Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valka/Valga" nosūta valmieriešus atvaļinājumā ar zaudējumu

Emils Ozerinskis

"Valka/Valga" nosūta valmieriešus atvaļinājumā ar zaudējumu
Jānis Kaufmanis pret "Valkas/Valgas" aizsardzību
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā sezonas noslēdzošo spēli aizvadīja "Valmieras/Ordo" basketbolisti, kuri savā laukumā ar rezultātu 88:105 atzina "Valkas/Valgas" pārspēku, noslēdzot 2017./2018. gada sezonu ar četrām uzvarām un noslēdzošo pozīciju Latvijas čempionāta turnīra tabulā.

Starta piecinieki
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Hāzners, Miška, Iļjins
Valka: Leimanis, Bružs, Miglinieks, Ziediņš, Rādiks

Spēles ievadā "Valka/Valga" sekmīgi darbojās aizsardzībā, Mārim Ziediņam bloķējot pretinieka metienu. Pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē valmierieši spēlēja pakaļdzīšanos, cenšoties sadeldēt rezultāta starpību pēc viesu precīzajiem uzbrukumiem. Pirmo reizi vadību mājiniekiem izdevās iegūt pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kad Eduards Hāzenrs ar diviem trejačiem pēc kārtas panāca rezultātu 15:13. Pirmās ceturtdaļas noslēdzošajās minūtēs astoņus punktus pēc kārtas savas komandas sastāvā guva igauņu aizsargs Egerts Hallers, bet Edmunda Elkšņa soda metiens deva minimālu pārsvaru Kristapa Valtera trenētajai komandai - 25:24.

Otrajā ceturtdaļā Hallers turpināja savu rezultatīvo sēriju, pārņemot vadību Igaunijas un Latvija kopražojumam "Valkai/Valgai". Otrās desmitminūtes vidū tālu pustālo grozā raidīja Elvijs Mičulis, tādējādi Kristapa Zeida vadītā vienība panāca sev labvēlīgo 43:36. Valmieriešiem problēmas pirmā puslaika noslēgumā sagādāja igauņu centra Raina Rādika apturēšana, kuram vairākkārt izdevās bez aizsarga klātbūtnes nonākt valmieriešu groza tuvumā, gūstot vairākus vieglos grozus. Pirms pirmā puslaika beigām Elksnis ar realizētu caurgājienu panāca izlīdzinājumu uz rezultāta tablo, bet Toma Leimaņa atbilde sekoja no pustālās distances. Tādējādi, ejot lielajā pārtraukumā, "Valka/Valga" bija priekšā ar viena metiena tiesu - 53:51.

Otrā puslaika ievadā, realizējot metienu ar sodu, Jānis Kaufmanis pārņēma minimālu vadību "Valmierai/Ordo". Kaufmanim punktu gūšanā pievienojās arī VIktors Iļjins, ļaujot mājinieku komandai sasniegt septiņu punktu vadību. "Valkai/Valgai" atspēlēšanos ļāva veikt Edgars Lasenbergs, kurš vairākkārt bija precīzs no distances, un Sanders Sāre, kura caurgājienus nespēja apturēt valmieriešu aizsardzība. Gūstot 20 punktus pēc kārtas, "Valka/Valga" pirms noslēdzošajām desmit minūtēm ieguva pārliecinošu vadību, tomēr pašās ceturtdaļas beigās Iļjins guva piecus punktus pēc kārtas, sasniedzot rezultātu 72:78.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā valmieriešiem ne tikai neizdevās sadeldēt rezultāta starpību, bet "Valka/Valga" ar Sāres trejaci pārsniedza desmit punktu vadību. Trīs minūtes līdz mača beigām, kad "Valka/Valga" devās pretī drošai uzvarai, sāpīgu punktu valmieriešu sezonai pielika Elkšņa iedzīvošanās kājas traumā. Punktu mačam un "Valmieras/Ordo" sezonai pielika Ziediņš, kurš trieca bumbu grozā no augšas, sasniedzot mača beigu rezultātu 105:88 par labu valcēniešiem.

Uzvarētāju rindās ar 31 gūtu punktu izcēlās Egerts Hallers, bet valmieriešu rindās 29 punktus un 15 atlēkušās bumbas sakrāja Viktors Iļjins.

"Olybet" Latvijas Basketbola līga, 4. aprīlis, Valmiera

"Valmiera/Ordo" - "Valka/Valga" 88:105 (25:24, 26:29, 21:25, 16:27)
Valmiera: Iļjins 29 (15ab), Hāzners 21, Elksnis 20, Kaufmanis 9, Vīksne 4, Miška 3, Bērziņš 2, Hudins, Skuja, Zadvornijs.
Valka: Hallers 31, Ziediņš 18, Rādiks 14, Lasenbergs 13, Sāre 9, Leimanis 8, Bružs 4, Višņevičs 4, Miglinieks 2, Mičulis 2, Petersons.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils22291.7%
2.VEF Rīga17289.5%
3.BK Jūrmala18578.3%
4.BK Ogre17868.0%
5.Valka/Valga6940.0%
6.Betsafe/Liepāja81830.1%
7.BK Jēkabpils81929.6%
8.Latvijas Universitāte71926.9%
9.Valmiera/Ordo42513.8%

     [+] [-]

, 2018-04-04 20:41, pirms 6 gadiem
Veselību Elksnim! Stulbi 3min pirms sezonas beigām noraut smago

  +2 [+] [-]

