Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors ielaiž četrus un rupji kļūdās, tomēr iekļūst Polijas kausa finālā

Agris Suveizda

Šteinbors ielaiž četrus un rupji kļūdās, tomēr iekļūst Polijas kausa finālā
Pāvels Šteinbors
Foto: wigrysuwalki.eu

Latvijas izlases otrā vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētais futbola klubs Gdiņas "Arka" savā laukumā ar 2:4 piekāpās pēc spēka otrās līgas vienībai Suvalku "Wigry", tomēr par mata tiesu nosargāja uzvaru divu spēļu summā un ceļazīmi uz Polijas kausa finālu.

Polijas kausa pusfināla pirmajā spēlē "Arka" izbraukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0 un šķietami jau gandrīz garantēja uzvaru summā, taču beigu beigās tikai par mata tiesu sasniedza finālu. Kopš panākuma Suvalkos "Arka" nebija uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas (0-1-3, vārti 6:12), un šovakar, Pāvelam Šteinboram pirmā puslaika pēdējā minūtē kapitulējot no 11 metru atzīmes, Gdiņas komanda pārtraukumā varēja doties ar divu vārtu deficītu (0:2).

Summā "Arka" vēl bija vadībā ar vieniem vārtiem un otrā puslaika sākumā pati realizēja pendeli (1:2), tomēr jau pēc divām minūtēm viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1). Otrā puslaika vidū "Arka" vēlreiz starpību samazināja (2:3), bet 79. minūtē pretiniekiem glābšanas riņķi pasvieda Šteinbors, kurš nepamanīja, ka ne visi viesu futbolisti ir pametuši viņa soda laukumu, nometa bumbu zemē un uzdāvināja Damianam Kondzoram vieglus vārtus – 2:4 spēlē un 5:4 summā.

Suvalku komandai bija vajadzīgi vēl vieni vārti, un bumba pamatlaika priekšpēdējā minūtē patiešām piekto reizi atrada ceļu uz Šteinbora vārtu tīklu, taču mājiniekus izglāba tiesneša asistenta paceltais karodziņš. Smaga, bet laimīga "Arka" uzvara summā, kas 2. maijā ļaus doties uz Varšanas Nacionālo stadionu, kur finālā būs jātiekas ar Poznaņas "Lech" vai Ščecinas "Pogon" – "Lech" pirmo spēli savā laukumā uzvarēja ar 3:0.

Līdz pusfinālam Gdiņas "Arka" tika galā arī ar tādām komandām kā "Rominta Goldap" (4:1, pēc spēka 5. līga), "Olimpia Zambrow" (1:0, 3. līga), "Ostrowiec" (2:1, 4. līga) un "Bytovia" (1:2, 1:0, 2. līga). Atšķirībā no Ekstraklases, kur Šteinbors aizvadījis tikai divas spēles un 25 reizes palicis rezervē, kausā viņam dota iespēja sākt pilnīgi visus mačus. Ekstraklasē pamatvārtsargs ir 25 gadus vecais poļu vārtu vīrs Konrads Jaloha, kurš bija pirmais numurs arī pagājušajā sezonā, kad "Arka" triumfēja pēc spēka 2. līgā.

"Sasniedzām savu mērķi un spēlēsim finālā, taču spēle bija nervoza līdz pat pašām beigām," teica "Arka" galvenais treneris Gžegožs Ničinskis. "Un mēs visi salaidām dēlī. Pieļāvām kļūdas, kuras nedrīkstējām pieļaut. Arī es – nenoņemu no sevis atbildību. Nezinu, vai pēc pirmās spēles jutāmies pārāk atviegloti, bet visu cieņu pretiniekiem, kuriem šodien nebija nekā ko zaudēt."

Spēli komentēja arī pretinieku galvenais treneris Dominiks Novaks: "Ņemot vērā mūsu attieksmi šajā spēlē, mēs bijām pelnījuši iekļūt finālā. Runājot par tiesnešu lēmumiem, negribu tos pārāk apspriest. Manuprāt, uz mūsu vārtiem nozīmētā pendele nebija 100%, bet neieskaitītie vārti vēl jānoskatās ierakstā – daži saka, ka tie tika gūti pareizi, citi domā pretēji. Paldies komandai par to, kā tā nospēlēja, un paldies faniem par ticību. Neviens racionāli domājošais pēc zaudējuma ar 0:3 mājās nevarēja pat iedomāties, ka mēs spēsim radīt problēmas Ekstraklases komandai. Bet mēs to izdarījām"

Tikmēr no Ungārijas kausa ceturtdaļfinālā izstājās "Diosgyor", kas ar Vitāliju Jagodinski pamatsastāvā savā laukumā cīnījās neizšķirti ar "Ferencvaros" un divu spēļu summā piekāpās ar 1:2. Latvijas izlases centra aizsargs aizvadīja visu maču. Itālijas pēc spēka trešajā līgā sesto spēli pēc kārtas neuzvarēja Romas "Racing" (0-2-4, vārti 4:12), kas ar Reini Reinholdu vārtos izbraukumā atzina "Lucchese" pārākumu (1:2). "Racing" ar 25 punktiem 33 spēlēs ir pēdējā vietā līgā, no priekšpēdējās pozīcijas atpaliekot par sešiem punktiem. "Reading" pieteikumā joprojām nav Latvijas izlases malējā uzbrucēja Denisa Rakela.

