Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls: "Ziemassvētku laiks garām, vecītis visas mājas izstaigājis"

Jānis Celmiņš

Kēls: "Ziemassvētku laiks garām, vecītis visas mājas izstaigājis"
Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas izlasei 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā vēl atlikušas divas cīņas, kurās jātiekas ar Igaunijas (6.janvāris) un Izraēlas (9.janvāris) izlasēm – komandām, kurām pirmā apļa spēlēs tika zaudēts attiecīgi ar 1:3 un 0:3. Pirms došanās uz Igauniju, kur cīņa paredzēta svētdien, izlases galvenais treneris Avo Kēls sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpj, ka no saviem tautiešiem Ziemassvētku dāvanas negaida. Viss būšot jāizcīna pašu spēkiem.

Treneris uzteica spēlētāju attieksmi pret darbu, teču vienlaikus neslēpa jau zināmo faktu, ka uz šīm spēlēm nav izdevies sapulcināt visus labākos. “Droši vien jau zināt, ka dažādu iemeslu dēļ šoreiz izlasē nav visi tie, kurus būtu gribējies redzēt. Esam nedaudz vājāki, taču tie, kuri ir gatavi pārstāvēt izlasi, strādā ļoti labi un ir motivēti. Visvairāk gribējās redzēt izlasē Egleskalnu, Saušu, Skrūderu, tāpat bija sarunas ar Blumbergu un Adamoviču… Viņi nerada iespēju pievienoties izlasei,” atklāj treneris, piebilstot, ka par jēkabpiliešu nespēlēšanu izlasē jautājums jāuzdod komandai un spēlētājiem. “No Jēkabpils komandas bija sarunas arī ar Medeni. Viņš bija gatavs spēlēt, taču mēs šoreiz devām priekšroku citiem. Ilgāku laiku nebija skaidrs, cik nopietns ir Buivida kājas savainojums. Vēlāk kļuva skaidrs, ka viņš nevarēs spēlēt divas vai trīs nedēļas,” situāciju sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentē Avo Kēls. Līdz ar to diagonāles pozīcijā laukumā, visticamāk, dosies Reinis Pekmans.

Ja svētdien izdosies apspēlēt igauņus, tad izlases vadība runās par Denisa Petrova piesaisti arī uz spēli pret Izraēlu. “Sākumā ir jāizdara darbs Tartu, pēc tam domāsim un runāsim ar Petrova klubu. Šobrīd visa uzmanība tiek veltīta spēlei svētdien, par Izraēlu pagaidām nedomājam,” pauž Kēls.

Latvijas izlases galvenais treneris ir labi informēts par notikumiem Igaunijas izlases nometnē. “Sastāvs nebūs optimālais, taču zaudējumi tajā ir minimāli. Igauņi tāpat ir ļoti spēcīgi. Domāju, ka treneri dos iespēju spēlēt visiem, kas dod cerības arī mums,” minējumu izsaka Kēls. “Ziemassvētku laiks ir garām, vecītis visas mājas jau ir izstaigājis,” igauņu volejbola speciālists liek noprast, ka nekādas dāvanas no pretiniekiem svētdien gaidīt būtu muļķīgi.

Vienu lieko, kurš nedosies uz Tartu, treneris sola nosaukt šovakar pēc vakara treniņa. Lai gan šo rindu autoram mājās palicēja vārdu un uzvārdu treneris jau nosauc, publiskot šo informāciju viņš pagaidām nevēlējās, atvainojiet! Aktuāls ir arī otrā libero jautājums. Kēls šobrīd sliecas par labu Aleksandram Kudrjašovam vai Armandam Āboliņam. Šis jautājums tiks atbildēts īsi pirms svētdienas cīņas.

“Mana mašīna šorīt bija sniegā… Mūsu jaunie spēlētāji netiek galā ar sev uzticētajiem pienākumiem,” lūgts padalīties ar noslēpumiem, kas vēl šobrīd interesanti izlases nometnē, teica treneris... Šis protams joks!

Latvijas izlasei cerības kvalificēties finālturnīram ir teorētiskas - nepieciešamas divas pārliecinošas uzvaras, kā arī jācer, ka vajadzīgos rezultātus sagaidīsim arī citās spēlēs. Spēle ar Izraēlas valstsvienību, kurai negaidīti tika zaudēts pirmā apļa spēlē, tiks aizvadīta Zemgales OC. Uz šo spēli biļetes nopērkamas ŠEIT!!

Sīkākus aprēķinus par Latvijas izlases izredzēm varēs veikt sestdienas vēlā vakara stundā, kad būs noslēgušās vairākas cīņas pārējās EČ kvalifikācijas turnīra grupās. Viens gan ir skaidrs – Latvijas valstsvienībai, lai kvalificētos finālturnīram, vajadzēs divas uzvaras!

B apakšgrupas turnīra tabula:

VietaIzlaseU-ZSeti
1.Igaunija3-09:2
2.Izraēla1-24:6
3.Latvija0-21:6

Latvijas izlases kandidāti:

Vārds un uzvārdsDz. gadsPozīcijaKlubsLīga
Jānis Jansons2000.CēlājsOC “Limbaži”/MSĢBaltijas līga
Deniss Petrovs1986.Cēlājs“Dinamo-ĻO”Krievijas superlīga
Vladimirs Visockis1994.CēlājsRTU/”Robežsardze”Baltijas līga
Aleksandrs Avdejevs1995.2. tempsRTU/“Robežsardze”Baltijas līga
Armands Āboliņš1992.2. tempsRTU/“Robežsardze”Baltijas līga
Aleksandrs Kudrjašovs1988.2. temps“Kokkolan Tiikerit”Somijas meistarlīga
Atvars Ozoliņš1998.2. temps“Parnu VC”Baltijas līga
Toms Vanags1988.2. temps“AERO Odolena Voda”Čehijas ekstralīga
Reinis Pekmans1993.Diagonāle“Martigues”Francijas B līga
Renārs Pauls Jansons2002.DiagonāleRTU/"Robežsardze"Baltijas līga
Andis Cimoška1991.1. tempsRTU/“Robežsardze”Baltijas līga
Edgars Šimanskis1997.1. tempsOC “Limbaži”/MSĢBaltijas līga
Toms Švans1993.1. temps“Parnu VC”Baltijas līga
Andrejs Zavorotnijs1985.1. tempsRTU/“Robežsardze”Baltijas līga
Ingars Ivanovs1987.LiberoOC “Limbaži”/MSĢBaltijas līga

     [+] [-]

, 2019-01-04 22:06, pirms 5 gadiem
Smags pēriens gaida, ja igauņi pirmajos 2 setos nospēlēs uz 80%.

     [+] [-]

, 2019-01-04 23:10, pirms 5 gadiem
Kēls un daži letiņi ...
https://www.facebook.com/saarevorkp...

     [+] [-]

, 2019-01-05 17:12, pirms 5 gadiem
baigi nesekoju LV volejbolam, bet, tomēr, kāds var pateikt, kāpēc Egleskalns nav pat kandidātos? 

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 22:56, pirms 5 gadiem
hubert rakstīja: baigi nesekoju LV volejbolam, bet, tomēr, kāds var pateikt, kāpēc Egleskalns nav pat kandidātos? 
Savainots...