Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Gabovam 90 minūtes "Korona" sakāvē un piektā vieta Ekstraklasē, "Parma" iekļūst pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gabovam 90 minūtes "Korona" sakāvē un piektā vieta Ekstraklasē, "Parma" iekļūst pusfinālā
Vladislavs Gabovs
Foto: Kjelces "Korona"

Šovakar spēles dažādās Eiropas futbola līgās aizvadīja vairāku Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi, kā arī ar Varšavas "Legia" triumfu noslēdzās šīssezonas Polijas Ekstraklases čempionāts.

Polija

Vladislavs Gabovs šovakar atgriezās Kjelces "Korona" sastāvā, aizvadot 90 minūtes zaudējumā 0:3 viesos pret Ščecinas "Pogoń". Visi trīs mājinieku vārti tika gūti spēles pēdējā pusstundā. Tādējādi Kjelces "Korona" sezonu noslēdza piektajā vietā Polijas Ekstraklases čempionāta kopvērtējumā, izcīnot 28 punktus "uzvarētāju" grupā.

Vladislavs Gutkovskis nebija Ņecečas "Termalica Bruk-Bet" pieteikumā spēlei viesos pret Krakovas "Wisla''. "Termalica" spēja atspēlēties un spēles 92. minūtē izraut uzvaru ar 2:1, tomēr tāpat noslēdza Polijas Ekstraklases turnīru astotajā vietā jeb pēdējā vietā "uzvarētāju" grupā, izcīnot 25 punktus.

Par Polijas čempioni jau 12. reizi un ceturto pēdējos piecos gados kļuva Varšavas "Legia" komanda, kas gan šodien nespēja izmantot savu pārsvaru, kā arī pretinieku noraidījumu, nospēlējot 0:0 ar ceturtajā vietā palikušo Gdaņskas "Lechia". Izdevīgi paralēlajā spēlē nospēlēja pretinieki - Bjalistokas "Jagiellonia" atspēlējās no 0:2 un nospēlēja 2:2 ar Poznaņas "Lech", abām komandām dalot punktus (abām pa 42), kamēr "Legia" kopumā iekrāja par diviem vairāk (44).

Polijas Ekstraklases noslēguma tabula ("uzvarētāju" grupa, 1.-8. vieta)

1Legia Warsaw3744
2Jagiellonia Białystok3742
3Lech Poznań3742
4Lechia Gdańsk3742
5Korona Kielce3728
6Wisła Kraków3726
7Pogoń Szczecin3725
8Bruk-Bet Termalica Nieciecza3725

(Pasvītrotās komandas, kā arī Gdiņas "Arka" piedalīsies nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā).

Baltkrievija

Pērnās sezonas čempione Borisovas BATE ar 2:1 mājās pieveica Mohiļevas "Dnepr". Kaspars Dubra joprojām nebija BATE pieteikumā.

Borisovas BATE ar 23 punktiem 11 spēlēs ieņem otro vietu Baltkrievijas čempionāta kopvērtējumā. Par trim punktiem vairāk ir Soļihorskas "Shakhtyor''.

Itālija-3

Vārtsargs Kristaps Zommers jau kopš 30. decembra ir palicis rezervē "Parma" komandas sastāvā. Arī šo spēli Zommers pavadīja uz rezervistu soliņa, kamēr "Parma" komanda Itālijas "Lega Pro" turnīra ceturtdaļfināla otrajā spēlē viesos ar 2:1 pieveica "Lucchese" komandu, triumfējot arī dusu spēļu summā (4:2).

Lai iegūtu ceļazīmi uz Itālijas B Sērijas turnīru "Parma" vēl jāpārvar divas izslēgšanas spēļu kārtas. Pirmajā no tām (pusfinālā) būs jāspēkojas ar "Pordenone" komandu.

Leģionāru šīs sezonas statistika (laukuma spēlētāji)

SpēlētājsKomandaSVRPMin
Vladislavs GutkovskisTermalica32812258
Vladislavs GabovsKorona18001233
Kaspars DubraBATE200180

Izmantotie resursi:
Ekstraklasa.org
Главная
LEGA PRO | LEGA ITALIANA CALCIO PROFESSIONISTICO