Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Brose" Trinkjēri vietā nolīgst citu itālieti Banki

Andrejs Siliņš

"Brose" Trinkjēri vietā nolīgst citu itālieti Banki
Luka Banki
Foto: AFP / Scanpix

Par Vācijas basketbola čempionvienības Bambergas "Brose" galveno treneri iecelts itāliešu speciālists Luka Banki, kurš šajā amatā nomainījis savu tautieti Andrea Trinkjēri.

49 gadus vecais Trinkjēri Bambergas klubā strādāja no 2014. gada vasaras, bet pēc nesekmīgās sezonas pirmās puses Trinkjēri krēsla kājas sāka ļodzīties. 12 zaudējumi 15 spēlēs janvārī un februāra pirmajā pusē bija pēdējais piliens "Brose" vadības pacietībai, un 19. februārī tika paziņots, ka trīs Vācijas čempiontitulus komandai sagādājušais Trinkjēri no amata atbrīvots.

Īsu brīdi komandas galvenā trenera pienākumus veica grieķu speciālists Iliass Kancuris, kurš bija Trinkjēri asistents. Tagad Kancuris atkal atgriezīsies asistenta lomā, jo klubs vienojies par līgumu ar citu itālieti Luku Banki. Abas puses vienojušās par līgumu līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt arī uz nākamo sezonu.

52 gadus vecais Banki sezonu sāka pie "Torino" stūres Itālijā, turklāt komanda demonstrēja labu basketbolu, uz brīdi ieņemot pat pirmo vietu A sērijas tabulā un tiekot ULEB Eiropas kausa Top16 turnīrā. Tomēr nesaskaņas ar ambiciozo kluba vadību, kas vēlējās pārāk iesaistīties ikdienas basketbola jautājumos, lika Banki atkāpties no amata vien pēc pussezonas.

Lielākos panākumus Banki kā treneris guvis pie Sjēnas "Montepaschi" un Milānas "Olimpia" stūres, 2013. un 2014. gadā izcīnot Itālijas čempiontitulus. Iepriekš Banki strādājis ar dažādiem zemāka līmeņa klubiem un Itālijas izlasēm (izņemot pieaugušo valstsvienību) gan kā galvenais treneris, gan kā asistents. Kā "Montepaschi" asistents Banki divreiz piedalījies ULEB Eirolīgas "Final Four", 2008. un 2011. gadā izcīnot trešās vietas. 2014. gadā Banki ieveda Milānu Eirolīgas ceturtdaļfinālā, kur komanda pēc tam aizvien vēl nav spējusi atgriezties.

Savulaik "Trapani" komandā A2 sērijā Itālijā īsu brīdi spēlēja latviešu uzbrucējs Gints Antrops, savukārt "Trieste" rindās pie Banki spēlēja Kaspars Cipruss.

"Brose" šobrīd Eirolīgā ar deviņām uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem 13. vietu tabulā. Bundeslīgā, visticamāk, būs jānotiek lielam brīnumam, lai Bamberga turpinātu čempiontitulu sēriju. Komanda šobrīd cīnās par to, lai spēlētu izslēgšanas turnīrā - 12 uzvaras un desmit zaudējumi dod vien astoto pozīciju, turklāt tikpat uzvaru ir arī devītajā un desmitajā vietā esošajām komandām.

     [+] [-]

, 2018-03-05 08:58, pirms 6 gadiem
Strēlnieks prom un komanda šajā sezonā pārvēršas par strītbola blici. Vai tad piemēru maz, Milāna, Maccabi, komandas spēle gandrīz nekāda. Bez normāla nesavtīga saspēlnieka eirolīgā var tikai eksistēt un gaidīt kad sanāks izšaut katrā 10. spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-05 11:23, pirms 6 gadiem
Bagiju par treneri!