Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ikstens atstāj RFS, Ikaunieks un Stuglis skatās uz ārzemēm

Rolands Eliņš

Ikstens atstāj RFS, Ikaunieks un Stuglis skatās uz ārzemēm
Jānis Ikaunieks. Foto: Toms Dreiblats/RFS

Latvijas futbola klubu RFS atstājušais futbolists Vjačeslavs Isajevs šodien oficiāli sagaidīts "Liepājas" sastāvā. RFS šodien pavēstījusi arī par Kaspara Ikstena došanos jaunos izaicinājumos, kamēr viens no komandas līderiem Jānis Ikaunieks šobrīd izskata iespējas ārzemju klubos. Savukārt nesen kā par Latvijas čempionu "Riga" sastāvā kļuvušais Elvis Stuglis panācis vienošanos ar RFS, tiesa, arī viņam vēl ir iespējas izlemt par labu kādam citam piedāvājumam ārzemēs, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Jānis Ikaunieks, viens no Latvijas izlases regulārajiem sākumsastāva spēlētājiem, savos sociālajos tīklos pateicies RFS faniem un komandai par šo sezonu. "Bija prieks dalīt šo burvīgo spēli ar šo organizāciju un komandu. Laiks rādīs par nākotni, bet, ja ceļi šķirsies, veiksmi turpmāk jums," raksta Ikaunieks. Mūsu portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka Ikaunieks gatavs vēlreiz izmēģināt savas iespējas leģionāra gaitās, taču viņam ir vienošanās ar RFS, ka, ja atbilstošs ārzemju piedāvājums netiks sagaidīts, viņš turpinās pārstāvēt Latvijas vicečempioni.

Ikaunieks aizvadītajā sezonā Virslīgā guva septiņus vārtus 15 spēlēs, bet sezonas sākumā spēlēja Norvēģijā, kur "Stromgodset" komandu gan atstāja pēc tikai dažām oficiālajām spēlēm. Ikaunieks iepriekš vairākas sezonas bija Francijas kluba "Metz" sistēmā, aizvadot četras spēles Francijas augstākajā līgā, kā arī spēlējis Grieķijas līgā.

Līdzīga vienošanās ar RFS ir arī Elvim Stuglim, kurš iepriekšējās trīs sezonās pārstāvēja "Riga" un var lepoties ar Latvijas čempiona titulu piecās sezonās pēc kārtas. 27 gadus vecais Stuglis "Riga" sastāvu ir atstājis, liecina mūsu portāla rīcībā esošā informācija, taču arī viņam ir laiks (vismaz mēnesis), lai izlemtu par došanos uz ārzemēm. Ja tas nenotiks, tad viņš spēlēs RFS sastāvā.

Stuglis līdz šim spēlējis tikai Latvijas komandās un savā karjerā sakrājis jau 171 spēli Virslīgā, šajā laikā gūstot 30 vārtus. Stuglis arī iepriekšējā gadā bija Latvijas izlases kandidātu sarakstā, bet savu debiju valstsvienībā piedzīvoja pārbaudes mačā Melnkalnē.

Pirms pāris dienām RFS informēja, ka kluba sastāvu atstājis Vjačeslavs Isajevs, balsta pussargs un centra aizsargs. 27 gadus vecā spēlētāja došanos prom RFS komentēja ar vāji slēptu sarkasmu, novēlot viņam veiksmi jaunajā komandā un tās aizvešanu "uz goda pjedestālu, kur tas ilgi nav bijis". Tagad šī komanda tapusi pilnībā skaidra – par Isajeva pievienošanos paziņojusi "Liepāja". Starp citu, "Liepājais" "ilgā nebūšana uz goda pjedestāla" ir trīs gadu garumā, proti, kopš 2017. gada.

Pirms pāris dienām tika arī ziņots, ka "Liepāju" atstās vārtsargs Valentīns Raļkevičs, un viņa sakarā tika piesaukta došanās tieši uz RFS, un arī "Liepāja" savā paziņojumā neizvairījās no dzēlīgiem vārdiem konkurentu virzienā (jāatgādina, ka abas komandas šoruden bija iesaistītas juridiskā strīdā par oktobrī apturēto spēli un abas pieprasīja pretiniekiem piespriest tehnisko zaudējumu).

Šodien RFS atbrīvojusi vienu vārtsarga pozīciju, atvadoties no Kaspara Ikstena. 32 gadus vecais vārtsargs RFS nospēlēja trīs sezonas, aizvadot Virslīgā 62 spēles, taču aizvadītajā sezonā spēlēja mazāk nekā Ukrainas vārtsargs Danilo Kučers.

"Vēlamies pateikt milzīgu paldies Kasparam Ikstenam par RFS rindās pavadītajiem trim gadiem. Kopā piedzīvoti lieliski mirkļi, kuri vienmēr paliks kluba vēstures grāmatās. Lai viss izdodas turpmākajā karjerā, turēsim īkšķus! Kaspars RFS sastāvā aizvadīja 69 oficiālās spēles no kurām 29 reizes nosargāja vārtus sausā," pieredzējušajam Latvijas vārtsargam publisku pateicību izsaka RFS komanda.

