Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Krievijas spīdveja zvaigzne Saifutdinovs atsakās no "Grand Prix"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievijas spīdveja zvaigzne Saifutdinovs atsakās no "Grand Prix"
Emils Saifutdinovs "Grand Prix" nestartēs
Foto: AP/Scanpix

Krievijas un viens no visas pasaules labākajiem spīdvejistiem Emils Saifutdinovs atteicies no dalības šī gada "Grand Prix" seriālā, savu atteikumu skaidrojot ar nespēju atkopties no savainojuma.

Emils Saifutdinovs lielu daļu iepriekšējās sezonas atradās vadošajās čempionāta pozīcijās, taču neveiksme pēdējos posmos, kā arī nopietnais savainojums beigās viņu atmeta uz sesto pozīciju. Lai arī jau pirms laba laika Saifutdinova pārstāvji publiski ziņoja, ka viņš būs gatavs šai sezonai, tomēr šodien oficiāli tika paziņots, ka "Grand Prix" viņš nebrauks.

Saifutdinovs nebūs pietiekami labā formā, lai startētu ar pasaules labākajiem. Vērts pieminēt, ka jau iepriekš Saifutdinovs bija devis mājienus, ka varētu arī nestartēt pasaules spēcīgākajās sacensībās, ja neizdosies atrast kādu naudīgu sponsoru. Nav noslēpums, ka starts "Grand Prix" seriālā prasa lielus finansiālos ieguldījumus.

Saifutdinova vietu ieņems Austrālijas izlases braucējs Trojs Bečelors, kas ar katru nākamo gadu sāk startēt arvien labāk. Pēc Emila atteikšanās no starta, kļuvis skaidrs, ka Krievija šogad "Grand Prix" pārstāvēta nebūs. Elites sabiedrībā brauks spīdvejisti no Lielbritānijas, Dānijas, Zviedrijas, Vācijas, Slovēnijas, ASV, Austrālijas un Polijas.

Atgādināsim, ka 16. augustā Rīgā norisināsies arī Latvijas "Grand Prix" posms.

Grand Prix seriāla pamatsastāva dalībnieki

NBraucējsValsts
1.Tajs VofindensLielbritānija
5.Niki PedersensDānija
23.Kriss HoldersAustrālija
33.Jaroslavs HampelsPolija
37.Kriss HarissLielbritānija
43.Dārsijs VordsAustrālija
45.Gregs HenkoksASV
55.Matejs ŽagarsSlovēnija
66.Fredriks LindgrensZviedrija
75.Trojs BečelorsAustrālija
84.Martins SmolinskisVācija
88.Nils Kristians IversensDānija
91.Kenets BjereDānija
100.Andreass JunsonsZviedrija
507.Kšištofs KaspžaksPolija