Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Eurobasket vērtējumā labākais LBL spēlētājs Robinsons, treneris - Helmanis

Krišs Upenieks

Eurobasket vērtējumā labākais LBL spēlētājs Robinsons, treneris - Helmanis
Uvis Helmanis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Portāls Eurobasket.com par Latvijas Basketbola līgas (LBL) visas sezonas labāko spēlētāju nosaucis Rīgas VEF līderi Džeraldu Robinsonu, bet par finālu vērtīgāko basketbolistu atzīts viņa komandas biedrs Mareks Mejeris. Uvis Helmanis (''Liepāja/Triobet'') portāla vērtējumā ieguvis labāka trenera godu.

Rīgas VEF viens no līderiem Robinsons bez labākā spēlētāja atzinuma nosaukts arī par labāko vieglo uzbrucēju un leģionāru LBL turnīrā. Šajā sezonā Džeralds Latvijas līgā vidēji guva 17,2 punktus, atdeva 4,2 rezultatīvas piespēles un savāca 3,3 atlēkušās bumbas, iekrājot efektivitāti 16,5. Rīgas kluba leģionārs bija rezultatīvākais turnīra spēlētājs, piektajā pozīcijā piespēlēs un trešais pēc efektivitātes rādītāja.

Amerikāņa komandas biedrs Mejeris arī eurobasket vērtējumā nosaukts par finālu labāko spēlētāju. Spilgtākā spēle Marekam finālsērijā pret ''Ventspili'' bija pēdējā, kurā uzbrucējs iekrāja 22 punktus, 14 atlēkušās bumbas un efektivitāti 31. Par sezonas labāko uzbrucēju atzīts ''Jelgavas'' līderis Deniss Krestiņins (Lietuva), bet labākais centra pozīcijā bijis ''Liepāja/Triobet'' spēlētājs Lauris Blaus. Cits ''vefietis'' Jānis Timma atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju, kā arī par labāko vietējo basketbolistu.

Labākā trenera gods Uvim Helmanim no ''Liepāja/Triobet'' komandas. Liepājnieki aizvadīja pēdējo gadu labāko regulāro turnīru, pavisam nedaudz atpaliekot no Rīgas VEF un otrās pozīcijas, kas ļautu izvairīties no ceturtdaļfināla, kuru gan Liepāja tāpat pārvarēja. Cīņā par finālu ''Liepāja/Triobet'' prata izcīnīt vienu uzvaru pret ''vefiešiem'', bet bronzas sērijā četrās spēlēs piekāpās ''Jēkabpilij''.

''All-Star'' pirmā komanda Eurobasket.com vērtējumā - Rinalds Sirsniņš (''Jēkabpils''), Džeralds Robinsons, Jānis Timma (abi - Rīgas VEF), Deniss Krestiņins (''Jelgava''), Lauris Blaus (''Liepāja/Triobet'')

''All-Star'' otrā komanda Eurobasket.com vērtējumā - Vītenis Čižausks (''Valmiera''), Mareks Jurevičus (''Liepāja/Triobet''), Mārtiņš Laksa (''Jūrmala/Fēnikss''), Mareks Mejeris (Rīgas VEF), Džerajs Grants (''Ventspils'')

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - eurobasket.com
Latvijas Basketbola savienība

  +3 [+] [-]

, 2015-06-04 19:11, pirms 9 gadiem
Trenerim vajadzēja būt Melderim!!!!

     [+] [-]

, 2015-06-04 19:15, pirms 9 gadiem
Mejeris fināla MVP, bet Eurobasket ieiliek 2 izlasē tikai!

Čižauskas? Ar ko viņš palicis atmiņā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-04 19:25, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Mejeris fināla MVP, bet Eurobasket ieiliek 2 izlasē tikai!

Čižauskas? Ar ko viņš palicis atmiņā?
Labākais piespēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 20:12, pirms 9 gadiem
Vismaz pēc fināliem man liekas ka Grantam bija jābūt pirmajā bet Blauam otrajā pieciniekā

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 20:52, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: Trenerim vajadzēja būt Melderim!!!!
Nē, Vecvagaram, jo praktiski ar vietējiem izspieda to pašu, ko Helmanis ar trim iebraucējiem. Ja Vecais ar Uvi būtu mainītās lomās, Vacam būtu bronza, Uvim 5 vieta.

     [+] [-]

, 2015-06-04 22:19, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Nē, Vecvagaram, jo praktiski ar vietējiem izspieda to pašu, ko Helmanis ar trim iebraucējiem. Ja Vecais ar Uvi būtu mainītās lomās, Vacam būtu bronza, Uvim 5 vieta.
Nesaprati sarkasmu...

     [+] [-]

, 2015-06-05 13:24, pirms 9 gadiem
Vēl viena nominācija:
Bosman Player of the Year: Denis Krestinin (200-F-94) of Jelgava