Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim šodien Toronto "Masters" kvalifikācija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim šodien Toronto "Masters" kvalifikācija
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Ernests Gulbis šodien plkst. 18:00 sāks cīņu par Toronto "Masters 1000" sērijas pamatturnīru, sacenšoties ar amerikāni Raienu Herisonu. Piektdienas vakarā notika arī Monreālā gaidāmā sieviešu "Rogers Cup" turnīra izloze, kur pretinieces uzzināja abas spēcīgākās Latvijas tenisistes. Aļona Ostapenko 1. kārtā tiksies ar Johannu Kontu, bet Anastasijai Sevastovai mačs pret Aleksandru Kruniču.

Pasaules 129. numurs Ernests Gulbis šogad "Masters 1000" turnīros vēl nav spēlējis arī kvalifikācijā, jo šajos turnīros ir grūtāk tikt nekā "Grand Slam". Tagad viņam ir beidzot tikusi tāda iespēja, jo Toronto ir daudz atteikumu, tāpēc kvalifikācijā iekļuva arī vairāki otrā simta tenisisti. Toronto kvalifikācijas turnīra sākotnējā robeža bija 85. vieta, bet Gulbis ar savu 109. numuru (tāda vieta rangā viņam bija atlases brīdī) vēlāk droši tika kvalifikācijā.

Gulbim Toronto tradicionāli ir neveiksmīga spēlēšanas vieta, šeit pamatturnīros ne reizi netiekot tālāk par 2. kārtu, bet Monreālā, kur "Rogers Cup" notiek nepāra gados, Gulbis divreiz sasniedzis ceturtdaļfinālu. Ernesta pēdējā viesošanās Toronto notika 2016. gadā, kad viņš pamatturnīra 1. kārtas mačā zaudēja Radžīvam Ramam, togad vairs nespēlējot plaukstas locītavas savainojuma dēļ.

Lai šogad spēlētu Toronto pamatturnīrā, jāgūst divas uzvaras. Pirmais mačs šodien plkst. 11:00 pēc vietējā laika (mums 18:00) pret ranga 57. vietā esošo amerikāni Raienu Herisonu, kurš kvalifikācijā izlikts ar pirmo numuru. Gulbis bija pārāks abu vienīgajā iepriekšējā duelī, 2010. gadā ar 6:4, 7:6(5) uzvarot Delrejbīčā. Gulbis tad rangā bija 72. vietā, bet Herisons 296.

Dāmu "Rogers Cup" šogad notiks Monreālā, kur Latvijai "Premier 5" turnīrā divas pārstāves – Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Šajā turnīrā ir 16 izsētās tenisistes, bet tikai astoņas atbrīvotas no 1. kārtas mačiem, kur būs jāpiedalās abām mūsu tenisistēm. Ranga 11. vietā esošā Ostapenko tika starp izliktajām (numurs atbilstoši rangam), bet 20. vietas īpašniecei Sevastovai neizsētās statuss.

Ostapenko savā neilgajā "Rogers Cup" karjerā ir bez uzvarām, 1. kārtā zaudējot gan 2016. gadā Monreālā (Monikai Nikulesku), gan 2017. gadā Toronto (Varvarai Ļepčenko). Šoreiz viņas pirmā pretiniece būs ranga 48. vietā esošā Johanna Konta, kuru Aļona maijā ar 2:6, 6:3, 6:4 pieveica Romā, gūstot pirmo uzvaru trīs mačos pret Lielbritānijas labāko tenisisti.

Sevastova Monreālā nav spēlējusi, bet pagājušajā gadā Toronto pārvarēja vienu kārtu. Arī Anastasijai Kanādā pirmais mačs pret šogad jau uzvarētu pretinieci – viņai pretī stāsies serbiete Aleksandra Kruniča (#47), kuru Sevastova šosezon uzvarējusi jau divas reizes – janvārī Brisbenā ar 6:2, 6:4 un maijā Romā ar 6:4, 6:4. Sevastovai visos savstarpējos mačos pret Kruniču 4-3 bilance.

     [+] [-]

, 2018-08-04 12:47, pirms 6 gadiem
Pastaiga nevienam nebūs. Harisons bez savainojumiem un rutīnā; Konta, iespējams, atgriežas; Seva var nebūt gatava.

     [+] [-]

, 2018-08-04 17:48, pirms 6 gadiem
ir kaadam links?