Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unicaja" gadu pēc Eirokausa izcīnīšanas neturpinās sadarbību ar galveno treneri Plazu

Agris Suveizda

"Unicaja" gadu pēc Eirokausa izcīnīšanas neturpinās sadarbību ar galveno treneri Plazu
Žuans Plaza
Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola klubs Malagas "Unicaja" savā mājaslapā paziņojis par lēmumu nepagarināt līgumu ar galveno treneri Žuanu Plazu, kurš komandu vadīja kopš 2013. gada.

Malagas "Unicaja" Eirolīgā ar 13 uzvarām un 17 zaudējumiem ierindojās devītajā vietā, paliekot uzreiz aiz svītras, bet Spānijas čempionātā ar 19 panākumiem un 15 neveiksmēm regulārajā sezonā ieņēma septīto pozīciju. "Unicaja" izstājās jau ceturtdaļfinālā, ar 70:87 un 64:80 piekāpjoties Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa "Baskonia".

Šī bija "Unicaja" sliktākā regulārā sezona piecu gadu laikā. Iepriekš trīs reizes bija izdevies iekļūt labāko četriniekā, allaž izstājoties pusfinālā, bet 2016./17.g. sezonā "Unicaja" ierindojās sestajā vietā un zaudēja ceturtdaļfinālā. Plazas vadībā lielākais panākums bija pirms gada izcīnītais ULEB Eirokauss, finālā ar 62:68, 79:71 un 63:58 uzveicot "Valencia".

54 gadus vecais Plaza galvenā trenera lomā bijis arī tādos klubos kā Madrides "Real", Seviljas "Cajasol" un Kauņas "Žalgiris". 2007. gadā Plaza Eirokausu ieguva arī ar "Real", 2008. gadā tika atzīts par labāko treneri ACB, bet 2013. gadā kļuva par Lietuvas čempionu..

Izmantotie resursi:
https://www.unicajabaloncesto.com/n...