Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico" aptur "Arsenal" uzbrukumu, Vengera skaistā aiziešana izpaliek

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Atletico" aptur "Arsenal" uzbrukumu, Vengera skaistā aiziešana izpaliek
Djēgu Kosta pēc gūtajiem vārtiem pret Londonas "Arsenal"
Foto: AFP / Scanpix

UEFA Eiropas līgas finālā spēlēs Madrides "Atletico", kas pusfināla atbildes spēlē savā laukumā pieveica Arsēna Vengera vadīto Londonas "Arsenal". Madridieši 16. maijā Francijas pilsētā Lionā tiksies ar "Marseille", kas papildlaika izskaņā izrāva fināla ceļazīmi sāncensībā ar Austrijas "Red Bull".

Pirms nedēļas "Emirates" stadionā "Arsenal" nespēja iegūt labumu no tā, ka mača ievadā "Atletico" palika bez aizsarga Šime Vrsaļko un galvenā trenera Djego Simeone, spēlei noslēdzoties neizšķirti 1:1. Uz Aleksandra Lakazeta gūtajiem vārtiem "Atletico" atbildēja ar cita francūža Antuāna Grīzmana precīzu sitienu.

Pēc izraidīšanas no rezervistu soliņa Londonas spēlē, Simeone bija spiests raudzīties atbildes maču no tribīnēm, kamēr no soliņa "Atletico" komandas spēli vadīja kādreizējais Argentīnas izlases vārtsargs Germans Burgoss. Savukārt "Arsenal" komandas galvenajam trenerim Arsēnam Vengeram mačs Madridē kļuva par 250. pie komandas stūres Eiropas sacensībās.

Pirmā mača rezultāta spiesti "Arsenal" futbolisti centās pēc iespējas ātrāk gūt vārtus, taču ar Ārona Remsija un Mesuta Ezila aktivitātēm nebija pietiekami, lai uzlauztu disciplinēto "Atletico" aizsardzību. Pirmajā puslaikā "Arsenal" tikai viens sitiens pa vārtiem, un tas pats tika nobloķēts. Nepatīkama epizode notika mača 10. minūtē, kad Francijas aizsargs Lorāns Koscelnijs tika pie smaga savainojuma un bija spiests pamest laukumu uz nestuvēm. Vēlāk piepildījās bažas par Ahilleja cīpslas plīsumu, kas, visticamāk, nozīmē vismaz pusgadu bez futbola un Pasaules kausa finālturnīra izlaišanu.

Tuvāk puslaika beigām pie savām vārtu gūšanas iespējām tika arī mājinieki, ar labiem sitieniem atzīmējoties Grīzmanam un Kokem. Pirmā puslaika kompensācijas laikā par sevi atgādināja agrāk Anglijā spēlējušais Djēgu Kosta, kurš brīvā zonā saņēma piespēli no Grīzmana un pārvērta izgājienu vārtu guvumā (1:0). Jāsaka, ka epizode ar ielaistajiem vārtiem ne bez grēka bijusi londoniešu aizsardzības līnija.

Otrajā puslaikā Anglijas komandas spiediens pieauga, taču turpināja klibot uzbrukumu noslēdzošā fāze. Papildus kvalitāti uzbrukumam lielgabalniekiem deva Henriha Mhitarjana iesaistīšanās spēlē, 71. minūtē armēnim bīstami apdraudot sāncenšu vārtus ar sitienu no distances. Tuvāk pamatlaika beigām "Atletico" sāka ķert viesus uz pretuzbrukumiem, Grīzmanam n-tās reizes nespējot pielikt punktu spēlei. Mača izskaņā "Arsenal" futbolisti tā arī nespēja nopietni apdraudēt Jana Oblaka sargātos vārtus, spēlei noslēdzoties ar Madrides kluba minimālu uzvaru. Līdz ar to "Arsenal" nepiedalīsies nākamajā Čempionu līgas sezonā, bet Arsēns Vengers nespēs atvadīties no kluba ar izcīnītu trofeju.

Citā spēlē "Marseille" centās nosargāt mājas spēlē iegūto divu vārtu pārsvaru pret Austrijas "Red Bull", ko sekmēja Floriana Tovēna un Klintona Ndžī vārtu guvumi. Atbildes spēles pirmajā puslaikā francūži kontrolēja mača gaitu, praktiski neļaujot pretiniekiem tikt pie momentiem. 53. minūtē Austrijas vienībai izdevās atklāt spēles rezultātu, partnera centrējumu sekmīgi noslēdzot Mali futbolistam Amadu Aidarā. Vārtu guvums atraisīja spēli. 65. minūtē mājinieki guva diezgan komiskus vārtus: vispirms Aidarā piespēlēja soda laukumā no labās malas, kur Marseļas aizsargs ļoti neveiksmīgi atsita bumbu, tā savukārt atlēca pie Ksavera Šlāgera, kura sitienu vārtos pielaboja "Marseille" spēlētājs Buna Sārs (2:0).

Rezultātam divu spēļu summā kļūstot neizšķirtam, abām komandām turpināja rasties iespējas gūt vārtus. 71. minūtē no trešā vārtu zaudējuma viesus glāba vārtsargs Pelē, kamēr mirkli vēlāk pēc Tovēna raidījuma ar galvu bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. 90 minūtes noslēdzas ar "Red Bull" uzvaru 2:0. Pirmajā papildlaikā pārsvars piederēja mājiniekiem, kuri 99. minūtē bija tuvu trešajam vārtu guvumam, savu komandu atkal glābjot Pelē. Par izšķirošu kļuva mača 116. minūtē, kad apšaubāmā situācijā Krievijas tiesnešu brigāde nozīmēja stūra sitienu. Sekoja centrējums Rolandu virzienā, kurš raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī, atnesot Marseļai uzvaru divu spēļu summā un ceļazīmi uz finālu.

