Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kjūbans: "Porziņģis kā centrs var spēlēt ārpus soda laukuma"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kjūbans: "Porziņģis kā centrs var spēlēt ārpus soda laukuma"
Marks Kjūbans 2019. gada 1. decembrī. Foto: AFP/Scanpix

"Kristaps Porziņģis var spēlēt kā centrs, jo daudz labāk izpleš laukumu, nevis tāpēc, ka var tikt izgrūstīts zem groza. Tagad Lukam (Dončičam) kļuvis pat vieglāk, kad zem groza nav neviens lielais spēlētājs. Varam spēlēt "pieci ārā" (five-out), kur piektais numurs atrodas ārpusē," svētdien, 1. decembrī, sarunā ar "Dallas Morning News" teica "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans.

Novembra beigās parādījās ziņas, ka Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un NBA spēlētāju asociācija veic sarunas par līgas kalendāra un izslēgšanas spēļu formāta kārtības izmaiņām, sākot ar 2022. gada sezonu.

Priekšlikumi paredz regulārās sezonas saīsināšanu līdz 78 spēlēm, NBA kausa rīkošanu, “play-off” kvalifikācijas spēles ar katras konferences 7.-10. komandas līdzdalību un vienību atkārtotu izsēšanu pirms konferenču fināliem. Pēdējais priekšlikums nozīmē, ka finālā var tikties divas komandas no vienas konferences.

Kjūbans nav sajūsmā par NBA kausa iespējamo rīkošanu. “”Play-off” kvalifikācijas spēles rada interesi, kādu agrāk nevarēja novērot. Citādi neatbalstu jauna turnīra rīkošanu sezonas vidū. Labāk koncentrējos vienai lietai – “izvēlies mērķi un mēģini uzvarēt”. Futbola turnīros Eiropā pastāv cita veida ģeogrāfiskās iespējas, kas rada īpašu noskaņu.”

“Rikšotāju” boss daudz pozitīvāk vērtē komandu atkārtotu izsēšanu pirms NBA “play-off” pēdējām divām kārtām. “Nekad neeesmu pret to iebildis. Sapāro 1-4, 2-3, cerams, beigās iegūstot labāko iespējamo dueli finālā. Redzu to kā plusu. Pēdējās divās kārtās gandrīz neviens nerunā par ceļošanas grūtībām, tāpēc varētu atbalstīt jauno priekšlikumu.”

Kjūbans neatklāj pārdošanas rādītājus, taču norāda, ka “Mavericks” ienākumi no spēlēm pieaug. “Esam pārdevuši vairāk sezonas abonementu nekā pērn. Tirgojam biļetes pa labi un kreisi. Kļuvis daudz vieglāk nekā pēdējos pāris gados. Mēs joprojām piešķiram biļetes skolām un tamlīdzīgi, taču ne tik daudz kā iepriekšējos gados.”

Viens no lielākajiem izaicinājumiem – jaunāko paaudžu skatītāji vairāk laika pavada telefonos, bet mazāk skatās TV pārraides, tādējādi apdraudot NBA ienākumus no televīzijas līgumiem. “Visas mūsu spēles, izņemot sadarbību ar ABC, pieejamas kabeļtelevīzijā. Tas nozīmē, ka, izraujot kabeli, nevari redzēt nevienu no mūsu spēlēm. Tas ir izaicinājums.”

“Būs grūti atrast vidusceļu, taču tās ir pirmgājēju grūtības. Uzņēmējiem ar to jārēķinās. Tehnoloģija mainās. Straumēšana – kurš varēja iedomāties, ka tā kļūs tik nozīmīga? Esam, kur esam. Vairākumam mājsaimniecību ar mileniāļiem un jaunāku paaudžu pārstāvjiem nav tradicionālās kabeļtelevīzijas, tādējādi viņiem ir maz iespēju vērot mūsu spēles. Tas samazinās reitingus, jo, neskaitot MLS (futbola līgu), mums ir gados jaunākie skatītāji.

“Jāstrādā ar raidtiesību partneriem, meklējot risinājumu. Ja viņi atļaus straumēšanu, tas padarīs dzīvi vieglāku. Par to jārunā visiem. Vēl neesam tikuši pie risinājuma, taču drīzumā NBA būs vairāk spēļu ABC tīklā. Arvien vairāk NCAA spēļu nedēļas nogalēs parādās ABC. Ja sekosim šai tendencei, situācija ievērojami uzlabosies.”

Kjūbans vēlas, lai NBA izveido jaunu statistikas kategoriju. Iemesls – Dvaita Pauela darbības, radot iespējas citiem spēlētājiem, piemēram, aizsegu likšana un izrāvieni groza virzienā. “Dvaits spēlē lieliski. Agrāk runājām par jaunas kategorijas izveidi ledus hokejā – darbību pirms piespēles. Tagad to sauc par “hard-roll” piespēli. Basketbolā līdzīgi varētu runāt par piespēli pirms piespēles.”

