Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bautista Aguts Dohā pieveic pasaules pirmo numuru Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bautista Aguts Dohā pieveic pasaules pirmo numuru Džokoviču
Roberto Bautista Aguts otro reizi uzveicis ranga līderi Novaku Džokoviču. Foto: Reuters/Scanpix

Novakam Džokovičam šogad neizdosies iegūt trešo Dohas titulu, jo viņš šoreiz Katarā zaudēja pusfinālā, kur ar 6:3, 6:7(6), 4:6 piekāpās Roberto Bautistam Agutam.

Novaka Džokoviča nepārliecinošajā spēlē trauksmes singāli bija dzirdami jau iepriekšējās divās dienās, kad viņš divreiz spēja uzvarēt pēc zaudējuma 1. setā. Serbijas tenisists 2. kārtā ar 4:6, 6:4, 6:1 pieveica Mārtonu Fučoviču un ceturtdaļfinālā ar 4:6 6:3, 6:4 uzvarēja Nikolozu Basilašvili.

Uzvarēt vēl vienā trīs setu cīņā ranga līderim neizdevās. Šoreiz viņš sāka labāk nekā iepriekšējās divās dienās, bet mača vidū nespēja apturēt spāņa atrāviena mēģinājumu. Roberto Bautista Aguts lielāko postu Džokoviča aizsardzībai nodarīja ar "forehand" uzbrukumiem.

Džokovičs nenosargāja seta un breika pārsvaru (6:3 un 4:3), bet 2. seta taibreikā pie 6:6 bija divu punktu attālumā no fināla, taču to nesasniedza. Bautista Aguts realizēja piekto setbumbu (trīs pirms taibreika uzņemšanā un divas taibreikā) un pēc tam ar breiku sāka 3. setu. Džokovičam pēdējā setā nebija nevienas breikbumbas, uzņemšanā sakrājot tikai piecus punktus.

Bautista Aguts otro reizi (2-7) uzveica Džokoviču, kuru viņam izdevās sakaut arī 2016. gada oktobrī Šanhajas "Masters 1000" pusfinālā ar 6:4, 6:4. Džokovičs arī toreiz bija pasaules pirmā numura godā. Bautista Aguts savas abas (2-5) uzvaras pret ranga līderiem guvis mačos pret Džokoviču. Viņš trīs reizes zaudējis Džokovičam, bet vienreiz Rafaelam Nadalam.

Bautista Aguts sestdien finālā tiksies ar Tomāšu Berdihu, kurš otrajā pusfinālā ar 7:6(6), 6:3 uzvarēja Marko Čekinato. Čehijas tenisistam Dohā ir pirmais turnīrs kopš pagājušā gada jūnija, viņš sezonas otro pusi izlaida muguras savainojuma dēļ. Berdihs uzvarējis četrās un sešām cīņām pret Bautistu Agutu.