Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kurši/Ekovalis" Lielvārdē lūkos tuvoties rekordam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Kurši/Ekovalis" Lielvārdē lūkos tuvoties rekordam
Visu laiku rezultatīvākais Lielvārdes kluba florbolists Toms Akmeņlauks šosezon ir labākais punktu vācējs Liepājas pusē
Foto: liepajniekiem.lv

Šovakar Lielvārdē tiks aizvadīta viena spēle Elvi vīriešu florbola līgā, kur pašreizējā čempionvienība pulksten 19:00 uzņems "Kurši/Ekovalis" komandu. Spēle būs vērojama arī Sportacentrs.com

Turnīra tabulā pašreizējie titula glabātāji "Lielvārde/FatPipe" ar 22 punktiem 13 spēlēs ieņem sesto vietu. Skaidrs, ka dienas noslēgumā viņi šo pozīciju nosargās, jo augstāk pakāpties nav iespējams – gan Stalbes "Pārgauja", gan "Talsu NSS/Krauzers" iekrājuši par pieciem punktiem vairāk. Lielvārdes vienība bija piedzīvojusi zaudējumus trijās spēlēs pēc kārtas, bet pēdējā mačā savā laukumā ar rezultātu 9:6 tika pieveikta "FBK Valmiera". Pēc divām trešdaļām komanda atradās komfortablā vadībā ar 8:0, taču mača izskaņā neiztika bez sasprindzinājuma, jo valmierieši spēja atspēlēt sešus vārtus. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Niku Blumfeldu, kurš tika pie diviem vārtu guvumiem, kamēr rezultatīvākais ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli bija Juris Sandis Jēgers.

Krietni labākas sekmes laukumā demonstrē "Kurši/Ekovalis", kuri uzvarējuši jau sešus mačus pēc kārtas, turnīra tabulā ar 29 punktiem ieņemot trešo vietu. Tikai divi punkti vairāk ir "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" vienībai, līdz ar to šovakar liepājniekiem ir iespēja vismaz uz kādu laiku pakāpties uz otro vietu čempionāta kopvērtējumā. "Kurši/Ekovalis" šosezon uzvarējuši jau desmit spēlēs, tādējādi jau sezonas vidū strauji pietuvojoties komandas labākajam sasniegumam. 2014./15. gada sezonā liepājnieki 25 spēlēs tika pie 14 uzvarām, no kurām 12 izcīnītas pamatlaikā. Šobrīd komandai pamatlaikos izcīnītas septiņas uzvaras un šo rekordu būs grūti atkārtot, taču kopējo panākumu skaitu varētu būt pa spēkam liepājniekiem labot. Pēdējā mačā savā laukumā pret Stalbes "Pārgauju" liepājnieki ātri iekrāja 3:0 pārsvaru, taču uzreiz pēc pārtraukuma piecu minūšu laikā viss pārsvars tika izsēts. Mača izskaņā komandas pārmaiņus apmainījās rezultatīviem raidījumiem, taču izšķirošais izrādījās Gustava Griezīša metiens nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kas atnesa kurzemniekiem 6:5 uzvaru un ļāva apsteigt konkurentus turnīra tabulā. Tieši Griezītis tika atzīts par labāko savā komandā, bet rezultatīvākais ar diviem precīziem metieniem bija Edgars Freimanis.

Lai gan liepājnieki šosezon spēlē pārliecinoši, vienu no saviem četriem zaudējumiem sezonā komanda piedzīvojusi savā laukumā tieši pret Lielvārdes komandu. Trešā perioda ievadā Mihails Kostusevs ar realizētu soda metienu panāca šķietami drošo 4:1 pārsvaru, taču tad Toma Akmeņlauka piecu minūšu noraidījuma laikā viesi guva divus vārtus, pēc tam vēl divi noraidījumi mājiniekiem un divi zaudēti vārti. Tas "Lielvārde/FatPipe" vienībai ļāva svinēt svarīgu 5:4 uzvaru, visus piecus vārtus iemetot skaitliskajā vairākumā. Toreiz pēdējās sekundēs nervi neizturēja arī liepājnieku trenerim Mārtiņam Krūmam, kurš nopelnīja ne vien sarkano kartīti, bet arī divu spēļu diskvalifikāciju. Liepājas komandā Kostusevam bez vārtu guvuma arī rezultatīva piespēle, bet uzvarētājiem Juris Sandis Jēgers atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli.

Šovakar spēle Lielvārdē sāksies pulksten 19:00 un to translēs Sportacentrs.com