Eiropas līgas pusfināli (atbildes spēles)

SpēleRezultātsSummāVārtu Autori
Atletico - Arsenal1:02:1Kosta 45+2'
Salzburg - Marseille2:1 (PL)2:3Aidarā 53'; Sārs 65' (s.v.) - Rolandu 116'

  -1 [+] [-]

, 2018-05-04 00:03, pirms 6 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=-U_... šonakt skanēs tik šīs divas dziesmas https://www.youtube.com/watch?v=Zq1... Jēēs mēs Esam atkal Čempioni neredzu Marseļai izredzes fināl VIVA LA ATLETI VIVA LA ESPANA Jees Mierinājuma kauss ir mūsu jees

     [+] [-]

, 2018-05-04 00:04, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=-U_... šonakt skanēs tik šīs divas dziesmas https://www.youtube.com/watch?v=Zq1... Jēēs mēs Esam atkal Čempioni neredzu Marseļai izredzes fināl VIVA LA ATLETI VIVA LA ESPANA Jees Mierinājuma kauss ir mūsu jees
Marseljai veel jaatiek,tagad pagarinaajums saacies
Slēpts komentārs: Emka953

  -1 [+] [-]

, 2018-05-04 00:09, pirms 6 gadiem
Vengers lielākais viltvārdis futbola vēsturē?

fakti runā paši par sevi...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-04 00:11, pirms 6 gadiem
Ahh kapļi tomēr tika tālāk. Nebūtu Arsenal tik daudz dead wood, tad gan jau būtu cits rezultāts.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-04 00:11, pirms 6 gadiem
Viss tika zaudēts jau pirmajā spēlē, kad neizmantoja miljons momentus. Zinot to, cik labi spēlē un cik maz vārtus Atletico ielaiž savā laukumā, un to, cik bezspēcīgi šosezon Arsenal spēlē izbraukumu spēlēs, cerība uz pozitīvu iznākumu man bija ļoti maz, lai arī kā kluba atbalstītājs uz cūceni cerēju līdz pēdējam..pie tam - Vengers pret top klases pragmatiska stila komandām nav spējis kaut ko parādīt pēdējos 4-5 gadus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-04 00:15, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: Arsenal pietrūka traumētie Obemajngs, Mihtrakjans u.c.
un treneris, viņiem pietrūka treneris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-04 00:37, pirms 6 gadiem
Un ko es teicu ka neredzu Zalzburgu finālā

     [+] [-]

, 2018-05-04 01:11, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: Un ko es teicu ka neredzu Zalzburgu finālā
Zalcburgai fināls tika atņems no tiesnešu brigādes puses.

     [+] [-]

, 2018-05-04 01:44, pirms 6 gadiem
HMB - BIROJAA EEDU SUSHI!!! rakstīja: Nesen vel musejie eirokausos ar Zalzburgu kapaja, protams bezceriigi, tulit shi vel EL pacels un speles CL
tikai 0-1 un 1-3
dikti bezcerīgi
Dobrecovs ir Latvijas treneris nr.1

     [+] [-]

, 2018-05-04 01:45, pirms 6 gadiem
PeKaUsIs008 rakstīja: Zalcburgai fināls tika atņems no tiesnešu brigādes puses.
Piekrītu ka tur bumba izgāja no Marseļas spēlētāja , Bet vienalga uzvara ir uzvara

  +1 [+] [-]

, 2018-05-04 02:18, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: tikai 0-1 un 1-3
dikti bezcerīgi
Dobrecovs ir Latvijas treneris nr.1
PAteiksi varbūt, vēl ka spēlēja kā līdzīgs ar līdzīgu

     [+] [-]

, 2018-05-04 10:58, pirms 6 gadiem
Es kaut kā neatminos, ka 3/4 pusfināliem (par agrākam stadijām nerunāsim) milzīgu nozīmi ir nospēlējuši tiesneši, kuri faktiski lielā mērā noteica uzvarētāju. Salīdzinājumā pagājušajā sezonā šķiet tikai Bayern/Real spēle bija, šoreiz jau trīs, ja nekas nemainīsies, tad uz nākamo sezonu jau būs visas četras.

     [+] [-]

, 2018-05-04 11:42, pirms 6 gadiem
Waldini rakstīja: Es kaut kā neatminos, ka 3/4 pusfināliem (par agrākam stadijām nerunāsim) milzīgu nozīmi ir nospēlējuši tiesneši, kuri faktiski lielā mērā noteica uzvarētāju. Salīdzinājumā pagājušajā sezonā šķiet tikai Bayern/Real spēle bija, šoreiz jau trīs, ja nekas nemainīsies, tad uz nākamo sezonu jau būs visas četras.
Real pret Bayern pagājušosezon tikās ČL 1/4 finālā.

     [+] [-]

, 2018-05-04 18:21, pirms 6 gadiem
Waldini rakstīja: Es kaut kā neatminos, ka 3/4 pusfināliem (par agrākam stadijām nerunāsim) milzīgu nozīmi ir nospēlējuši tiesneši, kuri faktiski lielā mērā noteica uzvarētāju. Salīdzinājumā pagājušajā sezonā šķiet tikai Bayern/Real spēle bija, šoreiz jau trīs, ja nekas nemainīsies, tad uz nākamo sezonu jau būs visas četras.
Ja, neatceros kad pēdējo reizi tik samaitāta sezona bija tieši ČL!!! arī grupu turnīrā vairākas spēles tika izcūkotas, nerunāsim nemaz par 1/4 finālu,kad Barselona būtu tikusi tālāk dēļ nenosvilptas aizmugures (ja Dembelis iesistu, daudz netrūka)