Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Latvija piesaka vārtsargu Kalniņu, Zviedrija - uzbrucēju Danielsonu

Latvija piesaka vārtsargu Kalniņu, Zviedrija - uzbrucēju Danielsonu
Jānis Kalniņš
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātam šodien pieteikusi arī vārtsargu Jāni Kalniņu, informē Starptautiskā hokeja federācija (IIHF). Pirms šī vakara mača sastāvu papildinājusi arī Zviedrija, kuras pieteikumā iekļauts uzbrucējs Niklass Danielsons.

23 gadus vecais "MOL Liga" kluba "Dunaujvarosi Acelbikak" vārtsargs Jānis Kalniņš pirmo reizi ir iekļauts pasaules čempionāta pieteikumā. Sākotnēji viņš iekļuva Latvijas izlases sastāvā braucienam uz Prāgu, tomēr netika pieteikts čempionātam, visticamāk, valstsvienībai cerot uz Kristera Gudļevska palīdzību.

Gudļevskis pēc Amerikas Hokeja līgas sezonas beigām tika nosūtīts uz treniņiem Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas "Lightning" sastāvā. "Lightning" ļoti veiksmīgi sākuši Stenlija kausa izcīņas otro kārtu, izcīnot divas uzvaras pār Monreālas "Canadiens". Tas nozīmē, ka Tampabejai sezona noteikti nebeigsies līdz 12. maijam, kad sērijā tiks aizvadīta sestā spēle. Tajā pašā datumā grupu turnīru noslēgs Latvijas hokejisti.

Kalniņš Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas komandu līgā šosezon izcēlās ar vidēji 2,1 ielaistu ripu 30 spēlēs un 94% atvairītu metienu. Iepriekš viņš pasaules čempionātos ir pārstāvējis U18 un U20 izlases, bet šovasar pusotrā pārbaudes spēlē neielaida nevienu ripu.

Tikmēr Zviedrijas hokeja izlase, kas jau šovakar krustos nūjas ar Latviju, pieteica 30 gadus veco uzbrucēju Niklasu Danielsonu. Aizvadītajā sezonā pieredzējušais hokejists spēlēja vienā komandā ar latviešu vārtsargu Ivaru Punnenovu – Šveices klubā Rapersvilas "Lakers". Danielsona rezultativitāte (46 spēlēs regulārajā sezonā 19+28) gan neglāba komandu no augstākās līgas pamešanas.

Izmantotie resursi:
Page Redirection

  +4 [+] [-]

, 2015-05-04 16:03, pirms 9 gadiem
Uzskatu,ka Kalniņš ir perspektīvāks un labāks par Muštukovu. Es to tā nespriežu pēc Kanādas spēles,kur Muštukovs kā visi zin ielaida 5 vārtus,bet vispārīgi. Kalniņš aug un progresē,varbūt tiks tāda iespēja arī PČ nostāvēt kādu cienīgu spēli. To arī novēlu.

  +4 [+] [-]

, 2015-05-04 16:13, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Uzskatu,ka Kalniņš ir perspektīvāks un labāks par Muštukovu. Es to tā nespriežu pēc Kanādas spēles,kur Muštukovs kā visi zin ielaida 5 vārtus,bet vispārīgi. Kalniņš aug un progresē,varbūt tiks tāda iespēja arī PČ nostāvēt kādu cienīgu spēli. To arī novēlu.
Par kādu perspektivitāti var runāt Muštukova sakarā? 31 gadus vecs vārtsargs, kurš spēlē savā līmenī (BAČ-ECHL-GBR-DEN-FRA), spēlē neslikti, taču pēkšņi labāk tāpat nespēles jau vairs.

Kalniņš ir 7 gadus jaunāks. Viņš vēl var nedaudz progresēt, taču tīri atzīšanas līmenī, nu tā, lai Kalniņš būtu tāds zināms un labs Eiropas vārtsargs, kuram nebūtu problēmu dabūt līgumu, viņam ir vēl sevi jāparāda. Jā, MOL līgas labākais vārtsargs šosezon.

Pēc būtības abi šie vārtsargi ir aptuveni vienādi, kādam ir vairāk pieredzes, citam - spēles kādu kvalitāšu un nekur tālu viņi viens no otra nav. Un nenospēlētu Kalniņš labāk kā Muštukovs ne pret Kanādu, ne citā spēlē.

  -4 [+] [-]

, 2015-05-04 16:30, pirms 9 gadiem
Gudļevskis arī labāk nenospēlētu, viņš ir stipri viduvējs ahl līmeņa vārtsargs, kuru pret Kanādu uz ledus laist nedrīkst. Nu neapturēs viņš Kanādas izlasi. Nekad.

  +5 [+] [-]

, 2015-05-04 16:32, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Gudļevskis arī labāk nenospēlētu, viņš ir stipri viduvējs ahl līmeņa vārtsargs, kuru pret Kanādu uz ledus laist nedrīkst. Nu neapturēs viņš Kanādas izlasi. Nekad.
vienreiz jau aptureeja

  -2 [+] [-]

, 2015-05-04 16:34, pirms 9 gadiem
ceru ka šis neapvemsies

  +4 [+] [-]

, 2015-05-04 16:36, pirms 9 gadiem
Pēc būtības ir tā, ka mēs nemaz nezinām uz ko Kalniņš ir spējīgs ! Pārbaudes spēles, protams, ir rādītājs, bet lielā skatuve, kas pavisam cits ! Varbūt kāds vēroja Ungārijas čempionāta spēles, tad varētu arī pakomentēt stiprās un vājās puses. Kalniņam 23 gadi, brieduma gadi vārtusargam kā mēs labi zinām ir 25-27 gadi, cerēsim, ka viss vēl ir priekšā ! Pēc manām domām šodien bija jādod iespēja vārtos Kalniņam, kad tad vēl, ja ne šodien !

     [+] [-]

, 2015-05-04 16:38, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: ceru ka šis neapvemsies
Pargudrais ierunajas...

     [+] [-]

, 2015-05-04 16:50, pirms 9 gadiem
Esportam kaut kaads haoss.Jevpalovs ieklauts shodienas speeles sastaavaa?!Kaa tas iespeejams.Vienaa no raxtiem ir KLUUDA!

  -2 [+] [-]

, 2015-05-04 17:10, pirms 9 gadiem
Matlss rakstīja: vienreiz jau aptureeja
Nolana mīlestība Latvijā ir tik liela, ka tagad zaudējumu 1:2 sauc par "apturēja Kanādu". Pirmkārt, neapturēja, jo zaudēja, otrkārt, tas bija tikai brīnums (un Sotnieks), ka tik maz golus sameta.

     [+] [-]

, 2015-05-04 21:02, pirms 9 gadiem
gudijs noderētu šogad