Izmantotie resursi:
La Lucchese vede i play off: 2-1 al Racing Roma
Arka Gdynia S.S.A. Oficjalny Serwis Internetowy...

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 23:46, pirms 7 gadiem
atgādina Māliņa brīnumus BATE vārtos.

     [+] [-]

, 2017-04-05 02:10, pirms 7 gadiem
Īpaši neorientējos situācijā - varbūt kāds zinātājs var paskaidrot kāda mums ir reālā situācija ar vārtsrargiem aiz Vaņina? T.i. ja Andrim trauma vai beidz karjeru, tad esam totālā dē... vai tomēr ir kaut kādi jēdzīgi kadri aiz Vaņina muguras? T.i. izlasot šādu rakstu par Šteinboru baigā pārliecība nerodas - īpaši, ka izlases rindās viņam bijusi stipri minimāla iespēja izpausties...
Kas ar Itālijas Zommeru? Ir izlases potenciālu? Varbūt kāds cits? Jo reāli jau šķiet, ka esam pārāk daudz atkarīgi no Vaņina un nav reālas rezerves...
Var jau būt, ka Koļinko laikos bija tieši tāda pati attieksme (ka otrais vārtsargs Vaņins galīgs lūzers) un es te ceļu velti paniku, bet nu.. hokejā ar vārtu vīriem situācija krietni cerīgāka!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-05 05:58, pirms 7 gadiem
Tur jau aizsargi ne mazāk vainīgi - kādam bija jāpabļauj!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 06:02, pirms 7 gadiem
hmm rakstīja: Īpaši neorientējos situācijā - varbūt kāds zinātājs var paskaidrot kāda mums ir reālā situācija ar vārtsrargiem aiz Vaņina? T.i. ja Andrim trauma vai beidz karjeru, tad esam totālā dē... vai tomēr ir kaut kādi jēdzīgi kadri aiz Vaņina muguras? T.i. izlasot šādu rakstu par Šteinboru baigā pārliecība nerodas - īpaši, ka izlases rindās viņam bijusi stipri minimāla iespēja izpausties...
Kas ar Itālijas Zommeru? Ir izlases potenciālu? Varbūt kāds cits? Jo reāli jau šķiet, ka esam pārāk daudz atkarīgi no Vaņina un nav reālas rezerves...
Var jau būt, ka Koļinko laikos bija tieši tāda pati attieksme (ka otrais vārtsargs Vaņins galīgs lūzers) un es te ceļu velti paniku, bet nu.. hokejā ar vārtu vīriem situācija krietni cerīgāka!
Ikstens. Šteinbors, Kurakins un tad jaunie tīņi

     [+] [-]

, 2017-04-05 06:09, pirms 7 gadiem
Aiz Vaņina skumja tā situācija. Kā jau visa situācija izlasē un Latvijas futbolā kopumā. Tādu vārtsargu kā Koļinko un Vaņins ne tuvu nav.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-05 09:32, pirms 7 gadiem
Drāmu ceļ tie, kas LV futbolam ne pārāk seko. Skaidrs, ka Vaņins ir labākais, bet arī bez Šteinbora ir alternatīvas. Ikstens, Māliņš, Kurakins, Ņerugals, Uvarenko, Zommers, Reinholds. Ari jauniesos ir daži labi GK.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 10:45, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Drāmu ceļ tie, kas LV futbolam ne pārāk seko. Skaidrs, ka Vaņins ir labākais, bet arī bez Šteinbora ir alternatīvas. Ikstens, Māliņš, Kurakins, Ņerugals, Uvarenko, Zommers, Reinholds. Ari jauniesos ir daži labi GK.
Skaidrs, ka Virslīgas līmenim viņi ir labi, bet nu es nezinu, vai tu gribētu uzticēties kādam kā Kurakinam vai Ņerugalam kā izlases vārtsargam. Abi joprojām mēdz pāris reizes spēlē diezgan nepārliecinoši nospēlēt kādā situācijā, kurā bez tā varēja iztikt.

     [+] [-]

, 2017-04-05 10:48, pirms 7 gadiem
Polijas kausa finālā mums būs Šteinbors.

     [+] [-]

, 2017-04-05 11:53, pirms 7 gadiem
reinis2408 rakstīja: Skaidrs, ka Virslīgas līmenim viņi ir labi, bet nu es nezinu, vai tu gribētu uzticēties kādam kā Kurakinam vai Ņerugalam kā izlases vārtsargam. Abi joprojām mēdz pāris reizes spēlē diezgan nepārliecinoši nospēlēt kādā situācijā, kurā bez tā varēja iztikt.
joprojām? labi vēl tur Ņerugals, kuram ir 28 gadi, kas gan arī nav nekas īpašs priekš šīs pozīcijas, bet 20 gadīgam vārtsargam pārmest, ka viņam gadās nepārliecinošas epizodes? tad jau laikam jāsauc atpakaļ Koļinko un Karavajevs drošībai

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 12:45, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: joprojām? labi vēl tur Ņerugals, kuram ir 28 gadi, kas gan arī nav nekas īpašs priekš šīs pozīcijas, bet 20 gadīgam vārtsargam pārmest, ka viņam gadās nepārliecinošas epizodes? tad jau laikam jāsauc atpakaļ Koļinko un Karavajevs drošībai
Nepiekasies pie vārdiem. Neko Kurakinam nepārmetu. Vienkārši ir pietiekami ilgi jau spēlējis Virslīgā, lai varētu izmantot "joprojām" teikumā. Protams, ka potenciāls progresēt ir.