Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ikstens: "Pēc Gruzijas un Islandes mani vairs nekas nepārsteigs"

Agris Suveizda

Ikstens: "Pēc Gruzijas un Islandes mani vairs nekas nepārsteigs"
Kaspars Ikstens vēl Daugavpils "Daugavas" kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Divkārtējais Latvijas čempions Kaspars Ikstens šogad pirmoreiz izmēģināja laimi ārzemēs, taču nu ir atgriezies Latvijā un ir kļuvis par "Jelgavas" pamatvārtsargu. 25 gadus vecais futbolists sarunā ar Sportacentrs.com teica, ka šī pieredze viņu tikai darīs stiprāku un ka neatmet cerības atgriezties ārzemēs.

"Atbraucu no Islandes. Burtiski uzzināju un izlasīju portālā Sportacentrs.com, ka Aleksandrs Vlasovs ir aizgājis," Kaspars Ikstens sacīja, kā nokļuva "Jelgavā". "Sakontaktējos ar "Jelgavu". Caur komandas biedru – Deniss [Petrenko] man ir labs draugs. "Jelgava" izrādīja interesi. Tai bija vajadzīgs vārtsargs, un sarunājām, ka līdz sezonas beigām noteikti palikšu. Un tad jau redzēs."

"Par nākoti pagaidām neko nezinu. Redzēs, kā pabeigsim sezonu un kas notiks," Ikstens turpināja. Kaspars kā galveno iemeslu Islandes pamešanai minēja spēles laika trūkumu: "Pirmām kārtām – vairs nespēlēju. Iesāku sezonu, bet pēc tam vairs netiku laukumā. Treniņapstākļi bija diezgan švaki, un Islandē man nepatika. Ir jāpierod – klimats, viss pārējais. Bija daudz visādu sīkumu, kas sakrājās. Protams, galvenais iemesls bija tas, ka nespēlēju."

"Sezonu sākām ar trim zaudējumiem [1:2 pret "Fram", 2:3 pret "Stjarnan" un 1:3 pret "Keflavik"]. Treneris pienāca un teica, ka grib dot iespēju otram vārtsargam [35 gadus vecajam islandietim, kurš bija "Vikingur" pamatvārtsargs 1.līgā – A.S.]. Varbūt tas arī psiholoģiski kaut kā palīdzētu komandai. Bet tik un tā turpinājām zaudēt," teica Ikstens."Ja nemaldos, astoņās spēlēs bijām paņēmuši tikai vienu punktu. Gaidīju, gaidīju. Teica, ka, ja tā turpināsies, dos otru iespēju, bet nezinu."

"Teikšu tā. Jā, tāda rūgta pieredze, bet domāju, ka tā nāks par labu. Domāju, ka tā būs nedaudz norūdījusi manu raksturu un pēc Gruzijas un Islandes mani vairs nekas īpaši nepārsteigs," Ikstens komentēja savu pirmo ārzemju pieredzi. "It kā bija [citi varianti ārzemēs], bet bija jāgaida. Atkal gaidīt un sēdēt negribēju. Ļoti gribēju spēlēt, un "Jelgava" izteica piedāvājumu. Man šī komanda simpatizēja, un domāju, ka jānospēlē. Kā saka, jāpaceļ sava statistika."

"Vajag nedaudz paspēlēt, atgūt formu un tad mēģināt. Redzēs – ja būs kādi piedāvājumi, noteikti [mēģināšu atgriezties ārzemēs]. Gribētos," teica Ikstens. Pagājušās sezonas pirmajā pusē Kaspars bija Daugavpils "Daugavas" pamatvārtsargs, tomēr vasaras pāreju periodā par pirmo numuru kļuva Jevgēņijs Ņerugals, kurš atgriezās no īres. "Kaut kā negribējās Daugavpilī sēdēt uz soliņa, un arī organizācija tur nebija ļoti sakārtota. Bija pārāk daudz visādu problēmu, un mani tur nekas īpaši neturēja," Kaspars komentēja čempiones atstāšanu.

Kaspars Ikstens, kuram jūnijā apritēja 25 gadi, karjeras sākumā spēlēja "Olimpā un "Skonto", ar kuru kļuva par 2010.gada Latvijas čempionu. Arī nākamo sezonu Ikstens iesāka kā "Skonto" pamatvārtsargs, taču jau pirmajā aplī tieši pret Daugavpils "Daugavu" iedzīvojās smagā savainojumā, kādēļ tajā sezonā laukumā vairs neizgāja. Pēc Latgales kluba atstāšanas Kaspars uzturēja sportisko formu kopā ar vārtsargu treneri Aleksandru Kulakovu, bet pēc tam parakstīja līgumu ar Gruzijas klubu "Dila Gori", kas šobrīd ir ļoti tuvu tam, lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas pēdējā kvalifikācijas kārtā.

Tomēr, pirms vēl līgums tika oficiāli reģistrēts, Gruzijas klubs no Ikstena šķīrās – Kaspars toreiz to skaidroja ar kāda Latvijas gruzīna dotajām rekomendācijām. Ikstena nākamā pieturvieta "Vikingur Olafsvik" pirmo astoņu Islandes čempionāta maču laikā tika tikai pie viena punkta, toties pēdējos piecos mačos ir izcīnījusi deviņus punktus un ar desmit acēm 12 komandu konkurencē ieņem desmito vietu.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-04 17:30, pirms 11 gadiem
Liekas, ka Ikstenam nekur nav labi un visur pie visa ir vainīgi citi, nevis pats...

  +2 [+] [-]

, 2013-08-04 17:32, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Liekas, ka Ikstenam nekur nav labi un visur pie visa ir vainīgi citi, nevis pats...
Kādēļ Tev tā liekas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-05 02:58, pirms 11 gadiem
Latvijā sevi jāpierāda no jauna. Kad spēlēja Skonto un U-21 izlasē, bija skaidrs, ka būs reāls potenciāls, taču trauma un izlaistā sezona iedragāja karjeru. Arī tas, ka Ņerugals izkonkurēja, nāca par sliktu Kasparam un tad jau Gruzija un Islande, manuprāt, jau tādi soļi atpakaļ, jo vismaz es šos čempionātus uztveru kā vājākus par Virslīgu. Tagad beidzot atgriezies mājās, jāuzņem forma. Nebūtu slikti Jelgavā palikt vismaz divas sezonas kā pamatvārtsargam, lai tik tiešām var redzēt, vai no viņa vēl var iznākt lietaskoks un izlases kandidāts. Nevajag sasteigt šādā posmā ar tām ārzemēm, manuprāt. Jānostabilizējas šeit - Virslīgā.