Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Stars" veterāns Perijs par sitienu ar elkoni saņem piecu spēļu diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

"Stars" veterāns Perijs par sitienu ar elkoni saņem piecu spēļu diskvalifikāciju
Korijs Perijs, atstājot ledus laukumu "Cotton Bowl" stadionā 1. janvārī. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) pavēstījusi, ka par sitienu ar elkoni pretiniekam "Winter Classic" spēlē pret Nešvilas "Predators" 1. janvārī Dalasas "Stars" pieredzējušais uzbrucējs Korijs Perijs saņem piecu spēļu diskvalifikāciju.

Jau pašā spēles sākumā Perijs aizsardzības zonā pazaudēja nūju, slidoja pakaļ uz rezervistu soliņu jaunai nūjai un, to saņēmis, steidzās traucēt laukuma vidusdaļā teicamā metiena pozīcijā esošo Nešvilas "Predators" aizsargu Raienu Elisu. Eliss paspēja izdarīt metienu, taču vienlaikus pa galvu saņēma no kreisās puses pieslidojušā Perija sitienu ar labās rokas elkoni.

Eliss nokrita uz ledus un ilgāku laiku nevarēja atgūties. Perijs saņēma lielo sodu, atstājot "Cotton Bowl" stadionā ierīkoto ledus laukumu. Vēlāk spēle turpinājās, tajā mājinieki "Stars" izcīnīja uzvaru ar 4:2, un mačs kļuva par otro apmeklētāko spēli NHL vēsturē - klātienē to noraudzījās 85 630 skatītāju.

Tagad NHL disciplinārlietu komisija izskatījusi notikušo un pieņēmusi lēmumu piešķirt Perijam piecu spēļu diskvalifikāciju. Lai arī Perijs uzstāja, ka nav tīšuprāt izdarījis sitienu, Eliss epizodē guva savainojumu, Perijam jau ir vēsture ar līdzīgām epizodēm, kā arī sitiens ar elkoni galvas rajonā pēc būtības tiek uzskatīts par smagu pārkāpumu - pamatojoties uz to, komisija arī lēmusi par šādu diskvalifikācijas apmēru.

34 gadus vecais Perijs šajā sezonā aizvadījis 34 spēles, guvis trīs vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles. Šī ir pieredzējušā Perija 15. sezona NHL, bet pirmā nepārstāvot Anaheimas "Ducks" (debijas sezonā komandu vēl sauca "Mighty Ducks").

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...