Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2728, Did:0, useCase: 3

Paste: Ja 55 no 60 minūtēm jāatņem ripa, nekas labs nevar sanākt

Guntars Paste
Guntars Paste

Paste: Ja 55 no 60 minūtēm jāatņem ripa, nekas labs nevar sanākt
Edgars Masaļskis kapitulēja astoņas reizes
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2015. gada pasaules čempionātā trešo zaudējumu trīs spēlēs piedzīvoja Latvijas hokejisti, kuri ielaida astoņas ripas un ar 1:8 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai. Iznākumu izšķīra noraidījumi, uzskata Olybet hokeja eksperts Guntars Paste, atzīmējot atšķirību Kanādas, Čehijas, Zviedrijas un mūsu līmenī, bet pozitīva bija Mika Indraša parādīšanās laukumā, lai gan bija sāpīgi sekot katrai sadursmei ar pretinieku.

Sākums bija aizraujošs un daudzsološs, bet spēli salauza muļķīgi noraidījumi, kas radās noguruma un individuālās meistarības dēļ. Pirms pirmā iemetiena domāju, ka nedrīkstam palikt mazākumā, jo zviedri fenomenāli pietur ripu, un kad viņi sāka, tad radās pamatīgas grūtības, iestājās nogurums. Noslēdzošajā trešdaļā komanda fiziski nosēdās - atņemt ripu ir krietni grūtāk nekā doties uzbrukumā. Protams, kad iemetām vairākumā un samazinājām deficītu līdz minimumam, bija cerība, taču tūdaļ sekoja soda metiens, kas nodzēsa mūsu pēdējo cerību stariņu aizķerties.

Ir diezgan nogurdinoši, ja 55 no 60 minūtēm jāmēģina atņemt ripu, nekas labs nevar sanākt, un tad rodas gan kļūdas, gan nogurums. Taču nekāda traģēdija nav notikusi, vienīgi nepaņēmām neplānotos punktus. Jāsaprot, ka Kanādas, Čehijas un Zviedrijas hokeja attīstībā ir liela atšķirība, salīdzinot ar mūsējo, tas nevienam nav noslēpums. Varam uzvarēt vienīgi tad, ja pretinieki laiž muļķi un nav gatavi, ja atbrauc ar vājāku sastāvu nekā parasti. Ja atbrauc ar pietiekami normāliem spēlētājiem, tad varianti zūd, ir grūti aizķerties.

Varam novēlēt, lai čaļi nenokar degunus un turpina cīnīties. Spēlējam normāli, cīnāmies par ripām, epizodiski izrādām pretestību pasaules labākajām izlasēm, piemēram, Zviedrijas valstsvienību pieskaitu galvenajiem favorītiem. Pirmajā trešdaļā, pirmajā maiņā bija moments Andrim Džeriņam, arī otro trešdaļu sākām aktīvi un labi. Tomēr šādos mačos visu izšķir momentu realizācija, ar vieniem vai diviem vārtiem aizķerties ir grūti. Kad zviedri panāca 3:1, varēja just, ka ir auksta duša un ka spēle beigusies.

Ja gribam pozitīvo, tad prieks, ka Aleksandrs Beļavskis sāka iespēlēt Miku Indraši, lai gan skatīties bija sāpīgi - pēc katras sadursmes bija jātur īkšķi, lai viņš varētu turpināt maču, jo tomēr pleca savainojums bija nopietns. Kad Roberts Bukarts sāka krist ārā no pirmās maiņas, Indrašis devās viņa vietā, pie 1:5 Beļavskis sāka taustīt sastāvu un domāt par nākamajām spēlēm, kuras mums būs izšķirošās, tad viss bija beidzies. Gluži kā izslēgšanas mačos, kad pie liela rezultāta vienkārši sāk gatavoties nākamajai spēlei. Mums izšķirošās būs nākamās četras, tad arī redzēsim - varam vai nevaram spēlēt.

Pasaules čempionāts mums sāksies tikai tagad. Šveice vienmēr ir stipra, viņiem ir labs vietējais čempionāts, kas Eiropā kotējas ne zemāk par Zviedriju un Somiju. Savulaik daudz naudas ieguldīts hokeja attīstībā. Lai gan lielajā čempionātā ir daudz kanādiešu, no kuriem var mācīties, jauniešu čempionātos ir leģionāru limits, un tas dod rezultātu - ceturtdaļfinālā ar 5:0 tika sasista Krievija. Mēs par tādu rezultātu varam tikai sapņot. Būs grūti, bet ceru, ka parādīsim raksturu, salauzīsim viņus un uzvarēsim. Neesam labākajā sastāvā, bet neviens nenokar degunu, un tas ir pats galvenais.

Noslēgumā: apsveicu visus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā!

Slēpts komentārs: rihardo

 +12 [+] [-]

, 2015-05-04 21:26, pirms 9 gadiem
rihardo rakstīja: mūsēja komanda ar vienu kāju āra no elites
un ar otru 1/4 finālā ? pagaidām abi varianti ir reāli un viss iet pēc plāna, zaudēt 3 lielajiem un pārājais pašu rokās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-05-04 21:44, pirms 9 gadiem
Šodien spēlējām tikai pirmās 15min. Pēc tam tas vairs nebija hokejs, ko varam parādīt.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-04 21:55, pirms 9 gadiem
Mums trūkst vesela jaudīga pirmā maiņa - Girgensons, Karsums, Ķēniņš, Kulda, Bārtulis. Protams, var aizrādīt, ka arī tie paši zviedri nespēlē optimālā sastāvā, bet viena lieta ir, kad viena iztrūkstoša NHL veča vietā vari paņemt citu NHL veci. Pavisam, kas cits ir, kad nav Karsums, ir Saulietis, nav Girgensons, ir Skvorcovs, nav Ķēniņš, ir Bajarūns.
Nepamet sajūta, ka optimālā sastāvā, vai vismaz tuvu tam, izlase pilnīgi noteikti būtu spējusi vismaz vienā no spēlēm paņemt punktus.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-04 22:09, pirms 9 gadiem
" un tas dod rezultātu - ceturtdaļfinālā ar 5:0 tika sasista Krievija. Mēs par tādu rezultātu varam tikai sapņot."

Atgādināt kā Šveice tika tajā ceturdaļfinālā?

  -2 [+] [-]

, 2015-05-04 22:21, pirms 9 gadiem
Mīļie,tautieši!Lasu šā eksperta spriedelējumus,tikai,lai pasmietos,cik nu tas iespējams pēc tik neveiksmīgām spēlēm.Labākajā gadījumā par hokeja speciālistu šo ekspertu varētu uzskatīt šajā gadsimtā dzimušie tīņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-04 22:41, pirms 9 gadiem
Ātri, lēti un kvalitatīvi! rakstīja: Kas pie velna ir "Paste"?
Izbijis hokeja veterāns vai nākotnes leģenda?
Nesaprotu, bet tik gudri dir*!
Leģendārs nākotnes veterinārs!

  +5 [+] [-]

, 2015-05-05 00:13, pirms 9 gadiem
Tur tā atšķirība, ka Paste uzraksta spēles analīzi, bet vairums gudrinieku tikai spriedelē no sava līdzjutēju dīvāna.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-05 07:26, pirms 9 gadiem
Visi "eksperti" tā uzvedās it kā pēdējās 4 spēlēs mums būtu jau garantētas 4 uzvaras. Ka tik nesanāk neglīts aplauziens, zinot kā LV izlasei, gan DR patīk būt vājāko pretinieku punktu donoriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja