekas ar grieķu talantu Stefanu Cicipu, kurš otro reizi trijos dueļos pieveica Davidu Gofānu – 6:3, 6:4.

"Citi Open", "ATP World Tour 500" turnīrs Vašingtonā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Alexander Zverev – (7) Kei Nishikori3:6 6:1 6:4
(10) Stefanos Tsitsipas – (3) David Goffin6:3 6:4
(16) Andrey Rublev – Denis KudlaŠodien
Alex De Minaur – Andy MurrayUzvara bez cīņas

"Abierto Mexicano Los Cabos", "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Juan Martin Del Potro – (3) Damir Dzumhur6:3 7:6(6)
(2) Fabio Fognini – Cameron Norrie6:4 6:2

"Generali Open Kitzbühel", "ATP World Tour 250" turnīrs Kicbīlē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Denis Istomin – Nicolas Jarry7:5 6:7(4) 6:4
Martin Klizan – Jaume Munar7:6(3) 6:3