Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam un Karsumam pa punktam, ''Dinamo'' piekāpjas pēcspēles metienos

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Daugaviņam un Karsumam pa punktam, ''Dinamo'' piekāpjas pēcspēles metienos
Mārtiņš Karsums sadursmē ar Brendonu Makmilanu. Foto: spartak.ru

Pēcspēles metienu sērijā mačā pret Maskavas ''Spartak'' zaudējumu piedzīvoja Rīgas ''Dinamo'' komanda, piekāpjoties ar 3:2. Abus vārtus rīdzinieki guva trešajā periodā. Katrs pa punktam par rezultatīvu piespēli nopelnīja ''Spartak'' pirmās maiņas uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš.

Spēles teksta tiešraide

Pirmā spēles trešdaļa paskrēja vēja spārniem. To krietni veiksmīgāk iesāka tieši rīdzinieki, kuriem izdevās uzspiest savu ātro spēles tempu, un ''Spartak'' hokejisti gluži vienkārši nespēja tikt līdzi pretiniekiem ātrumā. Jau pirmajā minūtē Mārtiņš Karsums mazākumā atstāja ''Spartak'', bet vairākumā Laura Dārziņa un Kevina Klārka metienus atvairīja mājinieku vārtsargs Jūliuss Hudāčeks. Visaktīvāk pretinieku vārtus apdraudēja Brendona Makmilana maiņa, kuriem regulāri izdevās iespiest pretiniekus zonā. No vārtu priekšas labas iespējas bija gan Klārkam, gan Koltonam Gilīsam, tomēr uzbrucēju mestās ripas tika bloķētas.

Perioda gaitā pakāpeniski savu sniegumu izdevās uzlabot arī laukuma saimniekiem, kuri trešdaļas izskaņā pārņēma mača iniciatīvu un uzbruka bīstamāk Laba iespēja atklāt rezultātu pretuzbrukumā bija Kasparam Daugaviņam, taču latviešu hokejista plaukstas metienu Timurs Biļalovs ar pūlēm atvairīja. ''Spartak'' spiediens pieauga, un trešdaļas pašā izskaņā maskavieši guva vārtus, kad vairākumā precīzi no zilās līnijas meta pieredzējušais aizsargs Dmitrijs Kaļiņins (0:1). Rezultatīva piespēle gūtajos vārtos Karsumam.

Otrās trešdaļas pats sākums nesolīja vieglu dzīvi ''Dinamo'', jo nācās izturēt divus mazākumus pēc kārtas. Šoreiz četratā pret pieciem izdevās vārtus nosargāt neskartus, bet perioda vidū rīdzinieki tika pie vairākuma. Cenšoties uzsākt uzbrukumu, ripu savstarpējā saspēlē pazaudēja, ''Dinamo'' līderi Līnuss Videls un Metjū Majone, dodot lielisku iespēju Karsumam rezultatīvai piespēlei pievienot arī gūtos vārtus. ''Spartak'' pirmās maiņas uzbrucējs palika viens pats pret Biļalovu, tomēr vārtsargs nospēlēja ļoti aukstasinīgi, Karsuma metienu atvairot.

Spēles temps joprojām bija gana augsts, un ripa ātri virzījās no viena laukuma gala uz otru. Pašā perioda izskaņā ''Dinamo'' tika pie vēl viena vairākuma, kas šoreiz bija krietni saturīgāks, tomēr pārliecinoši mājinieku vārtus darbojās Hudāčeks, atvairot bīstamu Laura Dārziņa metienu no kreisās malas.

Trešā perioda sākumā ''Spartak'' tika pie ceturtā vairākuma, un divas ļoti labas iespējas palielināt savas komandas pārsvaru neizmantoja Karsums. Ripa gan tik un tā vēlreiz nonāca ''Dinamo'' vārtos, kad ātru un precīzu saspēli noslēdza Anatolijs Ņikoncevs. ''Dinamo'' treneri gan nekavējoties pieprasīja video atkārtojumu, un trāpīja mērķī - pretinieku uzbrucējs izrādījās vārtus guvis ar slidu, līdz ar to rezultāts uz brīdi palika nemainīgs.

