Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

21 gada vecumā Lietuvā nomiris Meksikas hokeja izlases talants

Rolands Eliņš

21 gada vecumā Lietuvā nomiris Meksikas hokeja izlases talants
Arūns Bermeho. Foto: HC Hockey Punks

Pagājušajā nedēļā mūžībā aizgāja lietuviešu izcelsmes Meksikas hokejists Arūns Bermeho. Viņš mira no sirdstriekas 21 gada vecumā savā Viļņas dzīvoklī, vēsta IIHF.

Arūns Bermeho pagājušajā gadā savas mātes dzimtenē ieradās ar cerībām attīstīt savu hokejista karjeru, gūstot pieredzi Eiropā. Bermeho iepriekš bija aizvadījis trīs sezonas ASV, spēlējot Rietumu štatu hokeja līgā (WSHL), kur 109 spēlēs guva 118 punktus. Bermeho bija sekmīgi spēlējis Meksikas U18 un U20 izlasē. U18 pasaules čempionātā 2015. gadā trešajā divīzijā viņš bija rezultatīvākais spēlētājs, bet 2016. gadā palīdzēja Meksikas U20 izlasei pacelties uz otro divīziju.

Bermeho debitēja arī Meksikas pieaugušo izlasē, 19 gadu vecumā spēlējot PČ otrajā divīzijā. Viņš tika uzskatīts par vienu no Meksikas hokeja cerībām un pirms gada devās studēt un attīstīt savas hokeja prasmes uz Lietuvu, kas ir viņa mātes dzimtene. Bermeho pievienojās Lietuvas čempionāta komandai „Hockey Punks”, bet liktenis viņam paredzēja ļoti smagu turpinājumu.

Pašā sezonas sākumā Bermeho guva smagu pleca traumu, kas lika izlaist visu atlikušo sezonu un pasaules čempionātu. Savukārt pagājušajā nedēļā jaunais hokejists aizgāja mūžībā – viņš tika atrasts miris savā dzīvoklī Viļņā. Kā nāves iemesls tika noteikta sirdstrieka.

„Šīs ir drausmīgas ziņas mums visiem,” sarunā ar IIHF izteicās Meksikas Hokeja federācijas prezidents Hoakins de la Garma. „Viss Meksikas hokejs šobrīd skumst. Viņš bija viens no mūsu labākajiem spēlētājiem, turklāt tikai 21 gadu vecs. Veltījām viņam īpašu ceremoniju pirms savas spēles. Visi 2000 skatītāji ija ļoti noskumuši un izrādīja viņam cieņu ar klusuma brīdi.”

Meksika aprīļa izskaņā uzņēma PČ otrās divīzijas B grupas turnīru, kurā ieguva piekto vietu. Tas deva 39. vietu pasaulē.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/10781/...