Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Mums nevajag būt pārsteigtiem par Kariju – viņš var iemest pilnīgi visu"

Rolands Eliņš

Džeimss: "Mums nevajag būt pārsteigtiem par Kariju – viņš var iemest pilnīgi visu"
Lebrons Džeimss
Foto: AP/Scanpix

Pēc zaudējuma NBA finālsērijas otrajā spēlē pret „Warriors” Klīvlendas „Cavaliers” līderis Lebrons Džeimss atzinīgi izteicās par Stefenu Kariju un viņa parādīto sniegumu, atzīstot, ka spēlēt savā laukumā Klīvlendā tāpat būs grūti. Pats Karijs savukārt bija priecīgs, ka pārspējis tieši Reja Alena NBA finālu rekordu.

„Karijs bija izcils,” preses konferencē sacīja „Warriors” galvenais treneris Stīvs Kers. „Viņa deviņi iemestie tālmetieni runā paši par sevi, turklāt viņš iemeta svarīgu metienu katrā reizē, kad mums tas bija nepieciešams. Fantastisks sniegums viņa izpildījumā. Vai tā ir Karija labākā spēle NBA finālos? Grūti teikt, atceroties, cik daudzas labas spēles viņš aizvadījis.”

„Bija forši pārspēt šo rekordu, zinot, kuram tas piederēja iepriekš,” Karijs izteicās par pārspēto Reja Alena sasniegumu. „Šī bija īpaša nakts. Cerams, ka izdosies paveikt vēl pāris īpašas lietas, un mēs tiksim pie vēl divām uzvarām.”

Sava pretinieka paveikto novērtēja arī „Cavaliers” līderis Lebrons Džeimss, izsakoties par Karija šķietami nereālajiem metieniem, ko viņš tāpat regulāri realizē: „Katrs metiens, ko izdara Karijs, var būt precīzs. Tāda ir viņa spēle. Tāpēc mums nevajag būt pārsteigtiem, ka tā notiek. Vienkārši jāsavāc bumba, jāizmet auts un jāmēģina pašiem gūt grozu laukuma pretējā galā.”

„Cavaliers” tagad nākamās divas spēles aizvadīs savā laukumā Klīvlendā, bet Džeimss nevēlējās atzīt, ka tur komanda jutīsies daudz ērtāk: „Mēs nemaz nevēlamies justies ērti. Kad sērijā ir šāds rezultāts (0-2), mēs vēlamies turpināt justies nekomfortabli, lai piespiestu sevi cīnīties līdz pēdējam. Tas, ka mēs tagad spēlēsim savā laukumā, nenozīmē, ka varam atpūsties.”

„Warriors” sastāvā šonakt lielu lomu spēlēja arī rezervisti – Džaveils Makgī (kurš gan izgāja sākumsastāvā, bet tāpat spēlēja maz) un Šons Livingstons, kuri divatā guva 22 punktus un neaizmeta garām nevienu metienu no spēles.

„Goldensteita ir bīstama komanda, neskatoties uz apstākļiem,” sacīja Džeimss. „Viss sākas ar tiem četriem puišiem, viņu četriem „All-Star” līmeņa spēlētājiem. Taču arī visi pārējie dara savu darbu, un „Warriors” nekļūst vājāka, kad kāds tiek nomainīts un laukumā nāk cits spēlētājs.”

Jāpiemin, ka „Warriors” treneris Kers izteica optimismu, ka sešas spēles pēc kārtas izlaidušais Andrē Igudala kādā brīdī tomēr varētu atgriezties laukumā finālsērijā, taču nekas konkrēts netika nosaukts.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2018-06-04 09:59, pirms 6 gadiem
tā vien liekas, ka JR Šmits jau 1.finālspēlē pazaudēja visu sēriju...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-04 10:10, pirms 6 gadiem
Šajā sakarā tomēr vērts pieminēt, ka 9 trejaci iemeta brīdī, kad spēles liktenis jau bija izšķirts un CLE jau uzlaida uz laukuma rezervistus. Tomēr pirms tam tiešām katrs metiens bija svarīgs.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-04 12:19, pirms 6 gadiem
Lai būtu līdzīga spēle Lebim jāmet 50+ pt. Manuprāt Karijam šī spēle nemaz tik labi nevedās, jo no 2p. zonas viņš šodien nebija izcils, viņš var labāk. Gribētu, lai vairāk bumba nonāktu Kleja rokās, jo viņam procents ir ļoti labs.

     [+] [-]

, 2018-06-04 13:43, pirms 6 gadiem
Džeimsam vienkārši vajag palīgā labus metējus. Ja treneris būtu Lavars un metēji būtu Lamelo un Liandželo, tad Klīvlenda katrā spēlē samestu pa 150 punktiem. (Aizsardzība jebkurā gadījumā ir pārvērtēta.) Vienīgais mīnuss tādam sastāvam - Džeimss nekad netiktu pie bumbas

     [+] [-]

, 2018-06-04 16:41, pirms 6 gadiem
Īsti nesaprotu, kuri ir tie 4 All-star? Visu laiku piesauc, bet es teiktu tur ir 2.5
KD un Karijs, nu labi, vēl var aiz ausīm pievilkt Dreimondu, bet ja Tomsonu uzskata par all-star spēlētāju, tad jau klīvlendai Korvers ar ir all-star spēlētājs. Principā sanāk, ka Cavs ir 3 all-star plus JR

     [+] [-]

, 2018-06-04 18:07, pirms 6 gadiem
Raitcha rakstīja: Īsti nesaprotu, kuri ir tie 4 All-star? Visu laiku piesauc, bet es teiktu tur ir 2.5
KD un Karijs, nu labi, vēl var aiz ausīm pievilkt Dreimondu, bet ja Tomsonu uzskata par all-star spēlētāju, tad jau klīvlendai Korvers ar ir all-star spēlētājs. Principā sanāk, ka Cavs ir 3 all-star plus JR
Zaza un Makgī ir vismaz 1,5 all-star spēlētāju vērti!!! Džavalam ir divi MVP tituli pie Šakila, Zaza gandrīz pat neuznākot uz laukuma ne tikai pagājušajā sezonā, bet arī šosezon pilnībā izslēdza Sanantonio no cīņas par titulu!