49. minūtē savu vārdu beidzot teica arī rīdzinieki, kas izlīdzināja rezultātu. Nerijus Ališausks spēcīgi meta no zilās līnijas, un divcīņā ar pretspēlētāju ripas lidojuma virzienu izdevās mainīt Makmilanam (1:1). ''Dinamo'' prieki gan nebija ilgi, jo jau piecas minūtes vēlāk ''Spartak'' atguva vadību. Aiz viesu vārtiem par ripu cīnījās Daugaviņš ar Majoni, abiem nokrītot uz ledus. Ripu savāca Artjoms Fjodorovs, bet viņa vaktētājam Ališauskam ceļu aizšķērsoja abi nokritušie. Fjodorovs izslidoja vārtu priekšā un raidīja ripu virs Biļalova pleca (1:2).

''Dinamo'' gan ar to negrasījās samierināties, pusotru minūti vēlāk atkal panākot līdzsvaru uz rezultāta tablo. Atkal uzmanības centrā Makmilana maiņa, no vārtu priekšas ar zibenīgu metienu izceļoties Klārkam (2:2). Pamatlaika pēdējās minūtēs nevienai no komandām vairs vārtus gūt neizdevās, spēlei turpinoties pagarinājumā. Tā pašā sākumā izcila iespēja divatā nokārtot uzvaru savai komandai bija Karsumam un Daugaviņam, tomēr latvieši pretiniekus pažēloja. Savukārt pagarinājuma izskaņā lieliska iespēja otros vārtus gūt bija Makmilanam, taču kanādietis izgājienā vienatnē pret vārtsargu nespēja pārspēt Hudāčeku.

Pēcspēles metienu sērijā vienīgais ''Dinamo'' hokejists, kuram izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu, bija Majone, bet liktenīgs rīdziniekiem izrādījās Robina Hanzla mēģinājums, kurš atnesa uzvaru ''Spartak'' pēcspēles metienu sērijā ar 2:1, bet visā spēlē - 3:2.

Maskavas ''Spartak'' - Rīgas ''Dinamo'' 3:2 PM (1:0;0:0;1:2)

Vārti: 19:53 Kaļiņins (Karsums, vair.) 1:0, 48:24 Makmilans (Ališausks, Majone) 1:1, 53:26 Fjodorovs (Daugaviņš) 2:1, 54:45 Klārks (Videls, Makmilans) 2:2, 65:00 Hanzls (p.m.) 3:2
Soda minūtes: 10:10
Metieni: 28:28
Vārtsargi: Jūliuss Hudāčeks - Timurs Biļalovs

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs:

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis), Metjū Majone - Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks - Dmitrijs Šuļeņins, Kristaps Zīle - Uvis Balinskis, Artjoms Aļajevs; Lauris Dārziņš – Linuss Videls – Miķelis Rēdlihs, Kevins Klārks - Brendons Makmilans - Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris - Oskars Batņa - Gints Meija, Daniels Bērziņš - Andris Džeriņš - Frenks Razgals, Vitālijs Pavlovs.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-03 21:46, pirms 5 gadiem
VĀJI...par vairākumu vispār nerunāsim..knapi paveicās ka 1 punktu dabūjām, bet šitā spēlēt nevar :/ vai sākās kā iepriekšējās sezonās?
ar tādu spēli play off neredzēt attkal!

     [+] [-]

, 2018-12-03 21:46, pirms 5 gadiem
Ha ha

  +5 [+] [-]

, 2018-12-03 21:47, pirms 5 gadiem
Bullīši precizitāte Dinamo vnk iespārda! Majone aizsargs met iekšā, uzbrucēji kam domāti mums tad? Dārziņš, pēdējā laikā neesmu neko spožu no viņa redzējis, kapteinis vēl!! Jaunajiem ir jādot mest Bullīšus!!!
Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Frenks Razgals no viņeim kāds iemestu točna!

