Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Divas pendeles, noraidījums un negaidīta "Spartaka" uzvara pār "Ventspili"

Emils Ozerinskis

Divas pendeles, noraidījums un negaidīta "Spartaka" uzvara pār "Ventspili"
Vitālijs Meļņičenko. Foto: Zigismunds Zālmanis

"Optibet" Latvijas futbola Virslīgā 10. spēļu kārtā tika aizvadīta līdz šim sezonas rezultatīvākā spēle, kurā Jūrmalas "Spartaks" ar rezultātu 4:3 pieveica "Ventspili". Uz abu komandu vārtiem šajā spēlē tika nozīmēti 11 metru soda sitieni.

Jau spēles pirmajā minūtē tika iezvanīti trauksmes zvani pie jūrmalnieku vārtiem. Tosins Aijeguns no labās malas iecentrēja bumbu mājinieku soda laukumā, kur Eliu Batista ar galvu no metra attāluma uzsita bumbu tieši virsū Vitālijam Meļņičenko. Mājiniekiem izdevību izveidoja Tins Vukmaničs, apsteidzot savu pretspēlētāju, bet piespēli saņēmušais Edgars Gauračs tika apturēts pirms soda laukuma. Pēc nospēlētām desmit minūtēm Batistam izdevās reabilitēties par iepriekš izmantoto iespēju. Pēc stūra sitiena izspēles Ingars Stuglis piespēlēja bumbu Batistam, kurš ar savu otro mēģinājumu atklāja spēles rezultātu, gūstot vārtus ar galvu - 1:0. Spēles 20, minūtē "Spartaks" kārtējo reizi šajā sezonā nospēlēja ļoti netalantīgi ar bumbu, ļaujot Stuglim to pārtvert pretinieku soda laukuma priekšā, no kurienes Stuglis veica sitienus, kas lidoja garām vārtu labajam stabam. Pirmā puslaika vidū ventspilnieku pārsvaru varēja dubultot arī Aijeguns, kurš izrāvās pret mājinieku vārtsargu. Cīņā ar aizsargu Oparu nigēriešu uzbrucējam neizdevās raidīt bumbu garām Meļņičenko. "Ventspils" turpināja apdraudēt jūrmalnieku vārtus arī puslaika otrajā pusē, kad Eduards Tīdenbergs ar tālsitienu nodrebināja vārtu pārliktni. "Ventspils" turpināja spiest, taču pēc stūra sitiena izpildīšanas "Spartaks" pārtvēra bumbu. Ričards Enins un Nemanja Belakovičs divatā noorganizēja zibenīgu pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar bumbas lidošanu Ivana Baturina sargātajos vārtos. Precīzā sitiena autors Belakovičs vārtu gūšanu nosvinēja ar krekla novilkšanu,saņemot par to brīdinājumu. Līdz ar to pēc pirmā puslaika Kauguros rezultāts bija neizšķirts - 1:1.

Spēles otrajā puslaikā Dejanam Vukmaničvam nācās izdarīt piespiedu maiņu, nomainot ceļgala savainojumu guvušo Apdulgafaru Mamahu pret vietējo aizsargu Ņikitu Koļesovu. Lai gan ventspilnieki laukumā izskatījās pārliecinošāki, taču negaidīti "Spartaks" nonāca vadībā. Pirmo vārtu autors Belakovičs veica sitienu no distances, bumbai ar lejup ejošu trajektoriju iespurdzot Kurzemes komandas vārtos. Tādējādi mača 56. minūtē rezultāts kļuva 2:1 par labu Jūrmalas vienībai. Tomēr īpaši ilgi ventspilniekiem atrasties iedzinējos nevajadzēja. Piecas monūtes vēlāk Stuglis ar piespēli lieliskā pozīcijā nolika Jevgēniju Kazačoku, kurš ar sitienu ārpus soda laukuma panāca izlīdzinājumu spēlē (2:2). Rezultatīvā spēle gan ar to nebeidzās, jo otrā puslaika vidū bumbu meistarīgi līdz pretinieku soda laukuma līnijai aizgādāja Edgars Gauračs, no kurienes "Spartaka" ģenerāldirektors raidīja bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī, vēlreiz izvirzot vadībā mājiniekus. Divdesmit minūtes līdz spēles izskaņai īsā laikā divas dzeltenās kartītes saņēma Abdulahi Alfa, tādējādi atstājot "Ventspils" komandu mazākumā. Vārtu birums šajā spēlē gan neapstājās, jo Gints Freimanis savā soda laukumā nogāza Kasparu Svārupu un uz "Spartaka" vārtiem tika nozīmēta pendele. 11 metru sitienu devās izpildīt Aijeguns, kurš aukstasinīgi pārspēja Meļņičenko, izlīdzinot mača rezultātu - 3:3.

Jautrība Kauguros nebeidzās arī tuvojoties mača izskaņai. Lakijs Opara ielauzās soda laukumā, kur nigērieti nogāza Kirils Burikins. Uz ventspilnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Ričards Enins. Lai gan Baturins uzminēja sitiena virzienu, tomēr līdz bumbai "Ventspils" vārtsargam aizsniegties neizdevās. Līdz ar to "Spartaks" atguva vadību - 4:3. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Enins varēja gūt savas komandas piektos vārtos, raidot bumbu praktiski tukšos vārtos, bet pēdējā brīdī ventspilniekus paspēja glābt Medžits Neziti, izsitot no vārtu priekšas Eninam adresēto piespēli. Tikpat labi īsu brīdi vēlāk vārtus varēja gūt arī uz maiņu nākušai Gabriels Šarpentjērs, bet pēc viņa sitiena ar galvu bumba noripoja pa vārtu priekšu, ceļu mērķī neatrodot. Teju piecas minūtes garajā kompensācijas laikā "Ventspils" nespēja izlīdzināt rezultātu, tādējādi "Spartakam" tiekot pie trīs punktiem turnīra tabulā un uzvaras ar rezultātu 4:3.

"Spartaks" - "Ventspils" 4:3 (1:1)
Vārti: Belakovičs 40', 56', Gauračs 67', Enins 82' (11m) - Batista 10', Kazačoks 61', Aijeguns 77' (11m)
Noraidījums: Alfa
Brīdinājumi: Bērenfelds, Opara, Belakovičs, Gauračs, Obambots - Ajegus, Alfa, Burikins
Spartaks: Meļņičenko, Opara, Freimanis, Bērenfelds, Korzāns, Belakovičs (Šarpentjērs 82'), Rečickis, Gauračs (Smirnovs 72'), Obambots, Vukmaničs, Enins (Kiriļins 90'+1).
Ventspils: Baturins, Alsenats (Neziri 70'), Litvinskis, Mamahs (Koļesovs 56'), Stuglis, Alfa, Kazačoks, Batista, Tīdenbergs (Burikins 70'), Aijeguns, Svārups.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

10. kārta

DatumsLaiksVietaSpēleRez.Tiešraide
3. maijs17:30Hanzas vsk.Metta – Daugavpils0:1 (0:0)Best4Sport TV
18:45RTU stadionsRiga – Jelgava1:1 (1:1)Best4Sport Extra
4. maijs16:00Kauguru vsk.Spartaks – Ventspils4:3 (1:1)Best4Sport Extra
18:00Stadions DaugavaLiepāja – RFSSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS870115:721
2.Riga961213:619
3.Valmiera Glass/ViA84229:614
4.Daugavpils941410:913
5.Ventspils933313:1212
6.Jelgava93249:1011
7.Spartaks930612:219
8.Liepāja82157:117
9.Metta92079:156

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Vugars AskerovsDaugavpils5 (1)
2.Tomāšs ŠimkovičsRFS4
3.Darko LemajičsRiga4
4.Tosins AjegunsVentspils4 (1)

     [+] [-]

, 2019-05-04 17:55, pirms 5 gadiem
Traka spēle

  +1 [+] [-]

, 2019-05-04 18:03, pirms 5 gadiem
Balvos esot vēl trakāk gājis.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-04 18:11, pirms 5 gadiem
Kad Ventspils vēl virslīgā ielaidis 4 vārtus vienā spēlē,neatceros....gribās zināt kam bij tā ģeneālā ideja Elio izmantot kā uzbrucēju,labi ,uz pārsteiguma rēķina pirmajās 10 min tas atmaksājās ,bet pārējās 80 min tas vienkārši bij katastrofāli...jau tā pietiek ar Svārupa esamību,kas nu nav no tiem tehniskākajiem spēlētājiem,es šeit nerunāju par pašatdevi ,ar to viņam viss kārtībā....murgs ,nekas vairāk....3 vārti...kāpēc jāsit bumba kaut kur kur pagadās laukuma vidū ,ja no tevis pietiekamā atālumā ir pretinieka spēlētāji,lai būtu laiks pacelt galvu un paskatītos,kā rezultātā izveidojas vārtu gūšanas iespēja pretiniekam,kas to arī izmanto...
Izskatās ka šosezon vēl tik īstie sūdi stāv priekšā....

     [+] [-]

, 2019-05-04 18:23, pirms 5 gadiem
DIVAS AIZDOMIGAS SPELES ŠODIEN,,JŪRMALĀ UN BALVOS...LFF BŪTU LAIKS RĪKOTIES...

  -2 [+] [-]

, 2019-05-04 18:49, pirms 5 gadiem
ziemeļi rakstīja: DIVAS AIZDOMIGAS SPELES ŠODIEN,,JŪRMALĀ UN BALVOS...LFF BŪTU LAIKS RĪKOTIES...
Kas aizdomīgs bija Jūrmalā?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-04 18:53, pirms 5 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kas aizdomīgs bija Jūrmalā?
Nekas...sen jau bij dzirdēts ka ventspilī trenerim nav pēdējais vārds par sastāva izvēli bet gan kluba bosam...tapēc iznākums ir tāds kāds viņš ir..varēja tik apbrīnot Dejana izturību...16 mēneši.....

  -1 [+] [-]

, 2019-05-04 18:54, pirms 5 gadiem
Liepājā ies vēl trakāk ar pārkāpumiem,mājinieki jau mazākumā pēc puslaika...

     [+] [-]

, 2019-05-04 21:49, pirms 5 gadiem
Ventspilī 199% toto.

     [+] [-]

, 2019-05-05 08:25, pirms 5 gadiem
Uz karstām pēdām vakar negribēju rakstīt komentu,noklausījos Dejana pēcspēles preses konferenci un būtībā viņa teiktajam,kas attiecās uz otro puslaiku var viennozīmīgi piekrist.Jau vakar gribēju rakstīt,ka otrais puslaiks bija amatieru līmeņa futbols,jeb profesionāls toto.Atliek tikai minēt un katrs var domāt tā,kā viņam labpatīkās,jo taisnību mums neteiks neviens.Tagad jautājums tāds.Vai šis ir beigu sākums?Tas nesmukums jau nāk no pirmssezonas pārbaudes spēlēm un lai man stāsta ko grib,nemēdz būt dūmi bez uguns.Vakardienas otrais puslaiks parādīja neloģiskus risinājumus un radās pārliecība,ka tās nerada pieredzējis treneris,bet dirģents no malas,jo es neredzu izskaidrojumu džokera(K.Burikina) uznākšanai laukumā,kurš līdz tam nebija spēlējis ne minūti,bet Osipovs palika uz soliņa.Ko paveica šis spēlētājs 20 minūtēs redzēja visi.Jau tas vien,ka būdams uzbrucējs uztaisa savā soda laukumā 11 metru soda sitienu vien liecina,ka kautkas te nav kārtībā.Nāksies vien piekrist Molodojam un komandas faniem,šī nav komanda par kuru vajadzētu pārdzīvot.Nezinu,kas mūs sagaida turpinājumā.Dzīvē mēdz būt melnās un baltās joslas un šobrīd atrodamies dziļi melnajā...