Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks sāks cīņu par Eirolīgu, Timmam izšķirošā cīņa par Eirolīgu

Andrejs Siliņš

Strēlnieks sāks cīņu par Eirolīgu, Timmam izšķirošā cīņa par Eirolīgu
Jānis Timma un Aleksejs Šveds
Foto: basket.fc-zenit.ru

Šodien izšķirošo cīņu VTB Vienotās līgas pusfinālā aizvadīs Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zenit", savukārt Vācijas bundeslīgas finālsēriju sāks Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose".

16:00 Strēlnieks cīņā par trešo Vācijas titulu

Latvijas valstsvienības saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ir ne tikai Latvijas un Ukrainas čempions, bet pēdējās divās sezonās - arī Vācijas čempions. Šovasar tituls jāaizstāv finālsērijā pret šosezon Ventspilī viesojušos Oldenburgas "EWE Baskets", kas savā pusfinālā izsita regulārā čempionāta uzvarētāju "ratiopharm Ulm" (3-2). Bambergai ceļš uz finālu izvērtās salīdzinoši viegls. Vienīgo zaudējumu līdz šim "play-off" turnīrā komanda piedzīvoja pirmajā spēlē pret Ojāra Siliņa "Telekom Baskets", pēc tam sekojušas sešas uzvaras pēc kārtas un arī finālā "Brose" būs izteikta favorīte.

Regulārajā sezonā "Brose" un "EWE Baskets" tikšanās noslēdzās ar Eirolīgā spēlējošo uzvaru. Mājās panākums ar sešiem punktiem (83:77), atbildes spēlē - ar 21 punkta pārsvaru (83:62). Strēlniekam pirmajā mačā septiņi punkti un septiņas rezultatīvas piespēles, bet otrajā mačā Jānis nespēlēja. Izslēgšanas turnīrā Strēlniekam vidēji 11,4 punkti, 48,6% precizitāte trīspunktniekos un 3,0 rezultatīvas piespēles.

Sērija ritēs līdz vienas komandas trim panākumiem. Mača sākums 16:00 un tiešraidē to varēs redzēt LAOLA1.TV. Tikai uzvara finālsērijā nodrošinās spēlēšanu Eirolīgā arī nākamajā sezonā.

16:30 Sanktpēterburgai "būt vai nebūt Eirolīgā" spēle

Jānis Timma "Zenit" aizvada otro sezonu pēc kārtas un šobrīd ir tuvu tam, lai palīdzētu komandai pirmo reizi vēsturē iekļūt ULEB Eirolīgā. Tā kā CSKA savā VTB līgs pusfinālā ar 3-0 sakāva Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", tad tieši pusfinālā starp "Zenit" un Maskavas apgabala "Khimki" jānoskaidro ne vien otra fināliste, bet arī Eirolīgas ceļazīmes ieguvēja (VTB līgai ir viena vieta Eirolīgā, taču CSKA ir ilgtermiņa licence).

Līdz šim sērija risinājusies ļoti aizraujoši - savās mājās "Zenit" uzvarēja abos mačos (99:95, 92:89), bet Himkos mājinieki revanšējās (73:97, 71:73). Mačos izbraukumā "Zenit" bija jācīnās ne vien ar pretiniekiem, bet diezgan uzskatāmu tiesnešu nelabvēlību, kas, protams, atkal raisa jautājumus un diskusijas par Krievijas čempionātu kā tādu. Diemžēl. Labā ziņa "Zenit" ir tā, ka izšķirošais piektais mačs sērijā jāaizvada savā laukumā, kur izdevās uzvarēt gan pirmās divas pusfināla spēles, gan arī regulārajā sezonā (regulārajā uzvara arī viesos).

Jānis Timma pusfinālā pret "Khimki" vidēji guvis 9,3 punktus, izcīnījis 3,3 atlēkušās bumbas un atdevis 1,8 rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēris 1,3 bumbas.

Spēles sākums 16:30, bet tiešraidē to varēs redzēt gan kanālā "Best4Sport", gan VTB līgas mājaslapā.

     [+] [-]

, 2017-06-04 13:55, pirms 7 gadiem
Man gan šķiet, ka Timmam ir po-

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 14:04, pirms 7 gadiem
Timma visticamāk tāpat spēlēs Eirolīgā.

     [+] [-]

, 2017-06-04 14:08, pirms 7 gadiem
Himkos ir kaut kas vēl bez Šveda un bez Ivanoviča?
Veiksmi Zenitam

     [+] [-]

, 2017-06-04 17:02, pirms 7 gadiem
Kur var redzēt speli? No arzemem

     [+] [-]

, 2017-06-04 18:32, pirms 7 gadiem
Pēdējās minūtēs Timmu uzbrukumā reāli ignorē...