, 2018-04-04 21:07, pirms 6 gadiem
Elksnim pamežģīta potīte, būs OK. Jā, Iļjins atvadījās iespaidīgi, jācer, ka dabūs kādu labu līgumu ārzemēs. Nav tik daudz garo vīru ar tik stabilu pustālo un pat tālo, ja vajag, metienu, tiesa, zvēru Viktorā grūti izraisīt, visu laiku tikai ar smaidu uz lūpām... Paldies Kristapam, Gatim un puikām par sezonu! Kurš no jaunajiem gribēja, tas strādāja no sirds un arī "atvērās", piemēram, Hāzners, Bērziņš un Gersons, reizēm arī Vīksne, bet pārāk reti Miška... Īpašs gadījums ir Hudins, gan jau citugad vairāk iespēju sevi parādīt būs finiša trejaču specam Zadvornijam, abiem galīgiem jaunuļiem vēl mācīties, mācīties, mācīties... Ar veselību viss kārtībā Adiņam, protams, Viktoru viņš neaizstās, bet zem groza labāks par dažu labu būs. Nezinu par Kaučas un Edmunda plāniem, bet sezona jau tikko beigusies - rudens gudrāks par pavasari... Paldies vēlreiz visam Valmiera/ORDO par šo pacietības un izturības sezonu!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-04 21:15, pirms 6 gadiem
Jā. Paldies džekiem, daudz kur arī nepaveicās šosezon, bet tas arī drošvien ir tas pieredzes trūkums. Ceram uz gaišākiem laikiem Gaujas krastā nākotnē. Tiekamies nākamsezon.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-04 21:46, pirms 6 gadiem
Nu ļoti grūti spriest par sezonu itkā jau bija skaidrs un jauni ar pilnu atdevi centās. Tomēr Kaufmanis, Elksnis un Iļjins no tās bedres ir jāvelk ārā vai arī ir vismaz kādi divi normāla līmeņi spēlētāji jāpiepērk. Bedīgi uz šo noskatīties tādēļ, ka divas sezonas atpakaļ šī bija super komanda.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-04 21:49, pirms 6 gadiem
Kaut tikai nepazustu Valmieras puikas! Būtu stiprāka komanda! Kaut kā pagrūti saprast, ka sportā galvenais tomēr ir nauda...Naudīgāku nākošo sezonu BK Valmiera!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-04 21:51, pirms 6 gadiem
Paldies visiem spēlētājiem un visai komandai - lai vai kā - emociju netrūka!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-04 22:38, pirms 6 gadiem
Emmis40 rakstīja: ... Kaut kā pagrūti saprast, ka sportā galvenais tomēr ir nauda...
kā tieši to ir pagrūti saprast? Tu tak arī ietu strādāt uz citu uzņēmumu, ja esošais tev nemaksātu, vai maksātu 2x mazāk nekā kāds cits!

     [+] [-]

, 2018-04-04 22:53, pirms 6 gadiem
umm rakstīja: kā tieši to ir pagrūti saprast? Tu tak arī ietu strādāt uz citu uzņēmumu, ja esošais tev nemaksātu, vai maksātu 2x mazāk nekā kāds cits!
Taisnība, taisnība! Pagrūti aptvert, ka GALVENO lomu spēļē nauda... Pie tās pašas utopiskās domāšanas piebildīšu, ka LBL čempionātā gribētu redzēt tikai Latvijas pilsoņus!!! BBL, VTB lai spēlē visi sapirktie! Tagad ko nu kurš var sapirkt! Citam laimējās, citam nē. Varētu noteikt cik jābūt jauniem spēlētājiem, nevis leģionāriem!

     [+] [-]

, 2018-04-05 00:17, pirms 6 gadiem
Emmis40 rakstīja: Taisnība, taisnība! Pagrūti aptvert, ka GALVENO lomu spēļē nauda... Pie tās pašas utopiskās domāšanas piebildīšu, ka LBL čempionātā gribētu redzēt tikai Latvijas pilsoņus!!! BBL, VTB lai spēlē visi sapirktie! Tagad ko nu kurš var sapirkt! Citam laimējās, citam nē. Varētu noteikt cik jābūt jauniem spēlētājiem, nevis leģionāriem!
Totālākās muļķības, šo amatierlīgu domāšanu ir jāatmet un ja neesi pamanījis, leģionári kaut cik to līmeni vēl notur

  +1 [+] [-]

, 2018-04-05 15:56, pirms 6 gadiem
Bilances ziņā protams var daudz "heitot" anonīmie komentētāji, bet sezonā nav tik slikta patiesībā, protams, komandai tagad drausmīgi garšs ceļš priekšā un nākamsezon no spēlētājiem prasīs vairāk, bet tāpat :
1)K.Valteram pirmā reize pie komandas "stūres",
2)Daudzu džeku attīstība - Hāzners, Vīksne, Bērziņš. Ja sākumā trīcēja un nevarēja bumbu pāri centram pārnest, tad jau beigās gan game winner iemeta, gan daudz minūtes un labi nospēlēja.
3)Liela daļa zaudēto spēļu sabruka tikai kādā konkrētā ceturtdaļā vai momentā, nezinu no galvas cik, bet daudzas spēles ir bijušas, kuras normālu laiku starpība turās 4-5 punktos, bet beigās kaut ko nolažo, tā kā nevar teikt, ka neviens necīnijās.
Veiksmi nākamsezon, veiksmi noturēt noderīgo Iļinu, Kaufmani un Elksni un veiksmi piesaistīt kādu pieredzējušāku no LBL2, kurš aizgājis pauzē no LBL!

     [+] [-]

, 2018-04-10 21:48, pirms 6 gadiem
Laba un fiksa analīze, taspatspuisi! Nezinu, ko darīs Kauča un Elksnis, bet Iļjins man intervijā teica, ka ļoti gribētu uzspēlēt ārzemēs. Šīs sezonas CV viņam izcils, varbūt arī sanāk.