Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Noiera pēdās: "Bayern" vienojas ar Eiropas U21 vicečempionu un "Schalke" kapteini Nībelu

Agris Suveizda

Noiera pēdās: "Bayern" vienojas ar Eiropas U21 vicečempionu un "Schalke" kapteini Nībelu
Alekzanders Nībels. Foto: imago images/Sven Simon/Scanpix

Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern" pavēstījis par vienošanās panākšanu ar Gelzenkirhenes "Schalke" pamatvārtsargu Alekzanderu Nībelu. 23 gadus vecais vārtsargs vasarā Bavārijas klubam pievienosies kā brīvais aģents un līgumu parakstīs uz piecām sezonām.

Jau ilgāku laiku tika baumots par "Bayern" lielo interesi, un nu beidzot vienošanās ir panākta oficiāli. Iepriekšējā sezonā Nībels spēles laiku dalīja ar Robertu Fērmanu, bet šajā sezonā pēc viņa pārcelšanās uz Anglijas Premjerlīgas klubu "Norwich", kur Fērmans gan sēž aiz nīderlandieša Tima Krula muguras, kļuva par stabilu "Schalke" pirmo numuru. Gelzenkirhenes klubs ar 30 punktiem 17 mačos Bundeslīgā ieņem piekto vietu, bet "Bayern" ar 33 punktiem atrodas trešajā pozīcijā. Līdere ir "Leipzig" (37).

Jau 25. janvārī "Schalke" Bundeslīgā viesosies tieši Minhenē, un nav izslēgts, ka Nībels savā topošajā mājvietā varētu tikt sagaidīts ar negācijām – līdzīgi kā savulaik bija ar Manuelu Noieru, kuru "Bayern" 2011. gadā no "Schalke" iegādājās par 22 miljoniem eiro. Nav skaidrības arī par perspektīvā vārtsarga lomu jaunajā klubā: kā baumo vācu mediji, 33 gadus vecais Noiers esot kategoriski noraidījis iespēju dalīt spēles laiku un vēlas arī nākamsezon būt izteikts pamatvārtsargs. Vācijas izlasē Nībels vēl nav debitējis, bet iepriekšējā ciklā viņš bija Vācijas U21 izlases pirmais numurs, palīdzot vasarā izcīnīt sudrabu. Finālā Vācija ar 1:2 piekāpās Spānijai. Gan Noiera, gan viņa pašreizējā dubliera Svena Ulraiha līgums ir spēkā līdz 2021. gadam.

Nākamo spēli "Bayern" aizvadīs 19. janvārī Berlīnē pret "Hertha", bet šodien sāksies treniņnometne Kataras galvaspilsētā Dohā, kur uzturēsies līdz 10. janvārim. Treniņnometnes sastāvā iekļauti 26 spēlētāji, ieskaitot sešus jauniešus (pieci no rezerves komandas, viens no U19 komandas). Sarakstā gan nav Latvijas izlases uzbrūkošā pussarga Daniela Ontužāna, kurš nesen atgriezās rezerves vienības treniņos.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/de/news/2020/0...
https://fcbayern.com/en/news/2020/0...

     [+] [-]

, 2020-01-04 13:12, pirms 4 gadiem
Viennozīmīgi labs transfērs, jo jauns un ļoti labs vārtsargs. Kapteinis Schalkē vien 23 gadu vecumā, bet jau bija konflikts maz vadībai ar Noieru, jo Noiers nevēlas dalīt laiku ar kādu citu. Diezgan sarežģīta situācija. Redzēs kā tiks galā ar šo situeišen.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-04 13:53, pirms 4 gadiem
Neredzu iespēju viņam spēlēt daudz. Visticamāk tiks izīrēts uz citu komandu, jo, te nebūs Barselonas variants, kur dos abiem spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2020-01-04 14:10, pirms 4 gadiem
Vāciešiem tie varočiki kā sēnes pēc lietus aug.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-04 14:39, pirms 4 gadiem
Ļoti slikts lēmums no Nūbela puses, domāju ka nākamsezon viņš būs izteikts otrais numurs un netiks pat īrēts prom

Kas attiecas uz Schalke, tad būs interesanti redzēt, kurš būs Nūbela vietā. Langeram arī beidzas līgums vasarā, turklāt būs 35 gadi
Fērmanam ir vēl 3 gadi, bet arī jau 31 gads

Domāju, ka Langers arī vasarā dosies prom. Fērmans? Varbūt, kā otrais numurs viņš arī varētu palikt. Šūberts ir jauns un perspektīvs vārtsargs, kurš jau paspējis visai labi debitēt Bundē (1 uzvara, 2 niči), varbūt pēc Nūbela plānu uzzināšanas Vāgners vairāk dos spēlēt tieši Šūbertam.

     [+] [-]

, 2020-01-04 21:35, pirms 4 gadiem
..nekad nesapratīšu tos jaunos, kuri skrien uz Bayern sildīt soliņu saprotams, ka pieklājīgā vecumā, kā, piemēram, Štārke (ja tā viņu raksta) tur aiziet pasēdēt un dabūt sev nedabūto titulu. visādi citādi – s...