Dalasas kluba īpašniekam patīk Kristapa Porziņģa iespēlēšana centra pozīcijā. “Viņš var spēlēt kā centrs nevis tāpēc, ka var tikt izgrūstīts zem groza, bet daudz labāk izplešot laukumu. Tagad Lukam (Dončičam) kļuvis pat vieglāk, kad zem groza nav neviens lielais spēlētājs. Varam spēlēt “pieci ārā” (five-out), kur piektais numurs atrodas ārpusē."

Kjūbans uzskata, ka šādā izvietojumā nav svarīgi, kurš spēlē par ceturto numuru. “Vajadzīgs kāds, kurš var mest – vienalga, Dodo, Dvaits vai Maksi Klēbers. Tam nav lielas nozīmes. Sets var spēlēt kā spēka uzbrucējs, ja pretinieki izmanto mazo sastāvu un viņš var nosegt savu sedzamo. Gadījumā, ja laukumā nāk liels centrs, viņam jāiet projām no groza vai arī Porziņģis tiks pie viegliem metieniem.”

“Mavericks” nebūs daudz iespēju piesaistīt vēl kādu zvaigzni līdz 2020. gada 6. februārim, kad aizvērsies sezonas pāreju logs. “Esam tuvu griestiem. Lai veiktu lielu darījumu, mums jārēķinās ar algu samazinājumu. Nevaram piešķirt vēl vienu lielu algu, iepriekš neveicot samazinājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 18:11, pirms 4 gadiem
Kjūbans ir tiešām interesants puisis. Tomēr - Sets kā trešais numurs aizsardzībā????

  -1 [+] [-]

, 2019-12-03 18:13, pirms 4 gadiem
Porziņģis mēģina par Novicki pārtaisīt?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 18:47, pirms 4 gadiem
Kad mūsu valsts laukos būs pieejama kabeļtelevīzija?
Ja tas ir parastā interneta paveids, tad kāpēc es nevaru nopirkt tiesības skatīties vienu kanālu?
Slēpts komentārs: Dzimmiy

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 19:00, pirms 4 gadiem
Runāju ar vienu Mavericks fanu no Dalasas un šis teica, ka visi Porziņģi uzskata par next Dirk un tapec ari organizacija viņu spiedīs uz to. Visi viņu sauc par Little Dirk

  +7 [+] [-]

, 2019-12-03 19:21, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Cerams ka Kjubans nebūs ieberzies ar max līgumu Liepājas puisim!
Pats gadījumā neesi ieberzies līdz ausīm sūdos?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 19:22, pirms 4 gadiem
An2 rakstīja: Porziņģis mēģina par Novicki pārtaisīt?
Kā tā ir pārveidošana par Novicki? Un jebkurā gadījumā - viņi taču ir diezgan līdzīgi spēles ziņā. Ne tā?

     [+] [-]

, 2019-12-03 19:26, pirms 4 gadiem
Priekšlikumi paredz regulārās sezonas saīsināšanu līdz 78 spēlēm, NBA kausa rīkošanu, “play-off” kvalifikācijas spēles ar katras konferences 7.-10. komandas līdzdalību un vienību atkārtotu izsēšanu pirms konferenču fināliem. Pēdējais priekšlikums nozīmē, ka finālā var tikties divas komandas no vienas konferences.

Par to labāko sapārošanu pēc pirmās kārtas pilnībā nepiekrītu.

Sāksim ar to, ka šeit rakstā pat nav pateikts, ka sapāro ķipa rietumu pirmo ar austrumu pēdējo, bet nākošajā teikumā izteikums, ka finālā var būt divas komandas no vienas konferences liecina, ka tā bija domāts.

Man jau liekas, ka tas ir tas variants, ko runā vienas konferences sakarā. Un tad sanāk, ja tu, kā 8. uzvari 1. vietu, tad otrajā kārtā tev obligāti būs pretī atkal labākā komanda. (ticamākais no 2-7 vai 3-6 zara) nevis tevis iegūtais 4-5 zars.

     [+] [-]

, 2019-12-03 19:59, pirms 4 gadiem
verty rakstīja: Runāju ar vienu Mavericks fanu no Dalasas un šis teica, ka visi Porziņģi uzskata par next Dirk un tapec ari organizacija viņu spiedīs uz to. Visi viņu sauc par Little Dirk
labāk par parunā ar faniem LV - daudz vairāk ir redzējuši un labāk zin ko un kā KP var, ko sagaidīt. DAL fani KP redz pāris nedēļas pēc smagas traumas ..

     [+] [-]

, 2019-12-03 20:07, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Priekšlikumi paredz regulārās sezonas saīsināšanu līdz 78 spēlēm, NBA kausa rīkošanu, “play-off” kvalifikācijas spēles ar katras konferences 7.-10. komandas līdzdalību un vienību atkārtotu izsēšanu pirms konferenču fināliem. Pēdējais priekšlikums nozīmē, ka finālā var tikties divas komandas no vienas konferences.

