Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks: "Pret "Jelgavu" tikai mājās kaut cik spēlējam futbolu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ikaunieks: "Pret "Jelgavu" tikai mājās kaut cik spēlējam futbolu"
Dāvis Ikaunieks starp "Jelgavas" spēlētājiem
Foto: Raitis Supe

Pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 3.kārtas spēles, kurā "Liepāja" Olainē ar 1:0 pārspēja "Jelgavu", Sportacentrs.com aprunājās ar vienīgo vārtu autoru Dāvi Ikaunieku.

Pastāsti par spēli!
Man liekas, spēle bija ļoti grūta - daudz cīņas bija. Cīnījāmies par katru laukuma centimetru - treneris mums jau Liepājā gribēja ieskaidrot, ka mums vienkārši jāizcīna tie trīs punkti. Manuprāt, spēle šodien pat nebija galvenais - jā, varbūt skatītājiem nebija interesanti šodien skatīties, bija daudz cīņas, bet mums galvenais bija šeit atbraukt un izcīnīt punktus. Sākumā mums teica, lai vismaz neizšķirtu izcīnām - tad mēs 1.vietai pietuvotos par punktu, jo pirms šīs kārtas atstarpe bija pieci punkti, bet neizšķirta gadījumā jau vairs būtu tikai četri. Jau būtu progress, bet izcīnījām trīs punktus, un tagad var teikt, ka čempionāts sākas no jauna. Praktiski tā.

Komandā bija saspringta gaisotne, ņemot vērā, ka visi bakstīja jums to, ka esat tabulā pēdējie un ka nav labs čempionāta sākums?
Nezinu - varbūt iekšēji, bet ārēji neviens neko neizrādīja, visi treniņos cītīgi strādāja. Tagad var teikt, ka mums visi ir veseli - varbūt vienīgi Denisam [Ivanovam] atkal mikrotrauma. Afanasjevs nākamajai spēlei jau noteikti būs gatavs. Un tad jau jācīnās.

Uzbrukumā jums šodien, izņemot vārtus, šķiet, momentu nebija. Nevedas tā spēle joprojām līdz galam, neskatoties uz uzvaru?
Man jau liekas, ka mums šeit pret "Jelgavu" ne reizi nav bijis, ka būtu viegli un ka spēlētu futbolu. Tikai mājās pret viņiem spēlējam kaut cik futbolu. Savukārt izbraukumā gan Zemgales Olimpiskajā centrā, gan šeit, Olainē, vienmēr ir cīņas. Šodien spēlē mums tiešām bija tikai viens 100% moments, un tas arī viss. Pārējais ir cīņas.

"Jelgava" uzspiež šo stilu un jūs pielāgojaties? Kāpēc nespēlējat to futbolu šeit?
Nezinu, varbūt viņi mums nedod spēlēt. Tiešām grūti teikt.

Par golu pastāsti!
Toress labi saņēma bumbu, iedeva pa malu, es kaut kā pametu garām Diallo - viņš ar kāju nospēlēja, taču pēc tam Grebis ļoti labi nocīnījās, un es vienkārši saņēmu bumbu, situ tuvajā stūrī un veiksmīgi trāpīju.

Nebija vārtsarga gols, ja jau tuvais stūris?
Grūti pateikt, tas jāprasa Kasparam [Ikstenam]. Cik tālu no vārtiem biju? Laikam apmēram 13-14 metri. Es tai epizodē varēju arī piespēlēt Markam Kurtišam, taču nepamanīju viņu uzreiz - koncentrējos, kā uzsist pēc iespējas ātrāk. Baigi saspringta spēle, viss bija jādara ātri.

Uzreiz izdomāji, ka jāšauj tuvajā stūrī?
Jā, es centos sist tuvajā stūrī un trāpīju tur, kur vēlējos. Gribēju sist pretkustībā - nezinu, vai noķēru vārtsargu pretkustībā, bet tieši tai stūrī arī tēmēju.

Beidzot Oskaru Kļavu panāci pēc vārtu skaita - jums sīva konkurence...
Tas jau nav galvenais [smaida]. Šodien tiešām galvenais bija uzvarēt spēli.

Edgars Gauračs pagaidām nav formā? Kāpēc viņš tik maz spēlē?
Viņš noteikti lēnām uzņem formu - domāju, drīz viņš jau būs pilnībā gatavs. Viņš ilgi ārstēja celi, pagājušajā gadā sezonas beigās spēlēja "Spartakā", bet tur sarkano kartīti dabūja, diskvalifikācijas dēļ maz spēlēja. Tagad pirms sezonas kaut kas ar potīti notika. Tagad jau uzņem formu un drīz būs līmenī. Treniņos viņš slodžu ziņā dara visu to pašu, ko pārējie.

Tagad kausa spēle ar "Ventspili". Kādas domas?
Ar viņiem mums šogad tā būs jau ceturtā spēle [divreiz tikās Ziemas kausā, kā arī vienreiz Virslīgā - aut.]. Viennozīmīgi jāuzvar. Kā mums jau kluba prezidents teica, kauss mums šogad jāpaņem - "Liepājai" tas vēl nav bijis. Tagad vajadzētu.

     [+] [-]

, 2016-04-05 09:10, pirms 8 gadiem
Dāvi,strādā,strādā,strādā !!!

     [+] [-]

, 2016-04-05 18:30, pirms 8 gadiem
Dāvis malacis,viņš cītīgi strādā! Gan jau arī veiksmi mazliet vajag,tad jau būs viss kārtībā! Sezona tikko iesākusies,gan jau ieskriesies!

     [+] [-]

, 2016-04-05 21:25, pirms 8 gadiem
Dāvis jau strādā, strādā, strādā
Un strādās, strādās, strādās