Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" spēlējot pirmoreiz kopš 2015. gada, Federers tiek līdz pusfinālam pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" spēlējot pirmoreiz kopš 2015. gada, Federers tiek līdz pusfinālam pret Nadalu
Rodžers Federers. Foto: EPA/Scanpix

Rodžers Federers un Rafaels Nadals "French Open" pirmajos divos ceturtdaļfinālos uzvarēja piekusušus pretiniekus, noorganizējot savstarpēju dueli pusfinālā. Pasaules trešais numurs Federers Šveices spēlētāju duelī ar 7:6(4), 4:6, 7:6(5), 6:4 pieveica Stenu Vavrinku (ATP 28.), bet ranga otrās pozīcijas īpašnieks Nadals nežēloja Kei Nišikori (ATP 7.), japāni sagraujot ar 6:1, 6:1, 6:3.

Federeram 1. setā bija iespējas uzvarēt bez taibreika spēlēšanas, jo viņam bija milzīgs pārsvars uzņemšanā – četras breikbumbas trīs dažādos geimos ar vislabāko iespēju jau pašā pirmajā geimā, kad viņš pārsita pāri gala līnijai ar "forehand". Tikmēr Vavrinkam nebija nevienas breikbumbas, uzņemšanā sakrājot tikai četrus punktus. Viņš taibreikā atspēlēja minibreiku (2:4), bet pie 4:4 iesita tīklā ar "backhand" pēc Rodžera "slaisa", un Federers no 5:4 paņēma divus punktus pēc kārtas ar savu servi.

Vavrinka 2. setā atspēlēja visas trīs breikbumbas – vienu otrajā geimā un vēl divas ceturtajā geimā, bet starp abiem serves geimiem izcēlās ar seta vienīgo breiku. Federeram trešajā geimā no 40:30 divas kļūdas, dodot tautietim viņa pirmo breikbumbu. Federers izspēles sākumā dominēja ar "forehand" uzbrukumiem, taču nespēja uzsist pietiekami jaudīgi, un Vavrinka viņu sodīja ar pretuzbrukumā izpildītu neatvairāmu diagonālo sitienu no labās puses. Vavrinka pēc breika nostiprināšanas tika vadībā ar 3:1 un pārsvaru nosargāja.

Savukārt 3. setā viņam tas neizdevās. Federers septītajā geimā ar servi ieguva tikai vienu punktu – 3:4. Vavrinkam tūlīt identisks serves geims, pārsvaru uzreiz zaudējot. Federeram pie 5:4 uzņemšanā bija divas setbumbas. Viņš pirmajā reizē izsita autā ar "backhand" pa kreiso līniju, kad Vavrinka bija palicis bezspēcīgs, bet otro setbumbu Stens atvairīja ar varenu pirmo servi. Federers 11. geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet drīz spēlētajā taibreikā finišēja ar trešo setbumbu. Vavrinka bija iedzinējos ar 1:5 un vēlāk no 3:6 ar savu servi atspēlēja divas setbumbas, bet pie 5:6 atsita tīklā Federera otro servi.

Ceturto reizi piecās dienās spēlējušais Vavrinka, kurš aizvakar turnīra ilgākajā mačā 5:09 stundās uzvarēja Stefanu Cicipu, šodien bija konkurētspējīgā līmenī, taču uzvarēt nebija lemts. Stenam 4. setā daudz grūtību – viņš trešajā geimā atspēlēja četras breikbumbas, vēl vienu piektajā un devītajā geimā, kur Federeram bija kopumā divas breikbumbas, un viņš otro izmantoja, ar "forehand" uzbrukumu piespiežot Vavrinku izsist ārpus laukuma. Federers pie 5:4 ar sarežģījumiem izservēja maču, punktu pieliekot ar trešo mačbumbu. Viņam arī vajadzēja atspēlēt vienu breikbumbu, to izdarot ar sekmīgu izgājienu pie tīkla otrās serves izspēlē.

Abi Šveices tenisisti ceturtdaļfināla duelī tikās arī 2015. gadā, kad pārāks bija Vavrinka, uzvarot ar 6:4, 6:3, 7:6(4). Federeram tas līdz šai sezonai bija pēdējais "French Open" mačs. Viņš 2016. gadā nespēlēja muguras savainojuma dēļ, bet 2017. un 2018. gadā pilnībā izlaida māla sezonu. Federers kopš zaudējuma Vavrinkam 2015. gada ceturtdaļfinālā Stenu uzvarējis sešos mačos pēc kārtas. Federeram ir 23-3 pārsvars, visus trīs zaudējumus piedzīvojot uz māla seguma.

Nišikori pirmajos četros mačos nospēlēja par četrām stundām vairāk nekā Nadals, turklāt iepriekšējos divos raundos pretiniekus uzvarēja piecu setu dueļos un vakar bija bez brīvdienas, kamēr Nadals atpūtās savā 33. dzimšanas dienā. Rafa šodien bija nežēlīgs un svinēja 11. uzvaru 13 mačos pret Nišikori. Nadals viņu pieveicis visos četros "Grand Slam" dueļos. Parīzē abi tikās otro reizi, Nadals pirmoreiz bija pārāks 2013. gadā 4. kārtas mačā ar 6:4, 6:1, 6:3.

11-kārtējais čempions Nadals 12. reizi iekļuva "French Open" pusfinālā, kas ir rekords. Otrais labākais sasniegums ir astoņi pusfināli – tik daudz ir 2009. gada čempionam Federeram un 2016. gada čempionam Novakam Džokovičam, kurš savu ceturtdaļfināla maču spēlēs rīt.

Nadalam pret Federeru ir 23-15 bilance, pēdējo uzvaru gūstot 2014. gadā "Australian Open" pusfinālā. Federers kopš tā laika uzvarējis piecos mačos pēc kārtas, tiesa, visas uzvaras guvis uz "hard" seguma. Uz māla Nadalam ir graujošs 13-2 pārsvars ar perfektu 5-0 "French Open", kur četras no piecām uzvarām gūtas finālos, bet viena pusfinālā.

  +5 [+] [-]

, 2019-06-04 20:44, pirms 5 gadiem
Pirms māla sezonas ''žurnālists'' apgalvoja (!!!), ka Federers pēc māla sezonas būs nokrities no 4 uz 5 vai 6 vietu. Man nezin kāpēc izskatās, ka Federers pēc māla sezonas būs trijniekā!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-04 20:46, pirms 5 gadiem
Aiziet FEDEX!!!! Bauda skatīties viņa spēli, cerams, ka spēs pacīnīties par titulu..

  +1 [+] [-]

, 2019-06-04 22:34, pirms 5 gadiem
elfs rakstīja: Pirms māla sezonas ''žurnālists'' apgalvoja (!!!), ka Federers pēc māla sezonas būs nokrities no 4 uz 5 vai 6 vietu. Man nezin kāpēc izskatās, ka Federers pēc māla sezonas būs trijniekā!
Tu prognozēs vienmēr esi perfekts?