Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuruca komandai pievienojas lietuvietis Giedraitis

Emils Ozerinskis

Kuruca komandai pievienojas lietuvietis Giedraitis
Roks Giedraitis. Foto: Euroleague

Par Spānijas čempioni kļuvusī Vitorijas "Baskonia" šodien paziņojusi par Lietuvas izlases basktbolista Roka Giedraiša piesaistīšanu savām rindām uz nākamajām trīs sezonām. Savukārt no finālā zaudējušās "Barcelona" atvadījies Pau Ribass.

Artūrs Kurucs šosezon unikāli kļuva par Latvijas un Spānijas basketbola līgu čempionu. Šodien viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" paziņoja par līguma parakstīšanu ar 27 gadus veco lietuviešu uzbrucēju Roku Giedraiti, kurš pēdējās divās sezonās spēlēja Vācijā, pārstāvot Berlīnes "Alba" krāsas.

Aizvadītajā sezonā divus metrus garais Giedraitis Eirolīgā izgāja laukumā 25 spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 13,8 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Vācijas čempionātā lietuvietim 11,2 punkti un 3,5 izcīnītas bumbas zem groziem. Pirms pāriešanas uz Berlīnes komandu Giedraitis spēlēja dzimtenē "Šiauliai" un Viļņas "Lietuvos Rytas" komandās.

Izskanējušo ziņu par slovēņa Klemena Prepeļica pāreju šodien oficiāli apstiprināja "Valencia". Eiropas čempions aizvadītajā sezonā bija Artūra Žagara pārstāvētās "Joventut" līderis ar 17,0 punktiem, 3,9 piespēlēm un 2,3 atlēkušajām bumbām ULEB Eirokausa mačos. Tagad slovēnis nēsās oranžo formas tērpu.

Savukārt Spānijas finālā zaudējusī "Barcelona", kuras rindās finālspēlē laukumā neizgāja Rolands Šmits, paziņojusi par atvadīšanos no komandas ilggadējā spēlētāja Pau Ribasa. Spāņu aizsargs komandā pavadīja iepriekšējās piecas sezonas, taču aizvadītajā gadā Ribasa loma Katalonijas komandā bija krietni mazinājusies un spēles laiks nebija liels, aizvadot 12 Eirolīgas spēles, kurās gūti 1,6 punkti un izdarītas 1,5 piespēles. Jau iepriekš bija zināms, ka "Barcelona" rindās nepaliks arī horvātu tornis Ante Tomičs, kura rēķinā aizvadītajā sezonā bija 28 Eirolīgas mači ar 5,6 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

     [+] [-]

, 2020-07-04 16:43, pirms 4 gadiem
Man ir mazs rokas zāģītis, spāņiem - mazs rokas Giedraitis.