Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Mācību dēļ Klemsonai pirms fināla ierobežo treniņu laiku

Juris Miņins
Juris Miņins

Mācību dēļ Klemsonai pirms fināla ierobežo treniņu laiku
Klemsonas "Tigers" pēc uzvaras "Orange Bowl"
Foto: AFP/Scanpix

Interesantā situācijā ir nonākusi NCAA futbola turnīra fināliste, Klemsonas universitātes komanda, jo sakarā ar to, ka viņiem jau šonedēļ sākas jaunais mācību semestris, futbolistiem ir ierobežots laiks treniņiem.

Nepatīkamā situācijā pirms 11. janvārī paredzētās NCAA futbola sezonas finālspēles ir nonākusi Klemsonas koledžas komanda. Proti, sakarā ar Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas noteikumiem studiju perioda (semestra) laikā komanda drīkst trenēties ne vairāk kā 20 stundas nedēļā. Tā kā Klemsonā mācības sāksies jau šonedēļ, tad "Tigers" tiek pakļauta šiem noteikumiem un pirms Nacionālo čempionu mača nevarēs slīpēt savu meistarību cik vien vēlas.

Pats fakts vēl nebūtu nekas īpašs, ja vien viņu pretinieki, Alabamas "Crimson Tide" komanda, nebūtu pretējā situācijā, proti, Alabamas universitātē mācības sākas 13. janvārī, t.i., divas dienas pēc finālspēles, tāpēc uz viņiem šis treniņu laiku ierobežojošais noteikums netiek attiecināts.

Šī ir jau otrā reize pēdējos divos gados, kad pirms izšķirošā mača vienai no komandām dēļ atšķirībām mācību grafikā ir ierobežots treniņu laiks. Pagājušgad tādā pašā situācijā bija Oregonas komanda, bet viņu pretinieki no Ohaio štata varēja trenēties cik vien vēlas. Jāpiebilst, ka pašā spēlē uzvarēja tieši Ohaio štata komanda.

NCAA noteikumi paredz, ka šajās 20 stundās tiek iekļauti visas komandas aktivitātes, kas vērstas uz to, lai sagatavotos konkrētam mačam, turklāt, šajā laikā tiek iekļauts arī pats mačs. Amerikāņu futbola gadījumā tās ir standarta trīs stundas (neatkarīgi no faktiskā spēles laika), t.i., pašiem treniņiem paliek vien 17 stundas. Šajā laikā spēlētāji drīkst trenēties laukumā un svaru zālē, kā arī skatīties pretinieku spēļu ierakstus un piedalīties komandas sanāksmēs. Spēlētāju individuālais darbs, kā arī darbs ar medicīnas personālu šajā laikā netiek ieskaitīts, taču šajās nodarbībās nedrīkst būt kāda komandas trenera klātbūtne.

Jāpiebilst, ka NCAA kopumā ir visai stingra sistēma, kas reglamentē studentu iespējas pārstāvēt savu komandu ārpusstudiju sporta aktivitātēs, jo bez šiem ierobežojumiem treniņos un laikos, tāpat pašam studentam ir jāizpilda vairāki akadēmiskie nosacījumi, lai viņš varētu tikt uzņemts komandā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2016-01-05 08:49, pirms 8 gadiem
neredzu kur šeit solis pa kreisi

     [+] [-]

, 2016-01-05 14:10, pirms 8 gadiem
Open rakstīja: neredzu kur šeit solis pa kreisi
Septiņpadsmit treniņu stundās katrs spēlētājs var paspēt izdarīt vairākus soļus pa kreisi