Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Portlendas "Trail Blazers" maiņas darījumā tiek pie "Cavaliers" aizsarga Huda

Agris Suveizda

Portlendas "Trail Blazers" maiņas darījumā tiek pie "Cavaliers" aizsarga Huda
Rodnijs Huds. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Portlendas "Trail Blazers" un Klīvlendas "Cavaliers" ir panākušas vienošanos par maiņas darījumu, ziņo ESPN.

Centrālā figūra šajā darījumā ir 26 gadus vecais Klīvlendas "Cavaliers" starta piecinieka uzbrūkošais aizsargs Rodnijs Huds, kurš šosezon vidēji 27,4 minūtēs guvis 12,2 punktus, izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas un izdarījis 2,0 rezultatīvas piespēles. Klīvlendā viņš nokļuva pirms gada, bet starpsezonā parakstīja kvalifikācijas līgumu par 3,5 miljoniem ASV dolāru.

Portlendas "Trail Blazers" tikmēr šķīrās no 25 gadus vecā uzbrūkošā aizsarga Nika Stauska, 22 gadus vecā saspēles vadītāja Veida Boldvina un 2021. un 2023. gada drafta otrās kārtas izvēlēm. Lietuviešu izcelsmes kanādietis Stausks visās 44 spēlēs ir gājis uz maiņu un vidēji 15,3 minūtēs ticis pie 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Boldvins 16 mačos vidēji spēlējis 5,9 minūtes un guvis 1,9 punktus.

Gan Stauskam, gan Boldvinam šosezon beigsies līgums. Iepriekšējā sezonā spēlējis Bruklinas "Nets", Stausks vasarā pārgāja uz "Trail Blazers" un parakstīja līgumu par 1,6 miljoniem, bet Boldvinam Portlendā šī ir otrā sezona, un viņš šajā sezonā saņem pusotru miljonu dolāru. Interesanti, ka Huds no šīs trijotnes ir draftēts viszemāk. 2014. gadā viņu Jūtas "Jazz" izvēlējās ar 23. numuru, kamēr Sakramento "Kings" tajā pašā draftā Stausku izraudzījās ar astoto numuru. Boldvinu divus gadus vēlāk ar 17. numuru draftēja Memfisas "Grizzlies".

Klīvlendas "Cavaliers" ar 11 uzvarām un 42 zaudējumiem Austrumu konferencē apsteidz vienīgi Ņujorkas "Knicks" (10-42) un līdz pāreju perioda beigām vēlas aizmainīt arī Ērlu Džozefu Smitu un Aleku Bērksu. Jau iepriekš komandu pameta Kails Korvers, Džordžs Hils un Sems Dekers, ļaujot tostarp tikt pie vienas pirmās kārtas un trīs otrās kārtas drafta izvēlēm. Portlendas "Trail Blazers" ar 32 uzvarām 52 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
Portland agrees to deal with Cleveland for...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 10:38, pirms 5 gadiem
Stausks visās 44 spēlēs ir gājis uz maiņu un vidēji 15,3 minūtēs ticis pie 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm.

Punktus vispār nemeta? Tikai atlecošāās un piespēles?

Nesavtīgi. Gluži kā Igijs.

     [+] [-]

, 2019-02-04 15:26, pirms 5 gadiem
Stauskas sezonas ievadā jau baigi uguņoja, bet kaut kā palēnām nosēdās... Talantīgs čalis, bet kaut kā viņas tās lietas NBA neaizgāja. Nedaudz atgādina Fredette likteni(kuru arī, starp citu, kā nākotnes balto koledžu zvaigzni, draftēja Kings) - spoža koledžas karjera, taču NBA savu vietu/pozīciju īsti nevar atrast - priekš 1. trūkst spēles lasīšanas un piespēlēšanas spēju, priekš 2. pārāk trūcīgs uzbrukuma arsenāls un fiziskie parametri + slikta aizsardzība.
Huds - labs ieguvums Blazers uz PO - varēs nākt no soliņa, mainīt kādu no abiem mazajiem un neko nesabojāt. Interesanti, ka esot 2.-3. numuram, viņš noteikti būs labāks saspēles veidotājs par nomināli 1. backup saspēlnieku Kariju.