Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičam un Nadalam grūtas uzvaras sezonas ievadā, Tīms zaudē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam un Nadalam grūtas uzvaras sezonas ievadā, Tīms zaudē
Rafaels Nadals. Foto: EPA/Scanpix

Austrālijā notiekošajā jaunajā ATP kausa turnīrā otrajā dienā visos sešos mačos uzvarēja favorītes. Spānija un Serbija paņēma visus trīs punktus mačos pret attiecīgi Gruziju un Dienvidāfriku, bet Austrija ar Dominiku Tīmu sastāvā palika tukšā pret Horvātiju.

Deivisa kausa čempione Spānija Pērtā uzvarēja visos sešos setos pret Gruziju. Pasaules devītais numurs Roberto Bautista Aguts ar ATP līmenī reti sastopamu rezultātu 6:0, 6:0 sagrāva Aleksandru Metreveli (ATP 679.), kurš gan, neskatoties uz pamatīgo pērienu, spēja izturēt ilgāk par stundu – mačs ilga 72 minūtes.

Ranga līderis Rafaels Nadals nepilnās divās stundās (1:49) ar 6:3, 7:5 pieveica Nikolozu Basilašvili (ATP 26.), saglabājot perfektu bilanci pret Gruzijas tenisa līderi (4-0). Nadals 1. setā atspēlēja breiku (0:1), bet 2. setā no 5:2 divreiz pēc kārtas nespēja izservēt maču, tūlīt gan nodrošinot vēl vienu breiku un ar trešo mēģinājumu pieliekot punktu.

Pasaules otrais numurs Novaks Džokovičs deva ieguldījumu Serbijas uzvarā Brisbenā pret Dienvidāfriku, divu taibreiku cīņā ar rezultātu 7:6(5), 7:6(6) pār draudīgās serves īpašnieku Kevinu Andersonu (ATP 91.). Mačā bija tikai viens breiks, Džokovičam 1. setā nenosargājot trīs geimu pārsvaru (4:1). Savukārt 2. seta taibreikā Serbijas tenisistam vajadzēja atspēlēt vienu setbumbu.

Džokovičs Andersonu uzvarējis deviņos no 11 mačiem. Andersonam sestdien bija pirmais mačs kopš Vimbldonas. Viņš 2019. gadā piedalījās tikai piecos turnīros, nospēlējot 15 mačus (11-4). Andersons uzvarēja sezonas pirmās nedēļas turnīrā Punē (ATP 250).

Serbija bija tuvu zaudējumam mača pirmajā daļā, kad Dušans Lajovičs (ATP 34.) bija tikai trīs punktu attālumā no zaudējuma pret 99. numuru Loidu Herisu – 3:6, 7:6(4), 6:3. Lajovičam 2. setā divreiz bija jāservē par palikšanu spēlē.

Ranga 4. vietā esošais Dominiks Tīms bija uzvarējis trīs mačos pēc kārtas pret Bornu Čoriču (ATP 28.), taču uzvaru sēriju pagarināt nespēja un horvātam sestdien zaudēja ar rezultātu 6:7(4), 6:2, 3:6. Čoričs Sidnejas svelmē notikušā cīņā guva pārliecībai ļoti nepieciešamu uzvaru, pārtraucot pamatīgu zaudējumu sēriju – viņš 2019. gadu pabeidza ar sešām neveiksmēm pēc kārtas.

Veterāns Marins Čiličs (ATP 39.) pirms tam bija izvirzījis Horvātiju vadībā, atspēlējoties duelī pret Austrijas otro numuru Denisu Novaku. Čiličs ar 6:7(4) zaudēja 1. setā pret pasaules 108. numuru Denisu Novaku, bet uzvarēja nākamajos divos, abos esot pārāks ar 6:4.

24 komandu turnīrs ar 15 miljonu ASV dolāru balvu fondu trīs Austrālijas pilsētās turpināsies līdz 12. janvārim. Ceturtdaļfināliem kvalificēsies visas sešas grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas.

ATP kauss Austrālijā, otrā diena

GrupaPilsētaMačsRez.
ABrisbenaFrancija – Čīle2:1
ABrisbenaSerbija – Dienvidāfrika3:0
BPērtaJapāna – Urugvaja3:0
BPērtaSpānija – Gruzija3:0
ESidnejaAustrija – Horvātija0:3
ESidnejaArgentīna – Polija2:1

  -1 [+] [-]

, 2020-01-04 20:04, pirms 4 gadiem
Mačā bija tikai viens breiks..... tas par spēli Džokovičš- Andersons...
Cik debīlam jābūt autoram, lai tā uzrakstītu?

     [+] [-]

, 2020-01-04 23:36, pirms 4 gadiem
janshuks rakstīja: Mačā bija tikai viens breiks..... tas par spēli Džokovičš- Andersons...
Cik debīlam jābūt autoram, lai tā uzrakstītu?
Džokovičam. Bet ir jāpiedomā kas tas par brriku domāts