Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas centrālā spēle: eksperti neliek uz "Jelgavu"

Agris Suveizda

Virslīgas centrālā spēle: eksperti neliek uz "Jelgavu"
Viktors Dobrecovs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

"SynotTip" Virslīgas trešās kārtas centrālā spēlē Olainē savā starpā tiksies "Jelgava" un "Liepāja", kas šobrīd turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu. Neviens no trim Virslīgas aptaujātajiem ekspertiem neparedz jelgavnieku uzvaru.

Iļja Poļakovs, laikraksts, "Diena"
Izlašu spēļu pārtraukums noteikti būs nācis par labu liepājniekiem, kam sezonas sākumā savainojumu dēļ bija sastāva problēmas. Jā, Jelgava pirmajās divās kārtās ieguva vairāk punktu, taču viņiem bija pateicīgāks spēļu kalendārs, turpretim čempioni gadu sāka ar diviem mačiem pret medaļu pretendentiem. Pagājušajā gadā FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs sprieda, ka par čempioniem kurzemnieki kļuva tā komanda, kas mazāk punktu izsēja pret Zemgales klubu. Šogad tas diez vai aktuāli, jo arī jelgavnieki pieskaitāmi titula pretendentiem.
Prognoze: 1:1

Pēteris Neimanis, "Ventas Balss"
Pēc pirmajām divām kārtām Virslīgas tabula izskatās pagalam nepierasti, bet visdīvainākais tajā noteikti ir liepājnieku viens punkts un pēdējā vieta. Jelgavnieki sezonu sākuši krietni veiksmīgāk – ir uzvara, neizšķirts un otrā vieta tabulā –, lai gan daudz netrūka, lai panākumam sekotu zāģis. Nav šaubu, ka FK "Liepāja" spēlētāji un treneri šobrīd izjūt pamatīgu psiholoģisko spiedienu, par ko laikam jau liecina arī galvenā trenera Viktora Dobrecova izteikumi preses konferencē pēc mača Ventspilī.

Tomēr tieši emocijas ir tās, kas grūtā brīdī var palīdzēt, tāpēc, ja pirmssezonas prognožu galvenie favorīti spēs koncentrēties sportisku mērķu sasniegšanai nevis meklēs vainīgos, gribētos domāt, ka beidzot atnāks arī pirmā uzvara. Ziniet, kā stāstā par ievainoto zvēru. Protams, "Jelgava" nav tā komanda, kuras sniegums un sasniegumi atkarīgi tikai no tā, ko liek pretī sāncenši, taču kaut kāda iekšējā balss saka, ka šoreiz tā var sanākt gan. Pretējā gadījumā – ja ievainotais zvērs nebūs nikns, bet gan klibs – jelgavnieki noteikti izdomās, kā paņemt vismaz punktu, bet varbūt arī visus trīs.

Tomēr riskēšu prognozēt, ka minimālu uzvaru izcīnīs tieši "Liepāja", tiesa, sausā no Olaines neaizbraucot.
Prognoze: 1:2 FK ''Liepāja'' labā

Jānis Bendziks, "Delfi"
“Liepājai” sezona turpinās ar diezgan sarežģītu spēļu grafiku. Ja zaudējums pirmajā kārtā bija pārsteigums, tad neizšķirts pret ''Ventspili'' jau bija vairāk vai mazāk prognozējams. ''Liepājas'' spēle pret ''Jelgavu'' man šķiet vissaistošākā pirmajās kārtās, jo abām komandām sastāvs ir ļoti sabalansēts, līdz ar to spēles rezultātu var izšķirt viena kļūda vai veiksmīga epizode. Katrā pozīcijā abām komandām ir Latvijas līmenim augsti spēlētāji, tāpēc daudz vārtu guvumus droši vien būs grūti sagaidīt. Lai arī nospēlētas divas kārtas, domājams, ka liepājnieki grib tikt ārā no pēdējās vietas kopvērtējumā un tikt pie pirmās uzvaras.
Prognoze: 0:1 FK ''Liepāja'' labā

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

  -1 [+] [-]

, 2016-04-04 15:14, pirms 8 gadiem
Brīnums, ka autors Suvezdjē pats savu viedokli nav ielicis kā eksperta.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-04 15:32, pirms 8 gadiem
Varētu teikt tā, ja Liepāja parādīs savu spēli, tad uzvara neizpaliks. Bet ir viens "bet"...Spēles kā tādas vēl nav. Kaut kādi progresi un uzlabojumi spēles zīmējumā, darbībās protams ir, salīdzinot ar pirmo spēli pret Spartaku. Tāpēc skatīsimies, vai izlašu pārtraukumā Liepājas treneriem būs izdevies iegriezt komandas zobratiņu. Šoreiz neņemšos prognozēt neko, jo pirmajās kārtās ir absolūti neiespējami kaut ko pateikt. Patreiz vēl ir tā stadija, kur katrs var paklupt pret jebkuru.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-04 16:49, pirms 8 gadiem
eksperts petrini

  -1 [+] [-]

, 2016-04-04 16:50, pirms 8 gadiem
Jelgavai pirmais puslaiks, Liepājai otrs. Rezultātā 1:1

  -1 [+] [-]

, 2016-04-04 16:50, pirms 8 gadiem
Šķiet, ka šodien Gauračš varētu nosvērt svaru kausus par labu Liepājai.