  +3 [+] [-]

, 2018-12-03 21:47, pirms 5 gadiem
Pozitīvais - izdevās lauzt sauso sēriju un atkal esam top8 rietumos.
Negatīvais - haotisks vairākums un bullīšu izpildījums...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-03 21:49, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Bullīši precizitāte Dinamo vnk iespārda! Majone aizsargs met iekšā, uzbrucēji kam domāti mums tad? Dārziņš, pēdējā laikā neesmu neko spožu no viņa redzējis, kapteinis vēl!! Jaunajiem ir jādot mest Bullīšus!!!
Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Frenks Razgals no viņeim kāds iemestu točna!
Bērziņš, kas komandā ir vairāk čekeris nevis metējs, kurš pat HK Rīgā rezultativitātes ziņā neizcēlās? Bullīši varētu būt iemesls ņemt atpakaļ Dzierkalu. Tur ta viņu neviens nestumdīs, kad vadīsies un vismaz izlases pārbaudes spēlēs prata iemest...
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs: FUNS

  -4 [+] [-]

, 2018-12-03 21:51, pirms 5 gadiem
Papildlaiks bija kolosāls-aizraujošs un mums ļoti daudz labas iespējas.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-03 21:56, pirms 5 gadiem
Dinamo galīgi nonīkuši.astoņus periodus golu nevarēja iemest.Dārziņš vispār izjucis-ne ripu zonā var noturēt,ne bulli iemest,jāiet pensijā...

     [+] [-]

, 2018-12-03 21:57, pirms 5 gadiem
jaa bullisu izdoma vnk ir di.sa,tak pavelkat uz malu,paraustat vartsargu,sliktak tocc nebus,nekaa primitiivi iet un mest virsuu,ko vini treninos dara

  +6 [+] [-]

, 2018-12-03 21:57, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Gaidīju no Spartaka spēcīgāku spēli. Pret Sočiem svarīga spēle. Reāli izskatās ka labākā gadījumā varam cīnīties ar Maskavas Dinamo un Sočiem par 6.vietu. Maskavas Dinamo sāk uzvarēt bet spēle nav pārliecinoša. Ir jau arī Vitjaz tātad mūsu cīņa par 6.-9.vietu. Iekļūt PO kā astotie un graujoši zaudēt 0-4 CSKA ir daudz labāk kā izcīnīt 9.vietu.
Labāk palikt 9 . vietā lai normāli var sadziedēt traumas latviešu hokejisti un labi sagatavoties PČ nevis nevesali aizbrauc

  +4 [+] [-]

, 2018-12-03 21:58, pirms 5 gadiem
Majone labu bulli izpildija , mazliet atgādināja Niživija laikus

  +6 [+] [-]

, 2018-12-03 22:01, pirms 5 gadiem
Džeriņam no algas atskaitīt par tizlo gājienu, izšķirošo metienu kā zvaigžņu spēlē ar viņa koka rokām.. Kauns uzbrucējiem, ja aizsargs iemet, bet uzbrucēji luņi.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-03 22:16, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Papildlaiks bija kolosāls-aizraujošs un mums ļoti daudz labas iespējas.
Skatījies spēli?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-03 22:19, pirms 5 gadiem
Mūsu bāliņi kļūst arvien bālāki.Punktus vācam tikai ar leģionāru pūlēm.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-03 22:20, pirms 5 gadiem
Pirmie 3 bullīši RD gan bija izdomas bagāti. Visi virsū vārtsargam. Pēc tam vismaz Majonēze parādīja uzbrucējiem kā jāmet.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-03 22:29, pirms 5 gadiem
Pēc pirmajiem 2 periodiem jau likās, ka atkal iekāpa Girgensonā.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-03 22:33, pirms 5 gadiem
PUS SPĒLI TIESNEŠI ATKAL NORAKA. BRĪNUMS, KA VĀRTUS VEL NEIESKAITĪJA! LAINSMENI TRAKĀK TE SODĪJA KĀ SKĀ RĪGĀ

  +1 [+] [-]

