Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Kolumbijas kapteinis Falkao pēc zaudējuma Anglijai kritizē amerikāņu tiesnesi

Agris Suveizda

Kolumbijas kapteinis Falkao pēc zaudējuma Anglijai kritizē amerikāņu tiesnesi
Radamels Falkao un Marks Gaigers
Foto: SIPA/Scanpix

Kolumbijas futbola izlase, spēlējot bez sava līdera Hamesa Rodrigesa, kompensācijas laikā izglābās no zaudējuma (1:1), tomēr 11 metru sitienos tāpat atzina Anglijas pārākumu un izstājās Pasaules kausa astotdaļfinālā.

No 36 pārkāpumiem gandrīz divas trešdaļas bija kolumbiešiem (23:13), kuri nopelnīja krietni vairāk brīdinājumu (6:2), un uz dienvidamerikāņu vārtiem tika piespriests arī 11 metru soda sitiens. "Tiesnesis mums ļoti daudz traucēja, 50-50 situācijās allaž lemjot par labu Anglijai," uzskata Kolumbijas izlases kapteinis Radamels Falkao.

"Šī situācija mūs iedragāja. Viņš pret abām komandām nesvilpa pēc vienādiem kritērijiem. Kad bija kādas šaubas, viņš vienmēr izvēlējās Anglijas pusi. Tas ir apkaunojoši, ka tādas lietas notiek Pasaules kausa astotdaļfinālā," kolumbiešu uzbrucējs turpināja.

Tāpat "Monaco" futbolists uzskata, ka spēlē ar Anglijas līdzdalību nedrīkstēja nozīmēt amerikāņu tiesnesi: "Uzskatu, ka tas ir dīvaini, ka šādai spēlei izvēlas amerikāni. Sakot godīgi, viss process raisa šaubas. Viņš runā vienīgi angliski, un bija jūtama neobjektivitāte. Ar sīkiem lēmumiem viņš mūs spieda arvien tuvāk mūsu vārtiem – man tas bija acīmredzami."

Arī Kolumbijas izlases galvenajam trenerim Hosē Pekermanam bija ko teikt par tiesāšanu: "Nevajadzētu skatīties tikai uz kolumbiešu spēlētājiem [kādēļ spēle izvērtās ar tik daudz pārkāpumiem un brīdinājumiem], vajadzētu lūkoties arī uz angļiem. Kaut nu man nebūtu taisnība, taču domāju, ka, sākot ar nākamo spēli, Anglija darbosies daudz uzmanīgāk. Šoreiz no šādas spēles cietām mēs, bet ceru, ka tas vairs neatkārtosies. Tas ir bijis pārāk acīmredzami."

Amerikāņu tiesnesis Marks Gaigers spēles laikā daudz tika kritizēts ne tikai no kolumbiešu, bet arī angļu fanu puses, bet grupu turnīrā ar viņa sniegumu ļoti neapmierināta bija Maroka. Marokāņu spēlētājs Nordēns Amrabats pat sacīja, ka Gaigers ir lūdzis Portugāles izlases aizsargam Pepem uzdāvināt viņam spēles kreklu, ko FIFA oficiālā paziņojumā vēlāk gan kategoriski noliedza.

Gaigeram šis ir otrais Pasaules kausa finālturnīrs, un pirms četriem gadiem viņš debitēja tieši Kolumbijas spēlē, tiesājot tās uzvaru grupu turnīrā pār Grieķiju (3:0). Augustā Gaigeram apritēs 44 gadi.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Colombia's Falcao accuses American referee Mark...

  +7 [+] [-]

, 2018-07-04 19:02, pirms 6 gadiem
Pašiem paveicās, ka nepalika 10 vīru sastāvā, bet tā jau daudz maz labu spēli aizvadīja tiesnesis, ņemot vērā tās sarežģītību.

