Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Tagad Latvijas futbolā ir tā, ka visi 15, 16, 17 gados grib spēlēt Virslīgā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Tagad Latvijas futbolā ir tā, ka visi 15, 16, 17 gados grib spēlēt Virslīgā"
Viktors Dobrecovs

Piedāvājam treneru komentārus pēc SMScredit.lv 15. kārtas spēles, kurā "Liepājas metalurgs" Slokā ar 2:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaku". Uzvarētāju treneris Viktors Dobrecovs, komentējot vairāku jauno Liepājas futbolistu pāriešanu "Spartaka" rindās, uzsvēra, ka šobrīd visi gados jaunie spēlētāji uzreiz vēlas spēlēt Virslīgā, kaut gan ne vienmēr tas ir iespējams.

Viktors Dobrecovs, „Liepājas metalurga” treneris: „Pēc ilgāka laika uzvarējām, un tas ir labi. Tabulā beidzot apsteidzām „Spartaku”. Atkal gan sanāca nervozas beigas, varējām agrāk realizēt kādu momentu un spēli būtu novadījuši drusku mierīgāk.”

Liepājas futbola audzēkņi Kazačoks, Kņūts, Ozols šodien spēlēja „Spartaka” sastāvā. Kāpēc šos labi spēlējošos futbolistus neizdevās noturēt?
„Neizdevās. Diemžēl Latvijas futbolā tagad ir tā, ka visi 15, 16, 17 gadu vecumā jau grib spēlēt Virslīgā. Bet visiem vietas nav un kādam ir jāgaida. Iespējams, cilvēki negrib gaidīt un tāpēc pamet klubu.”

Viņi paši gribēja iet prom vai notika izteikta pārvilināšana?
„Man grūti par to spriest un principā arī negribu par to runāt. Viņi paši labāk var pastāstīt, ja ir vēlēšanās. Vēlreiz saku – mūsu Virslīgā ir ļoti daudz jauniešu, kas spēlē, un visi grib spēlēt. Liepājai 15 futbolisti vienlaikus nevar sākt spēli, tāpēc viņi laikam meklē variantus un dodas citur. Kā tas notiek, labāk viņiem pašiem prasīt.”

Kā patika šo jauniešu sniegums „Spartaka” komandā?
„Viņi aizvadīja labu spēli. Principā viņi pagājušajā sezonā bija piesaistīti treniņos Virslīgas komandai. Kazačoks jau no gada sākuma pierādījis, ka labi spēlē.”

Kāpēc Soloņicins tika nomainīts pēc puslaika un kāpēc pēdējā laikā maz spēlē Jānis Ikaunieks?
„Sākšu varbūt ar Jāni. Vieta sastāvā ir jāizcīna. Ja necīnies, esi uz rezervistu soliņa. Tāpēc tā notiek. Viņam tomēr dzīvē un treniņos jābūt drusku agresīvākam, jāgrib vairāk, tad izcīnīs to vietu. Kas attiecas uz Soloņicinu, viņam spēle vienkārši neaizgāja, tāpēc nomainījām.”

Vai joprojām cerat ielekt vilcienā un pacīnīties par TOP4?
„Protams. Turpinām cīņu Latvijas kausā un varbūt arī 4. vieta nākamgad mums kaut ko dos, cīnīties par Eirokausiem. Noteikti mēģināsim ielēkt tajā vilcieniņā. Darīsim visu, kas mūsu spēkos.”

Nākamā spēle ir ar „Skonto”. Ja tev tagad piedāvātu neizšķirtu, vai piekristu?
„Domāju, ka nē [smaida].”

Aleksandrs Stradiņš, „Spartaka” galvenā trenera vietas izpildītājs: „Apsveicu Liepāju ar uzvaru šajā principiālajā spēlē. Pēc kausa izcīņas, kurā neizprotami zaudējām, gribējām revanšu un domājām tikai par uzvaru. Diemžēl revanšs neizdevās. Mums nedaudz pietrūka disciplīnas, fiziskās sagatavotības un lēmumu, tāpēc zaudējām. Vairāk pieredzējušu spēlētāju bija Liepājai, kas diriģēja spēli. Mums tādu pieredzējušu futbolistu, kuri varētu novest epizodi līdz galam, nav. Šajā ziņā Liepāja šodien bija labāka.”

Redzot rezervistu uzvārdus, rodas jautājums, vai šodien „Spartaka” komandas pamatsastāvā izgāja visi spēcīgākie spēlētāji?
„Apzināti sezonas vidū esam izdarījuši likmi uz jaunajiem futbolistiem, kuriem jāspēlē. Piemēram, debitēja Roberts Ozols, kuram ir 17 gadi un ar kura spēli esmu ļoti apmierināts. Viņš pierādīja, ka ir gatavs spēlēt Latvijas augstākajā līmenī. Ar katru spēli viņš aizvien vairāk adaptēsies. Uzskatu, ka spēlēja 11 spēcīgākie spēlētāji, tiesa, Aleksejs Višņakovs diemžēl pirms mača dažas dienas paslimoja, tāpēc palika rezervē.”

