Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

''Kurbads'' piekto gadu pēc kārtas spēlēs finālā, Ribčiks sagādā uzvaru Zemgalei

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Kurbads'' piekto gadu pēc kārtas spēlēs finālā, Ribčiks sagādā uzvaru Zemgalei
Foto: Ģirts Gersons/f64

Par Optibet hokeja līgas finālistu šodien kļuva hokeja klubs ''Kurbads'', kas izbraukumā ar 4:2 apspēlēja ''Liepāja/Optibet'' komandu. Savukārt paralēlajā spēlē Rīgā uzvaru svinēja ''Zemgale/LLU'', kas ar 4:3 pārspēja ''Mogo'' Ar hattrick savas komandas uzvaru sekmēja baltkrievu leģionārs Ivans Ribčiks.

''Liepāja/Optibet'' - ''Kurbads''

Jau no pirmajām spēles minūtēm bija redzams, ka abas komandas vairāk domā par vārtu gūšanu, nevis aizsardzību. Augstais spēles temps lika pieļaut vairākas kļūdas kā vienai, tā otrai komandai. Viena no tādām liepājniekiem pirmās trešdaļas vidū lika nonākt iedzinējos - pavirši nospēlēja mājinieku vārtsargs Nauris Mažis, cenšoties raidīt ripu gar apmali. Tā atsitās pret bortu un nonāca atpakaļ zonas vidū, kur jau to gaidīja Mārtiņš Cipulis, iebakstot ripu starp vārtsarga kājsargiem (0:1). Turpinājumā ''Liepāja/Optibet'' tika pie diviem vairākumiem, tomēr ''Kurbada'' vārtos pārliecinoši darbojās Uldis Čalpa, ļaujot savai komandai saglabāt pārsvaru.

Otro trešdaļu aktīvāk sāka liepājnieki, kuri tika pie kārtējā vairākuma, tomēr arī šoreiz piecatā pret četriem nopietni apdraudēt viesu vārtus nespēja. Ko nesanāca izdarīt vairākumā, to gan mājinieki paveica vienādos sastāvos, pretuzbrukumā izlīdzinot rezultātu. Teicamu piespēli pa diagonāli pāri uzbrukuma zonai izpildīja Diļevka, savukārt ripai nūju pielika Edgars Kulda, panākot 1:1.

''Kurbads'' pēc vārtu zaudējuma sāka uzbrukt krietni vairāk, trīs minūtes vēlāk pārsvaru atgūstot - vairākumā no zilās līnijas ripu vārtu devītniekā iešāva pusfināla sērijā rezultatīvi spēlējošais Aleksandrs Galkins - 1:2. Viesi turpināja savu spiedienu uz Maža vārtiem, tomēr brīžiem pārāk aizraujoties ar individuālām darbībām, kas neļāva pārsvaru dubultot.

Noslēdzošajā periodā spēles gaita kardināli nemainījās - to pārliecinoši kontrolēja ''Kurbads'', īpaši nesteidzoties un turpinot uzspiest pretiniekiem savu spēles stilu. Liepājnieku vienīgās cerības uzbrukumā bija hokejistu veiksmīgas individuālās darbības, jo visas kombinācijas Aleksandra Macijevska trenētie viesu hokejisti atšifrēja. Skaists reids padevās no Rīgas ''Dinamo'' atsūtītajam Golovkovam, kurš apspēlēja divus aizsargus, apslidoja vārtus, tomēr Čalpu nepārspēja. ''Kurbads'' vēlāk tika pie kārtējā vairākuma, ko arī izdevās izmantot - Sprukts ar precīzu piespēli atrada Sandi Zolmani, kurš ar metienu bez ripas apturēšanas panāca 1:3.

Pēdējā minūtē mājinieki centās vēl kaut ko saglābt, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr ''Kurbads'' vaļības nepieļāva - Gatis Gricinskis raidīja ripu tukšos vārtos, izdzēsdams jautājumus par spēles un sērijas uzvarētāju (1:4). Tiesa, spēles gala rezultāts vēl paspēja mainīties nieka septiņas sekundes līdz mača beigām, kad precīzs bija Mārtiņš Oskars Freimanis - 2:4.

