Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Rīdzinieki neizmanto pārsvaru un piedzīvo zaudējumu Vladivostokā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Rīdzinieki neizmanto pārsvaru un piedzīvo zaudējumu Vladivostokā
Deniss Fjodorovs cīņā. Foto: mhl.khl.ru

Sāpīgu neveiksmi Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā piedzīvojusi "Rīga", kas Tālo Austrumu izbraukuma pirmajā spēlē izdarīja par deviņiem metieniem vairāk (41:32) nekā pretinieki, tomēr ar 1:3 zaudēja Vladivostokas "Taifun" priekšā.

Kā zināms, tad rīdzinieku rīcībā visā Tālo Austrumu izbraukumā ir pieejams tikai viens vārtsargs Bruno Brūveris. Šodien viņš darbojās pietiekami labi, atvairot 29 no 31 pretinieku metiena pa vārtiem. Rezultāts tika atklāts mača 11. minūtes sākumā, kad Brūveri pārspēja Ivans Lapšins. Neilgi pēc tam "Rīga" ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tā netika izmantota.

Visnotaļ atklātu hokeju demonstrējošā Latvijas komanda savu panāca tikai 28. minūtē, kad precīzs bija Deniss Fjodorovs (1:1). Tiesa mazāk kā pēc desmit minūtēm Aleksandrs Trapezņikovs atguva vadības grožus "Taifun" kontrolē - 2:1. Rīdziniekiem neizdevās uzspiest sev vēlamo rezultātu arī noslēdzošajā mača nogrieznī, kurā Dmitrijs Šarovs atvairīja visus 16 viesu metienus (Šarovs kopā šorīt atvairīja 40 raidījumus), savukārt Dmitrijs Kozlovs ar metienu tukšos vārtos panāca 3:1.

Par spīti diviem zaudējumiem pēc kārtas "Rīga" ar 41 spēlē izcīnītiem 50 punktiem saglabā astoto vietu Rietumu konferencē. Tuvākā sekotāja ar 49 punktiem 42 spēlēs ir Maskavas "Dynamo". Savukārt "Taifun", ar kuru nākamais mačs Vladivostokā gaidāms rītdien pulksten 5 pēc Latvijas laika, ar 41 punktu 45 cīņās ir 11. vietā Rietumu konferencē.

Tā kā uz Tājaiem Austrumiem Raimonda Vilkoita trenētā komanda devusies tikai ar vienu vārtsargu - Bruno Brūveri -, tad šodien kā rezerves vārtsargs spēlei tika pieteikts uzbrucējs Ņikita Sažko, kura rēķinā MHL šosezon tikai trīs spēles. Gan Jānis Voris, gan vēl nevienu spēli neaizvadījušais Reinis Liepiņš izsaukti uz Rīgas ''Dinamo'' komandu. HK ''Rīga'' no kopumā 17 spēļu izbraukuma sērijas atlicis aizvadīt vēl septiņus mačus. Mājās rīdzinieki uzstāsies tikai 26. janvārī ar maču pret Čerepovecas "Almaz".

Vladivistokas "Taifun" – "Rīga" 3:1 (1:1, 1:1, 1:0)
Vārti: 10:04 Lapšins (Barabašs) 1:0, 27:44 Fjodorovs (Gaļimovs) 1:1, 37:18 Trapezņikovs (Kozlovs) 2:1, 59:40 Kozlovs (Dolotovs, t.v.) 3:1.
Metieni: 32:41
Soda minūtes: 10:4
Vārtsargi: Dmitrijs Šarovs - Bruno Brūveris.

Izmantotie resursi:
https://mhl.khl.ru/

  +1 [+] [-]

, 2020-01-04 08:18, pirms 4 gadiem
čekista savickija Latvijas hokeja attīstības sistēmas iegājušas jaunā fāzē - uz beņķa uzbrucējs saģērbts vārtsarga formā