  +9 [+] [-]

, 2018-07-04 19:32, pirms 6 gadiem
Nu bļin,būtu jel paklusējis Falkao,kolumbieši spēlēja netīri,tēloja jēlos..par katru epizodi apelēja pie tiesneša..netīra komanda,kaut gan kā futbolisti jau labi!
Slēpts komentārs: Modritis

  -4 [+] [-]

, 2018-07-04 19:51, pirms 6 gadiem
beidzot rakstīja: Pašiem paveicās, ka nepalika 10 vīru sastāvā, bet tā jau daudz maz labu spēli aizvadīja tiesnesis, ņemot vērā tās sarežģītību.
es laikam citu speeli skatiijos,kur tur kaads kolumbietis bija jaanoraida?

  +3 [+] [-]

, 2018-07-04 19:54, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: es laikam citu speeli skatiijos,kur tur kaads kolumbietis bija jaanoraida?
Par lielu runāšanu, dažam labam varēja otro dzelteno iedot. Tāpat arī par simulāciju (lai arī cik skatos pēdējos gados, kartiņa par simulāciju ir milzīgs retums, neskatoties uz to, ka pati simulācija paliek biežāka)

  +9 [+] [-]

, 2018-07-04 20:09, pirms 6 gadiem
Man tiešām nav saprotama tā kolumbiešu čīkstēšana tagad. Pie jebkura sevis cienoša eiropas tiesneša - autoritātes, kolumbiešiem bija jāpabeidz spēle mazākumā. Tieši viņu uzvedības dēļ pēc pelnīti piešķirtās pendeles laukumā sākās neredzēts bardaks. Un tā ir vienīgā nopietnā tiesneša kļūda spēlē, ka viņš tādu uzvedību pieļāva. Pēc tam jau to ugunsgrēku laukumā apdzēst nespētu laikam neviens tiesnesis.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-04 20:26, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Un Angli bija svetie! Tik pat liela simulantu komanda ka visas parejas (iznemot Japanu)
Redz kā daudziem tagad angļi iepatikušies, tikai tāpēc ka friči un espanjas izkrituši. Nekas cits neatliek kā lupīt angļu futeni

  -2 [+] [-]

, 2018-07-04 20:28, pirms 6 gadiem
ABa rakstīja: Man tiešām nav saprotama tā kolumbiešu čīkstēšana tagad. Pie jebkura sevis cienoša eiropas tiesneša - autoritātes, kolumbiešiem bija jāpabeidz spēle mazākumā. Tieši viņu uzvedības dēļ pēc pelnīti piešķirtās pendeles laukumā sākās neredzēts bardaks. Un tā ir vienīgā nopietnā tiesneša kļūda spēlē, ka viņš tādu uzvedību pieļāva. Pēc tam jau to ugunsgrēku laukumā apdzēst nespētu laikam neviens tiesnesis.
Neko piebilst ne atņemt. To nesapratīs tikai tie kuriem angļu futene ir kā dadzis dupsī.

  -2 [+] [-]

, 2018-07-04 20:48, pirms 6 gadiem
Abi labi - soģis šaubīgi svilpa un kolumbieši neadekvāti reaģēja.

Iespējams, ka problēmas izpaliktu, ja FIFA uz šādām spēlēm nozīmēt tikai labākos un autoritatīvākos tiesnešus.

  -4 [+] [-]

, 2018-07-04 20:51, pirms 6 gadiem
KDubriks rakstīja: Neko piebilst ne atņemt. To nesapratīs tikai tie kuriem angļu futene ir kā dadzis dupsī.
Dadzis ne dadzis, bet 120 minūšu laikā viņi izveidoja tikai pāris momentus un no spēles tā arī neiesita...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-04 21:18, pirms 6 gadiem
Pendele bija!!! Tiesnesi pirms tam vēl runāja, brīdināja. Stāvēja pāris metri nost un pētīja to divcīņu. Bet nu atkal tik uzkrītoši turēt, apķert, krist virsū... un tad tēlot svēto govi. Apskatieties to vēlreiz video.
Un kolumbieši uzvedās pirmajā spēles daļā kā pāršņaukušies. Spēlēja tik uz emocijām, trakoja. Paši raka sevi.
kad nomierinājās, tad arī viss bija ok. Pelnīti izvika pagarinājumu.
Tur katrās 15min labāka bija cita komanda.
Dzeltenās... nu lai paskatās savu uzvedību, pārkāpumus. Ko tiesnesim citu darīt bija....

