Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP publisko 2019. gada pasaules čempionāta komandas un braucējus

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP publisko 2019. gada pasaules čempionāta komandas un braucējus
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta rīkotāji publiskojuši provizorisko sarakstu ar tām komandām un sportistiem, kas 2019. gadā izies uz starta MXGP un MX2 klasēs. Latviešu uzmanība šoreiz vairāk tiks pievērsta MXGP kategorijai, kurā debiju piedzīvos Pauls Jonass.

MXGP pasaules čempionāta dalībnieku sarakstā šobrīd iekļautas 22 komandas un 36 sportisti.

"Husqvarna" rūpnīcas vienību "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" šosezon pārstāvēs baltieši - līdz šim "KTM" sastāvā MX2 klasē ar panākumiem startējušais latvietis Pauls Jonass, kā arī lietuvietis Armins Jasikonis, kuram jau ir neliela pieredze un uzlecošās zvaigznes slava MXGP klasē. Līdz šim spēcīgākā komanda "Red Bull KTM Factory Racing" turpinās startēt ar pašreizējo čempionu Džefriju Herlingsu un Antonio Kairoli sastāvā, kamēr Glens Koldenhofs devies uz "Standing Constructor KTM". "Kawasaki" oficiālā vienība "Monster Energy Kawasaki Racing Team", tāpat kā pērn, brauks ar Klemēnu Desālu un Džulianu Līberu sastāvā. Tikmēr "Yamaha" rūpnīcas komanda "Monster Energy Yamaha Factory MXGP" pieteikusi Romēnu Fevru un Džeremiju Sīveru, kamēr "Monster Energy Wilvo Yamaha Official MXGP Team" pārstāvēs Arnū Tonuss un Gotjē Polēns. "Honda" vienībā "Team HRC" turpinās braukt Tims Gajsers un Braiens Bogerss, kura pērngada debiju MXGP klasē aizēnoja trauma. Jau ziņots, ka pasaules čempionātā vairs nestartēs "TM" rūpnīcas komanda. Igaunis Tanels Leoks tikmēr šogad pārstāvēs "A1M" nometni un tāpat kā pārējie baltieši startēs ar "Husqvarna" motociklu.

22 komandas pieteiktas arī MX2 kategorijā, kur šobrīd sarakstā atrodams 31 sportists, taču arī šeit gaidāmi papildinājumi.

"Team HRC" krāsas, kā līdz šim, aizstāvēs Kalvins Vlānderens, bet "Red Bull KTM Factory Racing" rindās brauks 2018. gada čempions Horhe Prado, kamēr Jonasa vietā stājies jaunais talants Toms Vjalle. Jonasa tagadējo vienību "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" šajā klasē arī šosezon pārstāvēs Tomass Kjers Olsens, kurš varētu kļūt par Prado sīvāko sāncensi, bet viņam pievienojies Džeds Bītons, kurš stājies Tomasa Kovingtona vietā. Kovingtons šogad izlēmis startēt ASV. "Monster Energy Kemea Yamaha MX2" komandā arī turpmāk startēs Bens Vatsons un Jago Gērtss.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro