Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai "76ers" izcīnīs uzvaru savā laukumā un iegūs vadību sērijā?

Vai "76ers" izcīnīs uzvaru savā laukumā un iegūs vadību sērijā?
Andrē Iguodala un Evans Tērners
Foto: AP/Scanpix

Šonakt pulksten 3.00 pēc Latvijas laika Filadelfijā, Wells Fargo Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešo maču sērijā līdz četrām uzvarām aizvadīs vietējā „76ers”, kura mērosies spēkiem ar Čikāgas „Bulls” vienību. Pēc diviem mačiem rezultāts sērijā ir neizšķirts 1-1.

„Bulls” vienība no Čikāgas uz Filadelfiju ir atlidojusi gan bez vadības sērijā, gan bez komandas līdera Derika Rouza. Pirms sērijas buļļi noteikti bija cerējuši, ka pēc diviem aizadītajiem mačiem savā laukumā uz Filadelfiju tie varēs doties ar divām uzvarām kabatā. Savukārt Rouzs sērijas pirmā mača izskaņā savainoja kreiso celi, tādēļ sezona viņam ir jau noslēgusies.

Pēc otrajā mačā gūtās uzvaras „76ers” vienības basketbolisti ir apņēmības turpināt tikpat veiksmīgi spēlēt savā laukumā, un, iespējams, pat uzvarēt visā sērijā.

„76ers” no spēles realizēja 59 procentus no izmestajiem metieniem. Džrū Holidejs bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 26 gūtajiem punktiem, Lū Viljamss pievienoja 20, bet Evans Tērners pievienoja 19 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un sešas piespēles.

Filadelfijas galvenais treneris Dogs Kolinss pēc mača īpaši uzteica Holideju un Tērneru. Kolinss uzsvēra, ka abi jaunie spēlētāji var spēlēt vēl labāk, jo sezonas laikā to ir spējuši pierādīt vairākkārt.

Ja „76ers” vienībai sērijas trešajā mača ļoti produktīvi spēja nospēlēt vairāki ārējās līnijas spēlētāji, „Bulls” vienības sastāvā nebija neviena izteikta līdera, kurš spētu bez Rouza spēlējošos buļļus aizvest līdz uzvarai.

Luols Dengs un Karloss Būzers pa abiem kopā otrajā mačā guva 17 punktus. Abi basketbolisti spēles otrajā puslaikā aizmeta garām piecus no sešiem izmestajiem metieniem. Būzers sērija pirmajos divos mačos kopā ir guvis vien 18 punktus un izcīnījis 12 atlēkušās bumbas. Vienam no Čikāgas vienības potenciālajiem līderiem noteikti nākamajā mačā jānodemonstrē daudz produktīvāks sniegums, lai „Bulls” būtu iespēja izcīnīt panākumu.

Čikāga mačā kopumā guva 92 punktus, kas ir labs rādītājs, taču tā arī ielaida 109 punktus 48 minūšu laikā, kas ir katastrofāls rādītājs komandai, kura bija viena no labākajām regulārajā sezonā pēc vidēji mačā ielaistajiem punktiem.

Filadelfijas basketbolisti īpaši veiksmīgi spēja iekarot „Bulls” grozu trešajā ceturtdaļā. Tērners viens pats trešajā ceturtdaļā guva 11 punktus. „76ers” vienība mača trešajā desmitminūtē apspēlēja čikāgiešus ar 36:14, kā arī izcīnīja par deviņām atlēkušajām bumbām vairāk (14:5).

„Aizsardzība un cīņa par atlēkušajām bumbām – tā bija filadelfiešu uzvaras atslēga,” tā pēc otrā mača izteicās Čikāgas galvenais treneris Toms Tibedou. „Viņi spēja gūt vieglos punktus. Kad mača sākumā izdodas gūt vairākus grozus bez lielas pretestības, komanda iegūst pārliecību. Kad komanda iegūst pārliecību, to ir daudz grūtāk apspēlēt.”

„76ers” vienībai regulārās sezonas izskaņā neveicās savā laukumā aizvadītajos mačos, jo tā cieta neveiksmes pēdējās četrās savā laukumā aizvadītajās cīņās, bet uzvaru filadelfieši Wells Fargo Center arēnā svinēja 31. martā.

”Lakers” centīsies panākt 3-0 sērijā, bet „Celtics” – pārņemt vadību sērijā

Plkst. 2.30 pēc Latvijas laika Bostonā vietējā „Celtics” vienība centīsies gūt uzvaru un izvirzīties vadībā sērijā pret Atlantas „Hawks” vienību. Bostonieši savā laukumā vienmēr ir spēlējuši ar milzīgu pašatdevi, tādēļ gaidāmajā cīņā „Hawks” basketbolistiem noteikti neklāsies viegli.

Agrā sestdienas rītā plkst. 5.30 pēc Latvijas laika Denverā vietējā „Nuggets” vienība ar Taju Lavsonu priekšgalā mēģinās tikt pie pirmā panākuma pret Kobes Braienta pārstāvēto Losandželosas „Lakers” vienību. Zaudējums gaidāmajā mačā līdz minimumam samazinātu denveriešu izredzes uz panākumu visā sērijā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 20

  • 41


  +2 [+] [-]

, 2012-05-04 20:20, pirms 12 gadiem
Jā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kasparskd

  +2 [+] [-]

, 2012-05-04 21:29, pirms 12 gadiem
ķelti šodien izliks hawkus, mājās celtics ir monstri.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-05 00:50, pirms 12 gadiem
Turam īkšķus par Hawks, Sixers un Nuggets

     [+] [-]

, 2012-05-05 01:08, pirms 12 gadiem
Biedriņš spēlēs?

     [+] [-]

, 2012-05-05 01:11, pirms 12 gadiem
Es par Būzeru lielisko čabuli,bumuļuku! / juris