Par to labāko sapārošanu pēc pirmās kārtas pilnībā nepiekrītu.

Sāksim ar to, ka šeit rakstā pat nav pateikts, ka sapāro ķipa rietumu pirmo ar austrumu pēdējo, bet nākošajā teikumā izteikums, ka finālā var būt divas komandas no vienas konferences liecina, ka tā bija domāts.

Man jau liekas, ka tas ir tas variants, ko runā vienas konferences sakarā. Un tad sanāk, ja tu, kā 8. uzvari 1. vietu, tad otrajā kārtā tev obligāti būs pretī atkal labākā komanda. (ticamākais no 2-7 vai 3-6 zara) nevis tevis iegūtais 4-5 zars.
Pārotu tik no konferenču fināliem, jeb 4 komandas.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 20:33, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kā tā ir pārveidošana par Novicki? Un jebkurā gadījumā - viņi taču ir diezgan līdzīgi spēles ziņā. Ne tā?
Līdzīgs vecākajam Dirkam,bet prime Dirks bija vnk next level

  -2 [+] [-]

, 2019-12-03 20:47, pirms 4 gadiem
KP noteikti netiek izmantots tā, kā viņam jāspēlē. Dirks bija labs pateicoties vienam mūvam - pusķikam atlecienā. KP ir daudz plašāks arsenāls. Ceru, ka treneriem pietiks gudrības viņu attīstīt, jo KP tiešām ir potenciāls kļūt kā AD, Dirka un Yao savienojumam

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 20:50, pirms 4 gadiem
Kāds tur vēl Dirks? Uzbrukumā KP līdz Dirka līmenim ir kā cūkai līdz mēnesim. Dirks tādus sīkos, kādi KP bieži vien mierīgi atbruņo, ēda brokastīs. Viņa slavenais fade-away metiens bija bezmaz vai neapturams, bet tanī pat laikā viņam bija arī citi ieroči, tai skaitā lieliska precizitāte no soda līnijas (ap 90% labākajos gados un 88% karjeras vidējais). KP postā pašlaik nav neviena "go-to" ieroča - tikai kaut kādi samocīti metieni no sarežģītām pozīcijām vai vēl sliktāk - kļūdas, kad pretinieki vienkārši viņam izsit bumbu vai ielien padusē un liek pārkāpt noteikumus uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2019-12-03 20:54, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: KP noteikti netiek izmantots tā, kā viņam jāspēlē. Dirks bija labs pateicoties vienam mūvam - pusķikam atlecienā. KP ir daudz plašāks arsenāls. Ceru, ka treneriem pietiks gudrības viņu attīstīt, jo KP tiešām ir potenciāls kļūt kā AD, Dirka un Yao savienojumam
Yao? Kādā ziņā? Yao bija kā neizkustināma siena - viņu postā neviens aizsargs, pat Šaks, nevarēja stumdīt. KP nekad nebūs spējīgs postā ar muguru aizsargus iestumt zem groza - viņam problēmas sagādā pat pēdu īsāki spēlētāji, kas viņu grūsta un stumda kā vēlas.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-03 20:56, pirms 4 gadiem
Zingers var spēlēt jebkurā pozīcijā.

     [+] [-]

, 2019-12-03 21:22, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: Pārotu tik no konferenču fināliem, jeb 4 komandas.
Nu tādā kontekstā domājot nafig tas vispār ir vajadzīgs?!?!?!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 21:26, pirms 4 gadiem
Phoenix rakstīja: Kāds tur vēl Dirks? Uzbrukumā KP līdz Dirka līmenim ir kā cūkai līdz mēnesim. Dirks tādus sīkos, kādi KP bieži vien mierīgi atbruņo, ēda brokastīs. Viņa slavenais fade-away metiens bija bezmaz vai neapturams, bet tanī pat laikā viņam bija arī citi ieroči, tai skaitā lieliska precizitāte no soda līnijas (ap 90% labākajos gados un 88% karjeras vidējais). KP postā pašlaik nav neviena "go-to" ieroča - tikai kaut kādi samocīti metieni no sarežģītām pozīcijām vai vēl sliktāk - kļūdas, kad pretinieki vienkārši viņam izsit bumbu vai ielien padusē un liek pārkāpt noteikumus uzbrukumā.
Nu Dirks arī ienāca līgā, kā šketelis un vēl daudz mazāks par KP. KP sauksim šo par 2.-3. sezonu līgā. Dirkam līdz titulam vajadzēja 10 sezonas.

Tajā paša Dirka sakarā jau arī būs jāskatās, kāda būs KP interese/atdeve. Kā zinām Dirks savu treneri turēja ilgi pie sevis. Nu tāpat kā Lebrons - naudu ielika sevī. Ja jau KP pats neko negrib, tad žēl. Bet brāļi nu nebūs tie, kas palielinās viņa meistarību

  -1 [+] [-]

, 2019-12-03 21:35, pirms 4 gadiem
Porzingis spele abichna ka 3.nr-jeb small forvard (SF)!!