Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vondrušovai pirmā uzvara pret Martiču dod "Grand Slam" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vondrušovai pirmā uzvara pret Martiču dod "Grand Slam" pusfinālu
Marketa Vondrušova. Foto: AFP/Scanpix

19 gadus vecā čehiete Marketa Vondrušova (WTA 38.) otrdienas vakarā Parīzē ar 7:6(1), 7:5 apspēlēja astoņus gadus vecāko Horvātijas tenisisti Petru Martiču (WTA 31.), viņu pieveicot pirmoreiz piecos mačos un ar šo rezultātu nopelnot savu pirmo "Grand Slam" pusfinālu.

Martiča cīņā pret čehu tīni devās ar perfektu 4-0 bilanci, viņu šogad esot apspēlējusi jau divreiz – janvārī "Australian Open" 2. kārtā ar 6:4, 7:5 un aprīļa beigās Stambulas "International" finālā ar 1:6, 6:4, 6:1. Toties karjeras nozīmīgākajā mačā viņa uzvarēt nespēja, kad abu spēlētāju pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā precīzāk darbojās gados daudz jaunākā tenisiste.

Vondrušovai 1. setā bija iespaidīga izglābšanās, kad Martiča neizmantoja lērumu iespēju uzvarēt. Petra pie 5:3 neizservēja setu, nelaimīgajā geimā pati pieļaujot trīs kļūdas. Vondrušova pēc tam servi noturēja no 4:5, 0:30, netiekot apdraudēta. Savukārt aiznākamajā geimā Martičai uzņemšanā bija trīs setbumbas pēc kārtas – 6:5, 0:40. Vondrušova visas pati atspēlēja – pirmās divas ar "backhand" uzbrukumiem, bet pēdējo ar eisu. Graujošais taibreiks čehietes gada taibreiku bilanci uzlaboja līdz 6-0.

Martiča 2. setā "pamodās" tad, kad bija iedzinējos ar 0:3. Viņa atspēlēja breiku, bet zaudēja jau nākamajā serves geimā, kad četras bumbiņas raidīja autā. Vondrušovai drīz atkal bija seta un trīs geimu pārsvars – 5:2. Martiča gandrīz tika līdz vēl vienam taibreikam, tomēr nebija lemts, un Vondrušova dramatiskā finišā punktu pielika ar ceturto mačbumbu.

Martiča pirmo atspēlēja pie 2:5, kad neatvairāmi uzsita ar diagonālo "backhand". Vondrušova pēc tam nespēja izservēt maču, deviņas minūtes ilgā geimā neizmantojot vienu mačbumbu – Marketai dubultkļūda. Viņa nervozi tīklā trāpīja abas serves, turklāt otro nepareizajā taisnstūrī. Vondrušova pēc divu breikbumbu atspēlēšanas ar trešo galā netika, kad Martiča ar sitienu pa labo līniju pieveica pretinieces aizsardzību.

Horvātijas tenisiste 12. geimā bija vadībā ar 30:15, kad ceturtajā izspēlē iesita tīklā "volley" bumbiņu. Pēc tam sekoja "forehand" auts – trešā mačbumba. Pirmās serves un "forehand" uzbrukuma kombinācija to atspēlēja, bet tūlīt vēl viens misēklis spēlē pie tīkla, tur bumbiņu raidot ar smešu. Vondrušova ceturtās mačbumbas izspēlē līdz bumbiņai aizsniedzās pēc Martičas saīsinātā sitiena, Martiča pēc tam bumbiņu pārmeta pāri gan Vondrušovai, gan gala līnijai.

Kamēr tīri izvarēto izspēļu ailē abām gandrīz vienāds skaitlis (Vondrušovai pārsvars ar 29:26), nepiespiesto kļūdu gandrīz divreiz vairāk bija Martičai (44:23). Viņa uzvarēja tikai 55% izspēļu pie tīkla (24/43), kur Vondrušovai daudz labāka realizācija ar 13/19.

Pagājušā gada finālistes Slounas Stīvensas (WTA 7.) zaudējums pirmajā ceturtdaļfinālā Johannai Kontai (WTA 26.) ar rezultātu 1:6, 4:6 no zara apakšējās puses garantēja jaunu "Grand Slam" finālisti. Kontai pret Vondrušovu ir 1-1 bilance, viņu pagājušajā mēnesī ar 6:3, 3:6, 6:1 uzvarot Romas ceturtdaļfinālā. Savukārt Vondrušova bija pārāka pagājušajā sezonā Indianvelsā ar 7:6(5), 6:4.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-06-05 08:49, pirms 5 gadiem
Tāpēc Sevastova bija tik bezspēcīga pret Vondrušovu un es domāju ka Seva necīnās.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-05 09:20, pirms 5 gadiem
uldis2014 rakstīja: Tāpēc Sevastova bija tik bezspēcīga pret Vondrušovu un es domāju ka Seva necīnās.
Necīnijās jau ar Sevastova, dzirdēts, ka pat sodu uzliks par atklātu necīnīšanos. Ja jutās slima, nevajadzēja spēlēt, bet tad laikam kaut kādu naudiņu mazāk saņem.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-05 10:15, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Voundrošova talantīga par Ostapenko, 19 gados jau pusfināls
Starp citu arī Ostapenko pusfinālā tika 19 gados! Pusfināla dienā bija viņas 20 -tā dzimšanas diena un pēc divām dienām jau uzvara finālā.

     [+] [-]

, 2019-06-05 10:47, pirms 5 gadiem
pret Kontu gan laikam nav variantu