Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pēc vecuma viltošanas skandāla Irākas futbolisti nepiedalīsies Āzijas spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēc vecuma viltošanas skandāla Irākas futbolisti nepiedalīsies Āzijas spēlēs
Irākas izlase 2014. gada Āzijas spēlēs
Foto: ifa.iq

Āzijas spēļu organizatori koriģējuši futbola turnīra izlozi - Apvienotie Arābu Emirāti tagad ir Irākas vietā. Iepriekš raisījās skandāls ar U16 Irākas izlases futbolistiem saistībā ar krāpšanos ar vecumu apliecinošiem datiem, bet pirms tam jau bija atstādināti 18 spēlētāji.

Šonedēļ parādījās ziņa, ka Irākas futbola izlase tomēr nepiedalīsies Āzijas spēlēs. Lēmums tika pieņemts pēc uzvirmojušā skandāla ar krāpšanos ar vecumu apliecinošiem datiem. Irākas Futbola asociācija sākotnēji noliedza šādu informāciju, turklāt netika veiktas izmaiņas turnīra izlozē. Tagad gan notikusi izlozes koriģēšana - C grupā Irākas vietā stājas ir Apvienotie Arābu Emirāti.

Futbola turnīrā izlases sastāvā var piedalīties U23 futbolisti, kā arī trīs bez vecuma ierobežojuma.

Āzijas spēles notiek ik pa četriem gadiem. Vērienīgais sporta notikums šajā reģionā nereti tiek uzskatīts par svarīgāku nekā pasaules čempionāts. 2014. gada bronzas finālā Irākas futbola izlase pārspēja Taizemi (1:0), bet irākiešu augstākais sasniegums ir 1982. gada zelts. 2018. gada Āzijas spēļu futbola turnīrs sāksies 10. augustā, bet fināls ieplānots 1. septembrī.

Iepriekš bija skandāls ar U16 Irākas izlases futbolistiem - valsts galvaspilsētas Bagdādes lidostā tika konfiscētas deviņas pases saistībā ar aizdomām par vecuma apliecinošo datu viltošanu. Pirms tam Irākas Futbola asociācija šogad atstādināja 18 spēlētājus, kuri uzdevās par gados jaunākiem.

Izmantotie resursi:
Reuters / insidethegames.biz