Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"United" spēlējošais Mata ziedos 1% algas un aicina kolēģus sekot piemēram

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"United" spēlējošais Mata ziedos 1% algas un aicina kolēģus sekot piemēram
Huans Mata
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester United" pussargs Huans Mata vienu procentu no algas ziedos, lai palīdzētu futbola attīstībai visā pasaulē.

Brazīlijas izlases uzbrucējs Neimārs beidzot pārcēlies no "Barcelona" uz Francijas vicečempioni Parīzes "Saint-Germain", kas par viņa pāreju samaksāja 222 miljonus eiro – jaunu pasaules rekordu. Pēc nodokļu nomaksas Neimārs nedēļā pelnīs 600 tūkstošus eiro.

Tikmēr "Manchester United" spāņu pussargs Huans Mata paziņojis, ka vienu procentu savas algas ziedos labdarībai, palīdzot futbola attīstībai visā pasaulē. Tāpat viņš aicināja kolēģus rīkoties līdzīgi.

"Viena no pirmajām lietām, kuru man iemācīja futbols, bija tas, ka uzvarai nepieciešama komanda," sacīja Mata, kurš sagatavošanās procesā pirms jaunās sezonas bija piestājis Mumbajā. "Laukumā dzīvojam, vadoties pēc šīs tēzes, tomēr ikdienā to redzam ļoti reti. Dominē individuālās vēlmes."

"Ar akciju veidosim paņēmienu, kā futbols var atdot parādu sabiedrībai. Aicinu citus futbolistus iesaistīties. Lai sniegtu labumu, ejam pāri individuāliem brendiem un ego. Varam izveidot saikni starp futbolu kā biznesu un futbolu kā līdzekli, kas palīdzēs mainīt sabiedrību," pauda Mata.

Paredzams, ka Mata ziedos aptuveni 120 tūkstošus eiro no savas algas. Organizācija "Common Goal", kurā viņš iesaistījies, aprēķinājusi – ja tās rīcībā nonāktu viens procents no visas pasaules futbola naudas, tad tā saņemtu 30 miljardus dolāru.

Pagājušajā vasarā intervijā Mata norādīja, ka futbolisti dzīvo burbulī. "Mēs pelnām smieklīgos apjomos. Tas ir neaptverami. Futbola pasaulē es saņemu normālu algu. Taču, salīdzinot ar 99,9% Spānijas un visas pasaules iedzīvotāju, es saņemu nenormālu naudu."

"Algas mēs mērām, tās salīdzinot ar komandas biedriem vai futbolistiem, kuri spēlē citās komandās. Es dzīvoju burbulī. Patiesā dzīve ir tā, ko izdzīvo mani draugi. Mana dzīve kā futbolistam nav normāli. Reizēm ir biedējoši aizdomāties, cik pasargāts esmu," teica Mata.

Izmantotie resursi:
Manchester United's Juan Mata to give portion...

  +8 [+] [-]

, 2017-08-04 18:30, pirms 7 gadiem
respect

  +1 [+] [-]

, 2017-08-04 18:32, pirms 7 gadiem
Kur parādīsies nauda, tur parādīsies korupcija. Interesanti, cik Ārfikai ziedotie līdzekļi futbola attīstībai, tiešām, tiks izlietoti paredzētajam mērķim

  +8 [+] [-]

, 2017-08-04 19:08, pirms 7 gadiem
Kad Latvijas Virslīgas zvaigznes sāks ziedot procentu no savas algas jaunatnes futbola attīstībai? Tie taču būtu gandrīz divi eiro mēnesī

  -2 [+] [-]

, 2017-08-04 19:20, pirms 7 gadiem
Tātad reāli ja viņš reāli pelna piem 100k nedeeljaa , tad vinjsh noziedos 1k ??? Kas tas par ciparu apzinoties,ka vinjam alga tik milziga :O

     [+] [-]

, 2017-08-04 19:22, pirms 7 gadiem
Organizācija "Common Goal", kurā viņš iesaistījies, aprēķinājusi – ja tās rīcībā nonāktu viens procents no visas pasaules futbola naudas, tad tā saņemtu 30 miljardus dolāru.
Tātad, viņi grib teikt, ka futbols ir 3 triljonus dolārus vērts? Izdalot ar iedzīvotāju skaitu sanāk 430 dolāri uz cilvēku. Un ne jau visi seko futbolam. Pat Premjerlīgas TV dīls gadā ienes tikai 3 miljardus.