  +4 [+] [-]

, 2018-07-04 21:30, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Abi labi - soģis šaubīgi svilpa un kolumbieši neadekvāti reaģēja.

Iespējams, ka problēmas izpaliktu, ja FIFA uz šādām spēlēm nozīmēt tikai labākos un autoritatīvākos tiesnešus.
Spēli var sadalīt divās daļās - līdz pendelei un pēc. Līdz pendelei spēle bija normāla, ar nelielu bet manāmu angļu pārsvaru. Tur par tiesāšanu nekādām pretenzijām nevajadzētu būt. Bet pēc pamatotās pendeles piešķiršanas kolumbieši vienkārši sajuka prātā un nedomāju, ka viņi savādāk reaģētu pie cita tiesneša. Pēc tam šaubīgas svilpes bija uz abām pusēm, tiesnesis sāka peldēt, sūdzēties varētu abas komandas. Bet tāpat Kolumbija pamanījās rezultātu izlīdzināt. Nesaprotu kāda jēga viņiem tagad sūdzēties par tiesnesi, ja zaudēja pēcspēles sitienu sērijā!?! Vai tiešām viņiem tik ļoti prāts aptumšojies ka uzskata, ka spēles laikā bija tik ļoti labāki un tiesnesis viņiem kaut ko nozaga? Jocīgi...

  -4 [+] [-]

, 2018-07-04 21:57, pirms 6 gadiem
ABa rakstīja: Spēli var sadalīt divās daļās - līdz pendelei un pēc. Līdz pendelei spēle bija normāla, ar nelielu bet manāmu angļu pārsvaru. Tur par tiesāšanu nekādām pretenzijām nevajadzētu būt. Bet pēc pamatotās pendeles piešķiršanas kolumbieši vienkārši sajuka prātā un nedomāju, ka viņi savādāk reaģētu pie cita tiesneša. Pēc tam šaubīgas svilpes bija uz abām pusēm, tiesnesis sāka peldēt, sūdzēties varētu abas komandas. Bet tāpat Kolumbija pamanījās rezultātu izlīdzināt. Nesaprotu kāda jēga viņiem tagad sūdzēties par tiesnesi, ja zaudēja pēcspēles sitienu sērijā!?! Vai tiešām viņiem tik ļoti prāts aptumšojies ka uzskata, ka spēles laikā bija tik ļoti labāki un tiesnesis viņiem kaut ko nozaga? Jocīgi...
Izlasi vispirms, ko Falkao saka, nevis akli un nepamatoti viņu kritizē. Kā domā vai par Makgvaira un Lingarda tēlošanas soda laukumā un pdendeles prasīšanas nevajadzēja dot dzelteno? Tas pats par Tripjē. Visas trīs tēlošanas bija vispār bez kontakta! Falkao tikai saka, ka tiesāt vajadzēja vienādi, nevis uz vienas komandas provokācijām un sodiem acis pievērt.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-04 22:27, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: es laikam citu speeli skatiijos,kur tur kaads kolumbietis bija jaanoraida?
Laikam gan citu speli .Falkao pagarinajuma bija jadodo otra dzeltena un nakama epizode vel vienam bija otra jadod bet nedeva...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-04 23:49, pirms 6 gadiem
Neslund rakstīja: Izlasi vispirms, ko Falkao saka, nevis akli un nepamatoti viņu kritizē. Kā domā vai par Makgvaira un Lingarda tēlošanas soda laukumā un pdendeles prasīšanas nevajadzēja dot dzelteno? Tas pats par Tripjē. Visas trīs tēlošanas bija vispār bez kontakta! Falkao tikai saka, ka tiesāt vajadzēja vienādi, nevis uz vienas komandas provokācijām un sodiem acis pievērt.
Izlasi vispirms ko es rakstu komentārā!!! PAT ja pieņemam, ka visi trīs pieminētie tēloja (kaut gan Lingārds 100% netēloja), kā tieši tās dzeltenās kartiņas būtu palīdzējušas Kolumbijai uzvarēt?!? Kāda jēga meklēt vainīgo tagad tiesneša personā, nevis apskatīties uz savu neadekvāto uzvedību objektīvi. Tagad izrunājas tā, it kā paši laukumā būtu bijuši paraugzēni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-07-05 05:32, pirms 6 gadiem
Pilnīgi piekrītu Falkao. Un nepelnītu pendeli iedeva. Angļi vārtījās pa zālāju kā maukas, bet jeņķis tikai svilpa. Sabojāja maču, mēsls.