''Liepāja/Optibet'' - ''Kurbads'' 2:4 (0:1;1:1;1:2)

Vārti: 11:52 Cipulis (Upītis) 0:1, 28:35 Kulda (Diļevka, Golovkovs) 1:1, 31:52 Galkins (Gipters, Gricinskis, vair.) 1:2, 54:47 Zolmanis (Sprukts, Gipters, vair.) 1:3, 59:01 Gricinskis (Upītis, Bluks, t.v.) 1:4, 59:53 Freimanis (Ozoliņš) 2:4.
Soda minūtes: 4:6
Metieni: 18:26
Vārtsargi: Nauris Mažis - Uldis Čalpa
Sērijā: 1:4 (uzvar ''Kurbads'')

''Mogo'' - ''Zemgale/LLU''

Spēles sākumā iniciatīvu izdevās iegūt laukuma saimniekiem, kuri biežāk apdraudēja pretinieku vārtu drošību, kas šodien tika uzticēta Reinim Petkum. Aktīvs bija ''Mogo'' leģionārs Dmitrijs Moņa, kurš vairākkārt izcēlās ar sekmīgām individuālām darbībām. Tomēr pirmie vadībā izvirzījās zemgalieši - Vjačeslava Minajeva metienu sekmīgi pielaboja baltkrievs Ivans Ribčiks (0:1)). Abas komandas apmainījās ar nerealizētiem vairākumiem, tomēr ''Mogo'' izdevās rezultātu izlīdzināt vienādos sastāvos, kad atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Elvis Želubovskis (1:1).

Perioda otrajā pusē notikumus laukumā jau kontrolēja viesi, kuri izpildīja vairāk metienu, kā arī tika pie lielā vairākuma. To arī izdevās izmantot, kad pēc cīņas vārtu priekšā 1:2 panāca Kristaps Millers. Jāatzīmē, ka mirkli pirms trešdaļas beigām ripa Henrija Anča vārtos pabija vēl vienu reizi, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās Artūra Āboliņa vārtu guvums netika ieskaitīts.

Arī otrajā perioda gan ''Mogo'', gan ''Zemgale/LLU'' turpināja spēlēt uz noteikumu pārkāpumu robežas, tomēr arī tiesneši neskopojās ar svilpšanu. Vienu no vairākumiem izdevās realizēt ''Mogo'', kad otro reizi mačā precīzs bija Želubovskis - 2:2. Spēle turpināja ritēt ļoti dinamiski, nereti abu komandu hokejistu starpā izcēlās asumi. Ļoti vētrainas izvērtās perioda beigas, kad divu minūšu laikā tika gūti trīs vārti. Vispirms Ribčiks vairākumā atguva vadību viesiem (2:3), nedaudz vēlāk Reini Petku pārspēja Juris Ziemiņš (3:3), bet nepilnu minūti pirms trešdaļas beigām ar precīzu plaukstas metienu hattrick sev noformēja Ivans Ribčiks - 3:4.

Par spīti rezultatīvajam hokejistu sniegumam spēles pirmajās 40 minūtēs, noslēdzošajā periodā vārti vairs netika gūti. Tādējādi aizraujošā cīņā ar rezultātu 4:3 uzvaru svinēja Valērija Kuļibabas vadītie zemgalieši, kas sērijā izvirzījušies vadībā ar 3 pret 2 un nonākuši soļa attālumā no vēsturiska panākuma - iekļūšanas Latvijas čempionāta finālā.

''Mogo'' - ''Zemgale/LLU'' 3:4 (1:2;2:2,0:0)

Vārti: 07:28 Ribčiks (Minajevs) 0:1, 16:30 Želubovskis (Ziemiņš, Begovs) 1:1, 18:04 Millers (Grundmanis, vair.) 1:2, 24:14 Želubovskis (Begovs, K. Lipsbergs, vair.) 2:2, 37:03 Ribčiks (Āboliņš, Jākobsons, vair.) 2:3, 38:31 Ziemiņš (Želubovskis, K. Lipsbergs) 3:3, 39:06 Ribčiks (Āboliņš) 3:4.
Soda minūtes: 12:8
Metieni: 29:28
Vārtsargi: Henrijs Ančs - Reinis Petkus
Sērijā: 2:3

1 2 37 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2018-03-04 15:46, pirms 6 gadiem
Kurbads malači TRTD farmam ierādija viņu vietu!

 +10 [+] [-]

, 2018-03-04 15:50, pirms 6 gadiem
Zemgale arī malači!! Jāvinnē sērija un uz finālu!!