  +6 [+] [-]

, 2017-08-04 19:23, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: Tātad reāli ja viņš reāli pelna piem 100k nedeeljaa , tad vinjsh noziedos 1k ??? Kas tas par ciparu apzinoties,ka vinjam alga tik milziga :O
A tu ziedotu vairāk? Būtu labi, ja Neimars noziedotu man 1% gada algas, pietiktu visai dzīvei un varētu pat nestrādāt

     [+] [-]

, 2017-08-04 20:16, pirms 7 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Organizācija "Common Goal", kurā viņš iesaistījies, aprēķinājusi – ja tās rīcībā nonāktu viens procents no visas pasaules futbola naudas, tad tā saņemtu 30 miljardus dolāru.
Tātad, viņi grib teikt, ka futbols ir 3 triljonus dolārus vērts? Izdalot ar iedzīvotāju skaitu sanāk 430 dolāri uz cilvēku. Un ne jau visi seko futbolam. Pat Premjerlīgas TV dīls gadā ienes tikai 3 miljardus.
Viss atkarīgs no tā, kādus rādītājus izmanto. Viens no rādītājiem saucas "Direct, indirect and induced economic impacts of the industry on GDP". Tajā iekļauj visu iespējamo. Tu ar ģimeni aizbrauc uz spēli, un visa jebkādā veidā iztērētā nauda, ieskaitot ielasmeitas, muzejus, transportu utt. skaitās šajā summā. Tiek uzcelts stadions, pilsēta izbūvē jaunu ceļu uz stadionu, tiek uzbūvēta jauna dzelzsceļa stacija, lai izkāptu uz stadionu, darbinieki, kas to staciju ceļ, ēd, drāžas, un visa, visa iztērētā naudiņa tiek skaitīta iekšā šajā rādītājā, jo to ir inducējis futbols. Šādus rādītājus ASV rēķina visās jomās, un tiek ir diezgan oficiāli, parādās gada ziņojumos, bet dažādu industriju rādītājus nedrīkst skaitīt kopā, jo tie dublējas.

Šādi rēķinot, pasaules futbols noteikti gadā ģenerē 3 triljonus, un turklāt viegli un pašsaprotami.

Izmantot šo rādītāju Matas ziedojuma sakarā, protams, ir augstākajā mērā neinteliģenti un nekorekti.

  -2 [+] [-]

, 2017-08-04 23:29, pirms 7 gadiem
Zinaaju,ka atradiisies kaads antinjsh kursh prasiis vai es varu noziedot to 1k... zjeel,ka neuztveeri manu domu!

     [+] [-]

, 2017-08-05 00:19, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: Zinaaju,ka atradiisies kaads antinjsh kursh prasiis vai es varu noziedot to 1k... zjeel,ka neuztveeri manu domu!
Tā jau daudziem liekas- kas tad tiem miljonāriem ir daži tūkstoši. Bet jāņem vērā, ka bagātiem cilvēkiem arī ir lielas saistības.
Un jebkurā gadījumā- ja Tu piemēram pelni 1000e mēnesi- vai esi kādreiz ubagam iedevis 10ku? Vai piemēram no 10k kādreiz uzdāvinātu kādam 100eiro?
Ja nē, tad nu nav ko daudz rādīt ar pirkstu uz bagātajiem, jo naudas pasaulē viss ir relatīvs. Bomzītim noteikti šķiet- ''Kas tad tur tam rimi pārdevējam grūti no minimalās algas 380e iedot man vienu eirikui?''

     [+] [-]

, 2017-08-05 10:12, pirms 7 gadiem
Maz būs sekotāju

  -1 [+] [-]

, 2017-08-05 16:23, pirms 7 gadiem
Pareizi nauda jalaiz apgroziba un vislabakais veids ka to darit-labdariba,tiesa 1procents par isu,labak 10 procentus(pat 12) no ikmenesa ienakumiem-lai tek ka upe.
Es pats so principu neieveroju tapec ari esmu nabadzigs finansialaja zina..
Neatkarigi no profesijas un algas lieluma tas jadara ja grib lai nak nauda.Un vispar ar so principu tiek nosisti divi zaki-palidzi citiem un otrs ar laiku pamazam uzlabojas pasam finansiala situacija-ja to dara katru menesi.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-06 10:28, pirms 7 gadiem
Viens gudrs un ļoti veiksmīgs virs reiz man teica- pēc tekošo rēķinu nomaksāšanas, vienmēr atlikušo naudu sadali trīs daļās, vienu daļu noziedo, vienu noliec nebaltai dienai un vienu iztērē savam priekam. Neatkarigi no tā, cik liela ir šī pāri palikusī daļa. Un tev vienmēr būs nauda. Un tas nav nekāds brinums, bet gan pavisam loģiski- dzīvojot pēc šī principa, tu nekad netērēsi pāri saviem līdzekļiem, tev vienmēr būs iekrājumi un, ja tu palīdzi citiem, tad vienmēr atradīsies kāds, kas palidzes tev, ja būs tāda vajadzība, plus tam visam, tu vienmēr esi lietas kursā par savu finansiālo stāvokli. Es pati to nedaru, esmu pārāk slinka, droši vien tāpēc man, tā pat kā nejēgam, ir diezgan liela nabadzība bet vismaz mēs zinām kā vajag, ja neko citu

Ja par konkrēto sportistu, tad doma jau pareiza, bet 1%? Uzreiz prātā nāk hokeja Subans, kas, saņemot savu 100mil līgumu, uzreiz 10mil noziedoja un tas papildus viņa ierastajiem labdarības darbiem.