Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Sabonis - otro reizi pēc kārtas gada basketbolists Lietuvā

Rolands Eliņš

Sabonis - otro reizi pēc kārtas gada basketbolists Lietuvā
Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix

Šovakar notika Lietuvas basketbola gada balvu pasniegšanas ceremonija, un labākā basketbolista godu ieguva NBA kluba Indiānas "Pacers" uzbrucējs Domants Sabonis.

Lietuvā laureātus noteica atvērtajā balsojumā, kurā kopumā piedalījās vairāk nekā 65 tūkstoši cilvēku. Vīriešu konkurencē par gada basketbolistu tika nosaukts Domants Sabonis, bet dāmām par labāko tika atzīta Gintare Petronite, kura pārtrauca Kamilas Nacickaites uzvaru sēriju, kas bija trīs iepriekšējo gadu garumā.

Sabonis balsojumā pārspēja Kauņas "Žalgira" spēlētāju Mariusu Grigoni, par kuru turklāt šodien Lietuvā tiek ziņots, ka viņam būs nepieciešama kājas operācija, kuras dēļ varētu nākties izlaist trīs mēnešus. Savukārt trešajā vietā balsojumā bija Jons Valančūns, kurš tagad spēlē Memfisas "Grizzlies" sastāvā.

Valančūns Lietuvas gada basketbolista titulu ir ieguvis četras reizes, bet Sabonis tagad to ieguva otro reizi pēc kārtas.

Savukārt par gada labāko jauno basketbolistu Lietuvā tika nosaukts Roks Jokubaitis no Kauņas "Žalgira".

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...