 +11 [+] [-]

, 2018-03-04 15:52, pirms 6 gadiem
Kurbads malači, pretī es gribētu redzēt Zemgali! Liels prieks par Zemgales džekiem, kreditorus dauza zili melnus. Otrdien šiem mājas spēle, jācer uz pilnām tribīnēm un skaistu uzvaru!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-04 15:53, pirms 6 gadiem
Šai dzīvē viss ir likumsakarīgi, jo nevar pussezonu čakarēt spēlētājus, un gaidīt, ka viņi Play Off baigi cīnīsies.
HKL puišiem novēlu veiksmi turpmākās hokejistu gaitās.

  +6 [+] [-]

, 2018-03-04 15:53, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Kurbads malači TRTD farmam ierādija viņu vietu!
Man jau šķiet, ka tev galvenais ir ne tas, ka Liepāja ir ģinamkas ferma, bet lai finālā būtu komandas no visas pasaules nabas - Rīgas

  +6 [+] [-]

, 2018-03-04 15:54, pirms 6 gadiem
Zemgale super pārsteigums, cerams aizies līdz galam un tiks finālā!!!

  +3 [+] [-]

, 2018-03-04 15:57, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Man jau šķiet, ka tev galvenais ir ne tas, ka Liepāja ir ģinamkas ferma, bet lai finālā būtu komandas no visas pasaules nabas - Rīgas
Nu savā ziņā arī taisnība! Galu galā, kas tad OHL ir? Pa lielam tik tāds "uzfrišināts" Rīgas atklātais čempis, kur žēlsidrīgi var uzspēlēt vēl arī HKL un Zemgale!!!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-04 16:00, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Nu savā ziņā arī taisnība! Galu galā, kas tad OHL ir? Rīgas atklātais čempis, kur žēlsidrīgi var spēlēt vēl arī HKL un Zemgale!!!
Nu nemaz jau nav iedomīgas Rīgas cacas tekstiņš(no offence)

  +3 [+] [-]

, 2018-03-04 16:00, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Nu nemaz jau nav iedomīgas Rīgas cacas tekstiņš(no offence)
Normāls Rīgas šovinista teksts! Bet pasaki vēl, ka nav taisnība no 6 klubiem 4 ar pierakstu Rīgā.

     [+] [-]

, 2018-03-04 16:04, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Normāls Rīgas šovinista teksts! Bet pasaki vēl, ka nav taisnība no 6 klubiem 4 ar pierakstu Rīgā.
Pats droši vien dzīvo Maskačkā, bet tēlo, ka čuķ ne pasaules megapolē dzīvo.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-04 16:08, pirms 6 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Kurbads malači, pretī es gribētu redzēt Zemgali! Liels prieks par Zemgales džekiem, kreditorus dauza zili melnus. Otrdien šiem mājas spēle, jācer uz pilnām tribīnēm un skaistu uzvaru!
Šai sērija interesanti, ka komandas visas uzvaras gūst izbraukumā, bet mājās zaudē, Nebūšu izbrīnīts, ja būs vel spēle starp abām šīm komandām Mogo hallē.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-04 16:11, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pats droši vien dzīvo Maskačkā, bet tēlo, ka čuķ ne pasaules megapolē dzīvo.
Maskačka Rīgā neatrodas? Līdz centram tuvāk nekā jebkurš cits rajons, ja neskaita Ziemeļu.

     [+] [-]

, 2018-03-04 16:15, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šai sērija interesanti, ka komandas visas uzvaras gūst izbraukumā, bet mājās zaudē, Nebūšu izbrīnīts, ja būs vel spēle starp abām šīm komandām Mogo hallē.
Es ar nebrīnītos. Kaut kreditoriem sastāvs ir labāks, abām komandām sniegums laukumā ir ļoti līdzīgs, precīzāk nestabils.
Mājas spēle pie pilnām tribīnēm varbūt ļaus saņemties un parādīt stabilu sniegumu visas spēles garumā arī paņemt sēriju.

Sezona pirms pāris minūtēm beidzās un līdz nākošās sezonas sākumam ir nedaudz mazāk kā pusgads, bet kāds liktenis būs HK Liepāja? Vai bez pašvaldības ir arī kādi citi sponsori?

  -2 [+] [-]

, 2018-03-04 16:21, pirms 6 gadiem
Teicami! Patiess prieks par maniem novadniekiem-Kurbadiešiem! Arī Zemgale malači, pret augļotājiem tik ar viņu pašu metodēm,proti ģērēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 16:37, pirms 6 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Es ar nebrīnītos. Kaut kreditoriem sastāvs ir labāks, abām komandām sniegums laukumā ir ļoti līdzīgs, precīzāk nestabils.
Mājas spēle pie pilnām tribīnēm varbūt ļaus saņemties un parādīt stabilu sniegumu visas spēles garumā arī paņemt sēriju.

Sezona pirms pāris minūtēm beidzās un līdz nākošās sezonas sākumam ir nedaudz mazāk kā pusgads, bet kāds liktenis būs HK Liepāja? Vai bez pašvaldības ir arī kādi citi sponsori?
Tiešām nezinu kas sagaida HKL, bet tik daudz saprotu, ka pie patreizējās kluba vadības ( ne treneru) šo klubu nekas labs negaida.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-04 16:58, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Normāls Rīgas šovinista teksts! Bet pasaki vēl, ka nav taisnība no 6 klubiem 4 ar pierakstu Rīgā.
Taisnība. Tikai diezvai par to būtu jāpriecājas

  -3 [+] [-]

, 2018-03-04 17:05, pirms 6 gadiem
Mogo "spēlēšana" pirmajās divās spēlēs beigās var dārgi maksāt.

     [+] [-]

, 2018-03-04 17:13, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tiešām nezinu kas sagaida HKL, bet tik daudz saprotu, ka pie patreizējās kluba vadības ( ne treneru) šo klubu nekas labs negaida.
Jā, arī es biju pārsteigts par Liepājas vāju sniegumu šogad. Vienmēr mani ir imponējušas komandas, kuras vada Cicura, bet šogad izskatījas stipri sērīgi.
Ivar, kā izskatās ar nākamo sezonu HKL? iR DZIRDĒTAS BAUMAS, PUSPATIESĪBAS, KAS VARĒTU NĀKT KLĀT, KAS IET PROM?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 17:17, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Normāls Rīgas šovinista teksts! Bet pasaki vēl, ka nav taisnība no 6 klubiem 4 ar pierakstu Rīgā.
Taisnība ir par to - tāpēc gribētos redzēt plašāku ģeogrāfiju Latvijas čempionātā.

     [+] [-]

, 2018-03-04 17:36, pirms 6 gadiem
belluschi rakstīja: Jā, arī es biju pārsteigts par Liepājas vāju sniegumu šogad. Vienmēr mani ir imponējušas komandas, kuras vada Cicura, bet šogad izskatījas stipri sērīgi.
Ivar, kā izskatās ar nākamo sezonu HKL? iR DZIRDĒTAS BAUMAS, PUSPATIESĪBAS, KAS VARĒTU NĀKT KLĀT, KAS IET PROM?
Oi, piedod, bet baumas negribās izplatīt.
Tad jau manīs kas un kā.

     [+] [-]

, 2018-03-04 17:44, pirms 6 gadiem
Prieks par Zemgali, zel, ka tagad citi domas, ka tas ir ari kretinu nopelns kas vada sho klubu

     [+] [-]

, 2018-03-04 17:57, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Taisnība ir par to - tāpēc gribētos redzēt plašāku ģeogrāfiju Latvijas čempionātā.
Gribētos jau gribētos gan plašāku to ģeogrāfiju! Piem. ideālā būtu pieplusot Daugavpili, Valmieru, Venstpili, Ogri.... bet tikai naudu un komandas vajag, lai varētu ko vairāk iespēt par to pašu nīkuļojošo Prizmu tagad....

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 18:18, pirms 6 gadiem
biskaps rakstīja: Taisnība ir par to - tāpēc gribētos redzēt plašāku ģeogrāfiju Latvijas čempionātā.
Daugavpils, Valmiera, Ventspils, kas vēl? Citādi tagad tiešām stipri neliela LV teritorija tiek apgūta, Vidzeme un Latgala faktiski ir vispār izslēgta no šī čempionāta, līdz ar to arī interese dabīgi, ka šajos reģionos dzīvojošiem nekāda lielā nemaz ar nevar būt.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-04 18:39, pirms 6 gadiem
Pirmamkartām apsveicu HK KURBADS Ar finala iekļūšanu....
Ja runā par ğeografisko stāvokli tad ir kā ir, nav tādu hokeja fanātu ka Pikāns kurš tiešam ieliek naudu komandā veido komplektē sastavu utt...
Ja tiešam mēs paskatamies tad ir tā Ventspils (Lembergam ir po uz hokeju,ir taču basketbols nr1, pluss ventas komanda ir kas mazos atbalsta ar financēm lindmanis vai kā ir tiešais konkurents uz politiskas skatuves)
Valmiera, Ogre ir ar basketbols Daugavpils tas ir spīdvejs
Šeit tomēr ir jastrāda federācijai ar šo jautājumu, jo zem šī visa ir diezgan finances vajadzīgas
Bet nu protams ir dzirdetas baumas ka HKL nākam sezon nebušot, jo ar financēm ir sudigi un tai skaita ar sponcoriem
Nu varam ceret uz kaimiņu piesaisti kad LT UN EE bus
Takā ceresim ka atgriezīsies samsung premierllīgas laiki ka tiesam halles bija daudz pilnakas utt
Jo reali mums ir cik atceros 21 hokeja laukums un ja gribetu un butu varesana tad kadas 8-12 komandas varetu piesaistit

     [+] [-]

, 2018-03-04 18:58, pirms 6 gadiem
marupans rakstīja: Jo reali mums ir cik atceros 21 hokeja laukums un ja gribetu un butu varesana tad kadas 8-12 komandas varetu piesaistit
Tā tāda utopija!! Nekas vairāk!! Ja gribam tik daudz komandas tad būs jāņem no 1. līgas : ) )

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 18:58, pirms 6 gadiem
Tomēr nabadzībā dzīvojam, ja pat uz Kurbada spēli Rīgā nevar pat puse halles piepildities un vēl piedevām pusfināla spēlē!! LV vairs pat 2M iedzīvotāju nav, bet gribam, lai katrā pilsētā ir pa hokeja klubam, futbola klubam, basketbola klubam, volejbola utt. Bet no kurienes būs tie resursi tam visam!! Pārāk daudz gribam priekš reālā cilvēku un finanšu resursa, pārāk liela sadrumstalotība!!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 19:09, pirms 6 gadiem
Manuprāt, augstakais, uz ko varam cerēt, ir 8 klubi Virslīgā, vismaz daži profesionāli klubi, pārējie pusprofesionāli. Nekādu 10 vai vairāk klubu nebūs, var aizmirst. Maza, kompakta hokeja līga, kas spētu izlasei deleģēt vismaz kādus 5-7 kandidātus, kur labākie klubi varētu nekrist kaunā KK līmenī... Tas arī viss, tas jau būtu labi. Ideāli, ja pa klubam būtu no Valmieras, Ventspils, Daugavpils. Sapņu kalngals. Līgas paplašinājumam tālākā nākotnē vajadzētu leišus un igauņus. Bet tur ir pilnīgs tukšums, lai neteiktu bargāk.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 19:18, pirms 6 gadiem
shumo rakstīja: Tomēr nabadzībā dzīvojam, ja pat uz Kurbada spēli Rīgā nevar pat puse halles piepildities un vēl piedevām pusfināla spēlē!! LV vairs pat 2M iedzīvotāju nav, bet gribam, lai katrā pilsētā ir pa hokeja klubam, futbola klubam, basketbola klubam, volejbola utt. Bet no kurienes būs tie resursi tam visam!! Pārāk daudz gribam priekš reālā cilvēku un finanšu resursa, pārāk liela sadrumstalotība!!
Hmm, nabadzība saki, dzīves līmenis ir aptuveni tāds pats, kā Slovākijā, bet tur vietējā līga labāka tomēr. Drīzāk letiņa kūtrums vispār uz sportu. Kuri ir tie klubi, kur pēdējos 20 gados ir nākuši skatītāji? Skonto to varēja nodrošināt tikai Eirokausos, Dinamo KHL, ventiņi arī tikai augstākā līmeņa basī, VEF tas pats, pat ar to ir galīgi slikti pēdējo pāris gadus. Sanāk, ka praktiski neviens to nav varējis, dabūt stabili pilnas tribīnes, un te pat nav runa par iedzīvotāju skaitu. Ko līdz tie iedzīvotāji, ja viņi neiet uz sportu? Neko. Nez, es tomēr domāju, ka mums var būt labāka hokeja, futbola, basketbola līga. Neesam sasnieguši griestus. Interesanti būs pavērot, kas notiks ar hokeja līgu, ja Rīgas Dinamo nozudīs miglā. Tur varētu kkas atlēkt, kāda papildus sponsoru un skatītāju interese.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 19:41, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Daugavpils, Valmiera, Ventspils, kas vēl? Citādi tagad tiešām stipri neliela LV teritorija tiek apgūta, Vidzeme un Latgala faktiski ir vispār izslēgta no šī čempionāta, līdz ar to arī interese dabīgi, ka šajos reģionos dzīvojošiem nekāda lielā nemaz ar nevar būt.
Daugavpils, Valmiera, Ventspils spēlē pirmajā līgā...Daugavpilī apmeklējums varētu būt vislielākais pārspējot pat visas virslīgas komes, cik nu esmu skatījies protokolos, tur uzrādās cipari 500 -600 skatītāji.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-04 20:20, pirms 6 gadiem
>>>>zaipim

