Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: ''Karjeru ar Vilemsenu šobrīd vēl neplānojam beigt''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Stupelis: ''Karjeru ar Vilemsenu šobrīd vēl neplānojam beigt''
Kaspars Stupelis

''Protams, jāskatās, kā būs ar atbalstītājiem un kā beigsies šis pasākums, kas noteikti atstās savas sekas, bet šobrīd domā ir turpināt braukt, un to arī esmu dzirdējis no Daniela Vilemsena puses,'' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja Kaspars Stupelis.

Jau ziņojām, ka Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) trešdien pavēstīja par blakusvāģu pasaules čempionāta 2020. gada sezonas atcelšanu. "Pieņemot šo sarežģīto lēmumu, rūpīgi apsvērām faktu, ka pašreizējās pandēmijas dēļ lielākā daļa 2020. gada sezonas kalendāra notikumu jau ir atcelti un nav nekādas garantijas par dažu atlikušo notikumu aizvadīšanu. Tā vietā, lai gaidītu un visus atstātu neziņā, abas puses FIM un sacensību promouteru grupa "Apo Multimedia" vienojās koncentrēties uz 2021. gadu un gatavošanās sākšanu nākamajai sezonai," sacīts federācijas paziņojumā.

Protams, daudziem šis paziņojums bija negaidīts, arī daudziem latviešu faniem, kuri šosezon trasē cerēja redzēt Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētāju Kasparu Stupeli un leģendāro nīderlandiešu pilotu Danielu Vilemsenu, kuri šosezon bija nolēmuši startēt kopā.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Stupelis atzina, ka, neskatoties uz šo lēmumu, ekipāža šobrīd domā turpināt startēt kopā arī nākamsezon. ''Teikšu, kā ir – šo lēmumu par sezonas atcelšanu varēja sagaidīt, jo kalendārs ar katru brīdi palika plānāks, līdz ar to, ir kā ir. Ja tu jautā par mūsu tālākajiem plāniem, tad, protams, jāskatās, kā būs ar atbalstītājiem un kā beigsies šis pasākums, kas noteikti atstās savas sekas. Bet šobrīd domā ir turpināt braukt, un to arī esmu dzirdējis no Vilemsena puses, kurš šobrīd nedomā beigt braukt. Neesam neko izdarījuši un parādījuši, tāpēc ir vēlme turpināt. Paliksim pie esošā plāna, un tad jau redzēsim, kā būs. Protams, līdz nākamajai pasaules čempionāta sezonai laiks ir daudz, bet ceru, ka mums izdosies motociklu nogādāt līdz Latvijai, lai kopā varētu uzbraukt kādā Latvijas čempionāta posmā,'' stāsta Kaspars Stupelis.

Kaspars atklāja, ka uz šo piespiedu pauzi viņš zināmā mērā skatās pozitīvi. ''Es pat uz to visu nedaudz skatos pozitīvi. Šobrīd tas viss bija tā ieskrējies, ka šī pauze man pat nāks par labu. Pēc pagājušā gada sezonas pat vēl visu nebiju aptvēris, ko esmu izdarījis, kad jau metos jaunā izaicinājumā un sāku visu no gala. Man nebija tādas pauzes, lai atvilktu elpu, sakārtotu domas, jo tas ritenis iegriezās atkal. Šī krīze mani atsēdināja un lika pārdomāt un novērtēt daudzas lietas, kas domāju, man tikai nāks par labu.''


Neskatoties uz to, ka pasaules čempionāta sezona ir beigusies, Kaspars tāpat turpina trenēties gan fiziskajā ziņā, gan arī brauc ar solo motociklu, ar kuru viņš sāka savu motokrosista karjeru (Kaspars pirmos divus gadus brauca ar solo motociklu).

''Kā sākās šī krīze, tā nopirku solo motociklu, ar kuru arī pāris reizes nedēļā kārtīgi trenējos. Tāpat braucu ar riteni, skrienu, kā arī eju uz sporta zāli. Tādā ziņā nekas nav mainījies. Mēneša beigās Stelpē notiks pirmās sacensības, kur arī 30+ klasē plānoju braukt ar savu motociklu. Darbu priekš sevis uz motocikla esmu izdarījis apjomīgu, tāpēc domāju, ka būs forši. Katras šādas aktivitātes man palīdz uzturēt sevi sportiskajā formā. Jebkurā gadījumā tas ir labāk nekā sēdēt dīvānā un skatīties griestos,'' nobeidz Stupelis.