, 2018-12-03 22:35, pirms 5 gadiem
Leģi tik met. Vietējie nekādi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-12-03 22:47, pirms 5 gadiem
Njā, dārzenim rokas nopuvušas...
Slēpts komentārs: FUNS

  -4 [+] [-]

, 2018-12-03 22:49, pirms 5 gadiem
datmons rakstīja: Skatījies spēli?
Protams. Grūti atcerēties kādu spēli 11 sezonu laikā kuru neesmu skatījies. Kaut vai ierakstā zinot rezultātu bet noskatos visas spēles. 11 sezonās laikam tikai dažas DR spēles neesmu redzējis.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-03 22:51, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Es runāju par kluba interesēm. Ja iziet no tavas domāšanas tad labākmlai Latvijas hokejisti nespēlē Ziemeļamerikas līgās jo tad mazinās iespējas nokļūt izlasē. Tad jau mums nevajag pasaules līmeņa hokejistus ,jo tie cīnīsies par Stenlija kausu un netiks uz PČ. Tas izejot no tavas domāšanas.
ZA līgās vismaz nav 2 komandu dominance ašķirībā no KHL , kur ja uzskriesi virsu SKA vai CSKA 4:0 SĒRIJA IR garantēts

  -2 [+] [-]

, 2018-12-03 22:53, pirms 5 gadiem
Džeriņa bullītis bija izsmiekls, Majone vēl centās saglābt spēli un šis bāls tik bezatbildīgi aizgāja un ar muguru pret vārtusargu uzmeta, līmenis

  -1 [+] [-]

, 2018-12-03 23:06, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: ZA līgās vismaz nav 2 komandu dominance ašķirībā no KHL , kur ja uzskriesi virsu SKA vai CSKA 4:0 SĒRIJA IR garantēts
Tās ;ietas nav saitītas. Tu runāji par to lai komanda netiek PO. Ja visu laiku būtu 2 klubu dominance , tad 10 Gagarina kausi būtu šīm komandām.

  -4 [+] [-]

, 2018-12-03 23:07, pirms 5 gadiem
kristapstabu rakstīja: Džeriņa bullītis bija izsmiekls, Majone vēl centās saglābt spēli un šis bāls tik bezatbildīgi aizgāja un ar muguru pret vārtusargu uzmeta, līmenis
Dzēriņa bullītis man vislabāk no visiem patika-ar izdomu un labām iespējām iemest.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-03 23:30, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Dzēriņa bullītis man vislabāk no visiem patika-ar izdomu un labām iespējām iemest.
Liecies mierā! Izskatījās diezgan tizli.

     [+] [-]

, 2018-12-04 08:54, pirms 5 gadiem
Būtu viņš iemetis, tad visi dziedātu - cik filigrāns bullīts, wow, u.t.t. Tagad čalis neiemeta un visi nolej ar sūdiem.

     [+] [-]

, 2018-12-04 09:10, pirms 5 gadiem
Džera vienmēr ir bijis vistizlākais bullīšu izpildītājs no zināmajiem laukuma spēlētājiem.Agrākais variants-ieskriešanās uz pilnu klapi,nolikšana pa mēmajiem,šķīliens no 2 metriem jau ar nebija labāks.

     [+] [-]

, 2018-12-04 09:24, pirms 5 gadiem
Dārzenim varētu būt pēdējā sezona, nu kur šitā var lažot... Džeras bullītis, nu vispār pipec Tad jau labāk būtu šķīlis, bet pēc tāda metiena, diezvai viņam pašam tas likās smuki. Bet veči, Jūs vispār redzat laukumā Gilisa lietderīgumu? Tas ir vispār vājprāts, nu kāpēc RD tāds vajadzīgs?

     [+] [-]

, 2018-12-04 10:22, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Dzēriņa bullītis man vislabāk no visiem patika-ar izdomu un labām iespējām iemest.
neordinārs, bet neizskatījās ka vārtsargs kaut uz mirkli apjuktu, attiecīgi iemest tur praktiski nebija cerību