  -4 [+] [-]

, 2018-07-05 05:39, pirms 6 gadiem
Pirms Keinu nogāza (varētu pastrīdēties) viņš pats brutāli ar rokām turēja un grūda aizsargu, tāpēc pārkāpums bija jau no Keina puses un nekādai pendelei nebija jābūt. Briesmīgs tiesnesis, kur FIFA tādus izrok?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-05 09:54, pirms 6 gadiem
Ko viņš tur muld? Lai paņem svilpi un pats pamēğinā notiesāt spēli kurā viena komanda(Kolumbija) spēlē netīri. Cits tiesnesis Falkao būtu noraidījis no laukuma.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-05 11:17, pirms 6 gadiem
spraits rakstīja: Pirms Keinu nogāza (varētu pastrīdēties) viņš pats brutāli ar rokām turēja un grūda aizsargu, tāpēc pārkāpums bija jau no Keina puses un nekādai pendelei nebija jābūt. Briesmīgs tiesnesis, kur FIFA tādus izrok?
Tieši tā-piekrītu,sākumā jau Keins pats grūda pretinieku,parasti tiesnesis tad nosvilpj un parāda uz otriem vārtiem!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-05 11:22, pirms 6 gadiem
Nu dīvaini tas ir-šādu spēli tiesāt amerikāņu tiesnesim!Taisnība ir Falkao,katrā strīdīgā epizodē tāds tiesās par labu angļiem..Un tā arī notika,kad pendeli piešķīra,varēja jau vismaz video paskatīties,tad arī kolumbieši nomierinātos.Sākumā jau Keins pats grūda aizsargu,un normāls tiesnesis tādos gadījumos parasti lemj par labu aizsardzībai.

  -2 [+] [-]

, 2018-07-05 11:25, pirms 6 gadiem
Banzai rakstīja: Pendele bija!!! Tiesnesi pirms tam vēl runāja, brīdināja. Stāvēja pāris metri nost un pētīja to divcīņu. Bet nu atkal tik uzkrītoši turēt, apķert, krist virsū... un tad tēlot svēto govi. Apskatieties to vēlreiz video.
Un kolumbieši uzvedās pirmajā spēles daļā kā pāršņaukušies. Spēlēja tik uz emocijām, trakoja. Paši raka sevi.
kad nomierinājās, tad arī viss bija ok. Pelnīti izvika pagarinājumu.
Tur katrās 15min labāka bija cita komanda.
Dzeltenās... nu lai paskatās savu uzvedību, pārkāpumus. Ko tiesnesim citu darīt bija....
Gudrīt,pats paskaties video atkārtojumu!Ar ko viss sākās..Reizēm tiešām šķiet,priekš kam tie video tiesneši tur sēž!FIFA protams,kā visur savējos aizstāv,ka viss ir ok..

     [+] [-]

, 2018-07-05 11:26, pirms 6 gadiem
Arī piekrītu - Keins pats izprovocēja pārkāpumu, bet, jāatzīmē, ka izdarīja to ļoti meistarīgi - tiesnesis vienkārši neizprata visu epizodi pilnībā. Keins apbrīnojami nostrādāja...

     [+] [-]

, 2018-07-05 12:00, pirms 6 gadiem
par tiesāšanas kvalitāti, lai spriež eksperti,
bet respektu spēlētājos neradīja