Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam divi spēka paņēmieni, "Sabres" arī trešoreiz uzveic "Panthers"

Andrejs Siliņš

Girgensonam divi spēka paņēmieni, "Sabres" arī trešoreiz uzveic "Panthers"
Zemgus Girgensons. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" sestdienas vakarā trešo reizi Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā apspēlēja Floridas "Panthers", šoreiz savā laukumā ar rezultātu 3:2.

20 gadus vecais Henri Jokiharju 13. minūtē izvirzīja mājiniekus vadībā, Konors Šīrijs otrās trešdaļas sākumā starpību dubultoja, bet Sems Reinharts dažas minūtes vēlāk vairākumā panāca jau 3:0. Reinhartam tie bija 14. vārti sezonā, bet "Sabres" izmantoja pirmo vairākumu septiņās spēlēs - iepriekšējie 17 vairākumi palika neizmantoti.

Satraukumu Bufalo līdzjutēju sirdīs radīja situācija otrās trešdaļas beigās, kad Džeks Aikels, saņēmis sitienu ar nūju pa seju, atstāja laukumu un devās uz ģērbtuvēm. Tomēr "Sabres" atbalstītāji atviegloti nopūtās, kad pēc pārtraukuma starp trešdaļām Aikels atkal bija uz ledus.

Zemgus Girgensons uz ledus bija 16 minūtes un 50 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un veica divus spēka paņēmienus.

"Sabres" pieveica "Panthers" arī pirmajās divās savstarpējās sezonas spēlēs (3:2 mājās, 5:2 viesos). Ceturto un pēdējo reizi regulārajā turnīrā komandas tiksies 21. marta naktī Floridā.

"Sabres" izcīnīja otro panākumu pēc kārtas un 19. uzvaru sezonā kopumā. Ar 45 punktiem 43 spēlēs Bufalo vienība ieņem 11. pozīciju Austrumu konferences tabulā, par punktu atpaliekot no Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets".

Citās vakara spēlēs

Deviņu spēļu punktu sērija pārtrūka Rietumu konferences vicelīderei Bostonas "Bruins", kas savā laukumā izlaida pārsvaru un ar 1:4 zaudēja Edmontonas "Oilers" komandai. Vārti un rezultatīva piespēle "Oilers" vācieša Leona Draizaitla kontā. Vārtus guva arī otrs šās sezonas "top 2" rezultatīvākais līgas hokejists Konors Makdeivids. Savukārt savus 31. vārtus šosezon iemeta "Bruins" snaiperis Dāvids Pastrņāks. Ar 35 pretinieku metieniem galā tika "Oilers" vārtsargs Maiks Smits.

Paralēlajā mačā divu zaudējumu sēriju pārtrauca Minesotas "Wild", kas mājās trešajā periodā atspēlējās un pagarinājumā pēc Ērika Stāla metiena skaitliskajā vairākumā izrāva 3:2 uzvaru pār Vinipegas "Jets". Ar 45 punktiem astotajā vietā Rietumos esošo Kanādas vienību neglāba arī Konora Helebaka 41 atvairītais metiens.