Savukārt "Daugavpils" oficiāli paziņojusi par līguma pagarināšanu ar Idovu Akintolu. Nigērijas 20 gadus vecais aizsargs "Daugavpili" pārstāvēs jau trešo sezonu un līdz šim 35 Virslīgas spēlēs guvis trīs vārtus. "Daugavpils" savā paziņojumā novērtē viņu kā vienu no vērtīgākajaiem un arī jautrākajiem spēlētājiem komandā.

  +7 [+] [-]

, 2020-12-03 18:51, pirms 3 gadiem
Aizbrauks uz 2 meeneshiem, lai tikai atskrietu atpakalj pie teeta Verpakovska, lai pasuudzeetos un paraudaatu uz pleca.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-03 19:00, pirms 3 gadiem
J.Ikaunieks un ārzemes?😂
Tā meitene pie mazākajām grūtībām atgriežas LV

  +4 [+] [-]

, 2020-12-03 19:52, pirms 3 gadiem
Ceru ,ka Ikaunieks pasūtīs divvirziena biļeti ,mīkstais memmes dēliņš

  +6 [+] [-]

, 2020-12-03 20:09, pirms 3 gadiem
Palubomu būs kkada Rumānijas 9./10. vietas komanda. Aizbrauks, būs smuka presene Rumāņi cerīgi, Ikaunieks dirshh par lielisku iespēju, jaunu sākumu. Pārbaudes spēlē iemetīs golu
Paies 2 mēneši un vainīgi bus visi citi, sastāvs, treneris, lokācija, KOVIDS! bet nevis pats ikaunieks kurš papisīs vietu sastāvā kaut kādam 19 gadīgam čigānam no Moldovas
Slēpts komentārs: marisb11

  +2 [+] [-]

, 2020-12-03 20:15, pirms 3 gadiem
Janka kā parasti - pusgads un taisās prom, pat nepacenšoties pierādīt stabilitāti sniegumā, sasniegt kaut kādu būtisku rezultātu sezonas garumā rādītājā vārti + piespēles, kļūt par komandas motoru, spēlētāju, kuru negrib laist prom bez vairāku miljonu izpirkuma maksas. Bet te RFŠ Ssaka - ej, kur gribi, ja vien kāds grib tevi ņemt.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-03 20:17, pirms 3 gadiem
marisb11 rakstīja: Nespēju saprast šo mentalitāti. Vietā, lai novēlētu veiksmi un izdošanos, jo skaidrs, ka Jānim ir iekšā, jūs te izsmejat un ņirgājaties. Protams, ir bijuši slikti laiki, nepopulāri lēmumi un izteikumi... Nu un.. Viņš ir viens no mūsu labākajiem spēlētājiem. Ja nav laba ko teikt, varbūt klusējiet! Atceraties, jūs te tādi esat 1000x mazāk vajadzīgi kā mums visiem Jānis.
Es domāju, ka tieši otrādi - prasības pret mūsu talantīgākajiem spēlētājiem ir pārāk zemas, un tādēļ viņiem karjerās nav progresa, nav vajadzīgā rakstura.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-03 21:55, pirms 3 gadiem
Cilvēki, par ko jūs runājat? Kam ir vajadzīgi latviešu spēlētāji ārzemēs? Lai labāk tepat māna RFS, Valmierā, Liepājā utt. Kamēr viņi vēl ir vajadzīgi virslīgai. Jūs redzējāt izlases spēli?! Pēc tāda teātra mūsu spēlētāji vajadzīgi tikai Mettai, Jelgavai, Tukumam.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-03 23:29, pirms 3 gadiem
Necīnoties par vietu norvēģu komandā , Ikaunieks ir noracis karjeru kaut cik cienījamā ārzemju čempionātā. Spīd tikai 1.līgas kaut kur Polijā , Rumānijā , Maltā .Ja laimēsies, tad pasildīs beņki pāris mēnešus Čehijā, Bosnijā un atkal FFS>

  +1 [+] [-]

, 2020-12-04 11:11, pirms 3 gadiem
Jānis sačakarējis savas iepriekšējās iespējas, kāpēc viņam šķiet, ka tagad sanāks?

Šabala - Brugge,
Ikaunieks - Metz,
Maksimenko - Brighton,
Gutkovskis - Rangers,

Te vienam nesanāca sevi parādīt pārbaudes laikā, te otram vienkārši nesanāca mentalitātes dēļ. Tagad redzētu pavisam citu izlasi. Puiši neizmantoja savas iespējas.

Kas vēl? Savainojumi? Zjuzins, Cauņa būtu stabilā Eiropas līmenī.

     [+] [-]

, 2020-12-04 14:01, pirms 3 gadiem
beckham9 rakstīja: Jānis sačakarējis savas iepriekšējās iespējas, kāpēc viņam šķiet, ka tagad sanāks?

Šabala - Brugge,
Ikaunieks - Metz,
Maksimenko - Brighton,
Gutkovskis - Rangers,

Te vienam nesanāca sevi parādīt pārbaudes laikā, te otram vienkārši nesanāca mentalitātes dēļ. Tagad redzētu pavisam citu izlasi. Puiši neizmantoja savas iespējas.

Kas vēl? Savainojumi? Zjuzins, Cauņa būtu stabilā Eiropas līmenī.
Gutkovski gan vēl nenorakstītu. Izskatās, ka vismaz fiziski ir labi pielicis.