pacitēšu vienu lietotāju, kas šajā pamatīgāk iedziļinājies:

Oscars-Cards rakstīja: Esmu apkopojis LHF rīkoto čempionātu vidējo apmeklējumu un komandu vidējo apmeklējumu šajā sezonā:
Virslīga - 206 (17.-18.), 221 (16.-17.), 205 (15.-16).
1. līga - 138 (17.-18.), 132 (16.-17.), 143 (15.-16).
LK - 135 (17.-18.), 161 (16.-17.), 143 (15.-16).

Komandu apmeklējums šajā sezonā:
Daugavpils - 450,11
Liepāja - 296,06
Venta 2002 - 281,60
Kurbads - 235,73
Zemgale - 234,07
HS Rīga - 170,21
Mogo - 150,80
Prizma - 137,33
Valmiera - 102,25
HS Rīga 2001 - 90,88
Lido - 82,50
Pārdaugava / Jūrmala - 68,38
Liepāja SSS - 66,63
Mārupe - 62,25
Zemgale - 60,75

Daugavpils komandai apmeklējums 3 sezonas pēc kārtas ir 400+, iepriekšējā sezonā bija 404, 15.-16.g.sez. 443.
Liepājai šī ir sliktākā sezona, kopš atgriezšanās virslīgā, katastrofāls kritums salīdzinot ar iepriekšējo sezonu -134 apmeklētāji, 15.-16.g.sez. bija 392.
Venta 2002 pēc čempiona titula iegūšanas ir pieaugums par 142, 15.-16.g.sez bija vien 88. Ir jāpiebilst, ka atbildīgās personas ļoti, ļoti "slinko" ar mājas spēļu apmeklētības uzskaiti, šosezon iztrūkst 2, pagājušajā sezonā 5 spēles.
Kurbadam ir zemākais apmeklējums pēdējo 3 sezonu laikā, -41 salīdzinot ar iepriekšējo sezonu.
Zemgale trīs sezonas pēc kārtas ir spējusi piesaistīt 200+ apmeklētājus uz spēli, bet arī šajā sezonā ir vērojams kritums salīdzinot ar pagājušo -9 un 15.-16. gada sezonu -21.
HS Rīga ir vienīgā virslīgas komanda, kurai apmeklējums ir paaugstinājies salīdzinājumā ar pagājušo sezonu +46.
Kopš mogo pirmās sezonas 14.-15. gadā, spēļu apmeklētība ar katru sezonu ir kāpusi, bet šajā sezonā ir vērojams kritums ar -30 salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu.

Ja iepriekšējo 3 sezonu izslēgšanas spēļu vidējais apmeklējums ir bijis no 540 līdz 560 skatītājiem, tad izskatās, ka arī šeit mēs varētu redzēt kritumu.

Šī statistika ir diezgan apbēdinoša un pat šokējoša, jo salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, visām Virslīgas komandām izņemot HS Rīga, spēļu apmeklētība ir ļoti kritusies. Kamēr skatītāji nesāks kuplā skaitā apmeklēt spēles, tikmēr Virslīga arī turpinās nīkuļot. Varētu likties, ka vietējās pašvaldības atbalsts pilsētu hokeja komandai ir pozitīvi, bet ja tas ir viss uz ko komandas vadība ir spējīgā...

     [+] [-]

, 2018-03-04 20:37, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Daugavpils, Valmiera, Ventspils spēlē pirmajā līgā...Daugavpilī apmeklējums varētu būt vislielākais pārspējot pat visas virslīgas komes, cik nu esmu skatījies protokolos, tur uzrādās cipari 500 -600 skatītāji.
Es zinu, biju arī to skatītāju apkopojuma komentāru lasījusi. Tāpēc jau minēju šis pilsētas, jo halles tur ir, komandas ar, jau kkādas tradīcijas izveidojušās, nu vajadzētu viņas virslīgā, lai tiek nedaudz jēdzīgāk apgūta Lv ģeogrāfija un nav tāds 'Rīgas atklātais čempis' kā Als minēja. Dabīgi, ka jābūt jau tam līmenim kaut cik vienlīdzīgam, lai nav tie divciparu rezultāti. Es nerunāju par to, kas ir reāli šobrīd vai nē, bet kā man gribētos, lai būtu.

     [+] [-]

, 2018-03-04 20:40, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Es zinu, biju arī to skatītāju apkopojuma komentāru lasījusi. Tāpēc jau minēju šis pilsētas, jo halles tur ir, komandas ar, jau kkādas tradīcijas izveidojušās, nu vajadzētu viņas virslīgā, lai tiek nedaudz jēdzīgāk apgūta Lv ģeogrāfija un nav tāds 'Rīgas atklātais čempis' kā Als minēja. Dabīgi, ka jābūt jau tam līmenim kaut cik vienlīdzīgam, lai nav tie divciparu rezultāti. Es nerunāju par to, kas ir reāli šobrīd vai nē, bet kā man gribētos, lai būtu.
Par tiem divcipara rezultātiem runājot , tas jau visur . Paskaties NHL pingvīni ielaida 7 vai 8 šaibas , un nav jau pirmā reize šosezon.

     [+] [-]

, 2018-03-04 20:49, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Par tiem divcipara rezultātiem runājot , tas jau visur . Paskaties NHL pingvīni ielaida 7 vai 8 šaibas , un nav jau pirmā reize šosezon.
Tomēr uz 82 spēļu fona ļoti lielas rezultātu starpības ir izņēmums nevis likumsakarība. Manuprāt, jebkurai līgai būtu jātiecas uz to, ka ikviena komanda var uzvarēt jebkurā spēlē, arī pastarīte līderi, lai nav tie varianti, kad jau pirms spēles visiem uzvarētājs ir skaidrs un pie pretēja rezultāta visi bļauj par toto.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 20:57, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Es zinu, biju arī to skatītāju apkopojuma komentāru lasījusi. Tāpēc jau minēju šis pilsētas, jo halles tur ir, komandas ar, jau kkādas tradīcijas izveidojušās, nu vajadzētu viņas virslīgā, lai tiek nedaudz jēdzīgāk apgūta Lv ģeogrāfija un nav tāds 'Rīgas atklātais čempis' kā Als minēja. Dabīgi, ka jābūt jau tam līmenim kaut cik vienlīdzīgam, lai nav tie divciparu rezultāti. Es nerunāju par to, kas ir reāli šobrīd vai nē, bet kā man gribētos, lai būtu.
mēģināšu salikt pa punktiem:
1. Daugavpilī galvenais sports - spīdvejs, Valmierā un Ventspilī - basketbols, kur aiziet lielākā daļa pašvaldības naudas. Hokejs šajās pilsētās nav prioritāte .
2. Lai izveidotu virslīgas klubu jāpiesaista spēlētāji no Rīgas, jo ar vietējiem virslīgā nav ko darīt. Tās ir papildus izmaksas, kur dzīvot u.t.t.
3. Hokeja federācija turpina iesākto "bāzes klubu" koncepciju aktīvi atbalstot visu labāko Latvijā palikušo spēlētāju koncentrāciju viena kluba ietvaros, kuri spēlē Krievijā. Nesen lasīju, ka atkal HS Rīgā slauks reģionus lai salasītu komandu spēlēšanai Krievijas jaunatnes čempī...tas nozīmē, ka labākie no reģioniem būs prom. Nav apstākļu lai izveidotos kaut kas nopietns virslīgas līmenī.

Secinājums tik viens, kamēr LHF turpinās "bāzes klubu" piramīdu stutēšanu visos līmeņos - Dinamo - KHL; HK Rīga - MHL; HS Rīga - Sankpēterburga, tikmēr varam necerēt, ka kaut kas kardināli mainītos.
1 2 37 komentāri