Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Zībarts: "Zaudējām kauju, nevis karu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Zībarts: "Zaudējām kauju, nevis karu"
Mārtiņš Zībarts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pēc nedēļas mājās jācīnās par katru punktu un, cerams, ka varēsim spēlēt pilnā sastāvā," pārtrūkstot sešu uzvarētu spēļu sērijai Eiropas kausā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Rīdzinieces grupas turnīru pabeidza ar bilanci 6-0, nopelnot tiesības izslēgšanas spēles sākt no otrās kārtas. Turcijas klubs tālākajām cīņām kvalificējās trīs nedēļas vēlāk, 21. decembrī, un arī Ziemassvētku pauzes laikā – atšķirībā no pārējās Eiropas – palika pilnā sastāvā. TTT piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā (70:88). Nekas nav beidzies – izšķirošā spēle notiks 11. janvārī Rīgā.

Mārtiņš Zībarts

“Ceturtās ceturtdaļas sākumā samazinājām starpību līdz sešiem punktiem (58:64). Turcijas komandai izdevās atbildēt ar diviem 2+1 gājieniem un galotnē daudz iespēju samazināt starpību nebija. Netrāpījām vairākus brīvus metienus, pretinieces izmantoja pārspēku zem groza.

Pirmajā puslaikā “Mersin” spēlētājas pēc izcīnītām bumbām uzbrukumā guva 15 otrās iespējas punktus, mēs – tikai divus. Uz tā rēķina zaudējām 13 punktus (rezultāts pēc pirmā puslaika 35:48). Par tiesāšanu sūdzēties nav vērts – tas neko nemaina.

Lielāko iespaidu uz mūsu spēli atstāja pamata saspēles vadītājas Šejas Pedijas iztrūkums. Bez viņas nevarējām izmantot Alijas Malotas stiprās puses groza tuvumā – bumbas iespēli ar “pick-and-roll” sadarbībām. Iepriekšējās spēlēs viņa pēc saasināšanas saņēma bumbu labās situācijās.

Uzzinot, ka Šeja nevarēs palīdzēt “Round of 16” kārtas izbraukuma spēlē, izskatījām dažādus variantus, taču viņas pozīcijā nebija neviena pieejama atbilstoša līmeņa spēlētāja. Arī, ja atrastu, ar 5-7 treniņu dienām, neaizvadot nevienu spēli, būtu par maz.

Azanijai sakrājot piezīmes, meklējām labāko sastāvu, ar kuru varētu noturēties spēlē. Pirmā pieredze Eirokausā šosezon bija Lienei Priedei un Karlīnei Pilāberei, uz pāris minūtēm laukumā tika Janeta Rozentāle. Pirmās trīs piezīmes tika nosvilptas ļoti ātri. Trešajā ceturtdaļā ar viņu sakārtojām aizsardzību, trīs minūtes neļāvām pretiniecēm iemest, taču drīz sekoja ceturtā piezīme...

Ceram, ka Šeja varēs mums palīdzēt atbildes spēlē, vismaz kādu laiku. Komandai jākļūst mentāli stiprākai. TTT ir spēlētājas, kuras var nospēlēt drošāk un labāk – arī šodien bija brīvas situācijas, kurās jāuzņemas iniciatīva un jāuzbrūk grozam. Daudzas reizes tas tika palaists garām.

Mums ir rezerves. Pēdējās nopietnās spēles bija decembra sākumā. Tādas cīņas kā šodien nebija gandrīz veselu mēnesi. Turcijā izpaudās nopietnu spēļu prakses trūkums. Mājās noteikti varam spēlēt daudz labāk. Uzņemšana Turcijā bija briesmīga – naktī brauksim projām."

  +3 [+] [-]

, 2018-01-04 21:55, pirms 6 gadiem
Oj nesmidini, te viss jau ir skaidrs!!!!

  +5 [+] [-]

, 2018-01-04 21:59, pirms 6 gadiem
tukša tiršana...ūdens mutē un miers mājā....kauss beidzies pa lielam

  +2 [+] [-]

, 2018-01-04 22:04, pirms 6 gadiem
Sieviešu basīti viss ir iespējams.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-04 22:25, pirms 6 gadiem
kaut ko Zībarts pārgudrojās
Ja bija iespēja, bija jāņem vēl viena aizsardze. Tā jau soliņš TTT īss un vēl Pedija izkrita. Ja pat jaunajai būtu izdevies kopā aizvadīt tikai dažus treniņus, tad risks tik un tā būtu tā vērts, jo Eibele par pamat saspēli nevelk. Pedija laikam arī uz 2. spēli vēl nebūs īsti gatava. Tad jau variantu atspēlēties ir maz
Zībarts pēc spēles ar Oly stāstīja, ka tik ilga atpūta nebūs problēma. Tagad ar to attaisnojas. Tad jau labāk būtu atdevušas 1. vietu grupā un saglabājušas spēļu ritmu
Un šitā leģionāru braukāšana mājās un atbraukšana negatavām arī nav nopietna profesionālā sportā

  +4 [+] [-]

, 2018-01-05 08:36, pirms 6 gadiem
naivais cilvēks, jau zāģis ar -6.. būtu bijis pietiekams, lai sēriju zaudētu,, un mājās neko nesasmeltu

  +5 [+] [-]

, 2018-01-05 10:56, pirms 6 gadiem
Ar mīnus 18 viss ir izteikts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-01-05 11:23, pirms 6 gadiem
Mīnus 18 par traku, atspēlēt to tas jau būtu fantastiski!

     [+] [-]

, 2018-01-05 13:30, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Mīnus 18 par traku, atspēlēt to tas jau būtu fantastiski!
Pedija sametīs!!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-05 18:03, pirms 6 gadiem
..nu, ne jau šajā turnīra stadijā (tuvu Eiropas top līmenim) var "šeku-reku" atspēlēt tāāādus mīnusus! Ne-e! It's fantastic! TTT priekš Eiropas top līmeņa pietrūkst nedaudz, bet laikam jau tomēr nesasniedzami.......
Turēsim īkšķus par jaunnedēļas "fantastic"!