Vai piekrītat, ka pēc lielajām pārmaiņām sastāvā, turpinājumā jums ar komandu punkti nāks smagāk nekā pirms tam Kubareva vadībā?
„Jā, apzināmies, ka būs grūts sezonas noslēgums. Taču viss noticis plānoti, tāpēc mierīgi strādājam un gatavojamies katrai spēlei. Daugavpilī pret čempioni „Daugavu” zaudējām tikai 2:3, bet šodien pret Liepāju mūsu spēle bija jau kvalitatīvāka. Labāk nospēlējām aizsardzībā, kas nav mūsu stiprā puse. Zinājām, ka „Metalurga” trumpis ir standartsituācijas, pēc kurām šodien nelaidām, un tas arī ir mazs pluss, jo gatavojāmies un zinājām, ko un kā viņi dara laukumā, un tas deva rezultātu. Diemžēl paši nespējām gūt vairāk par vieniem vārtiem.”

Vai jums ir arī kāds konkrēts mērķis attiecībā uz tabulu?
„Jā, gribam tikt augstāk nekā esam šobrīd, 6. vietā. Tomēr tas nav svarīgākais mērķis. Galvenais, lai mēs katrā spēlē cīnītos par uzvaru un lai jaunie spēlētāji nepārtraukti progresētu. Un izietu augstākā līmenī nekā Latvijas līmenis, proti, tiktu dažāda vecuma izlasēs un spēlētu spēcīgākos nacionālajos čempionātos.”

Jau uzslavējāt jauno vārtsargu Ozolu. Kā pārējie? Kazačoks, Kņūts.
„Kazačoku pazīstu jau sen un uzskatu, ka viņš pelnīti tiek izsaukts uz Latvijas U21 izlasi. Kņūts arī progresē un ir U19 izlases svarīgākais aizsargs. Tāpēc abi viņi pelnīti tiek laukumā, ar savu darbu viņi to ir nopelnījuši.”

Jums tāds pats jautājums kā kolēģim – vai piekristu neizšķirtam izbraukuma spēlē ar „Jelgavu”?
„Līdz spēlei vēl ir piecas dienas, vēl gatavosimies, analizēsim. Bet spēlēsim, lai uzvarētu. Agri vai vēlu darbam, ko veicam, jānes labs sniegums uzvaras. Pagaidām mums tikai epizodiski ir laba spēle, bet nav uzvaru, un tas ir slikti. Puiši par to pārdzīvo, taču redzu, ka viņi pret savu darbu nav vienaldzīgi. Ļoti ceru, ka ar „Jelgavu” mēs izlauzīsimies, parādīsim vēl labāku spēli un uzvarēsim.”

  +2 [+] [-]

, 2013-08-04 23:31, pirms 11 gadiem
Labāk, lai pret "Jelgavu" turpinās "gatavošanās labākiem laikiem" process. Lai vai kā, piektdien Jelgavā noteikti būs interesanta spēle, jo abas komandas vaira nav tādas, kādas bija 1.aplī

  -2 [+] [-]

, 2013-08-05 08:15, pirms 11 gadiem
A ko darīt ja tāds mums ir tas līmenis?

  -1 [+] [-]

, 2013-08-05 08:18, pirms 11 gadiem
Stradiņš .... kā Zariņa govs.Pašu izmeta no LM par" šeftēm" ar jaunajiem. Tiem taču līguma nav un naudu nemaksā. Sasola debesmannu un paņem.....Dobrecovs smalkjūtīgi noklusēja. T'pēs jau Strasdņs ir Spartak', kura mērkis fiksāk iztirgot jaunos un smelt čunguru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-08-05 10:38, pirms 11 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Simpātiska jau izskatījās tā Spartaks komanda. Ātra.
Spartaks nav komanda. Tas ir klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-05 11:35, pirms 11 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Ar ko tad atšķiras klubs, no komandas.
Par komandu grūti saukt visu cauru gadu rotējošu spēlētāju bariņu.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-05 12:30, pirms 11 gadiem
Skonto, Ventspils, Rīgas Daugava , LM

DD - ceru uz kluba bankrotu

  +3 [+] [-]

, 2013-08-05 17:26, pirms 11 gadiem
Klubam ir infrastruktura,komanda ir vienkars BLICE.Par tadu varam uzskatit Spartaku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja