Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Čikāgas "Bulls" atlaiž galveno treneri Hoibergu, vietā nozīmē viņa asistentu Boilenu

Rolands Eliņš

Čikāgas "Bulls" atlaiž galveno treneri Hoibergu, vietā nozīmē viņa asistentu Boilenu
Freds Hoibergs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Čikāgas „Bulls” paziņojis par galvenā trenera Freda Hoiberga atlaišanu pēc triju gadu ilgas sadarbības. Viņa vietā „Bulls”, kas sezonu sākusi ar bilanci 5-19, nozīmējusi Hoiberga nu jau bijušo asistentu Džimu Boilenu, ilggadēju NBA treneri, kuram šī būs pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Freds Hoibergs pievienojās „Bulls” 2015. gada jūnijā, noslēdzot piecu sezonu līgumu par 25 miljoniem dolāru. Tagad viņš bija sācis savu ceturto sezonu ar komandu, taču uzsāktā sastāva pārbūve un daudzās traumas sezonas ievadā novedušas pie 19 zaudējumiem 24 spēlēs. Šodien komanda oficiāli paziņoja par Hoiberga atbrīvošanu no galvenā trenera pienākumiem.

„Bulls” vadība pateicas Hoibergam par ieguldīto darbu, taču norāda, ka šobrīd šī ir pareizā izvēle kluba attīstībai. „Uzskatu, ka ir svarīgi, lai mēs veicam nešaubīgus un drošus soļus pareizajā virzienā un komandā ieviešam paradumus, kas palīdz mūsu spēlētājiem ne tikai tagad, bet arī kopumā nākotnē,” kluba paziņojumā citēts Džons Paksons, „Bulls” viceprezidents basketbola jautājumos.

46 gadus vecais Hoibergs galvenā trenera amatā popularitāti ieguva „Iowa State” universitātē, bet 2015. gadā izmantoja iespēju pārtraukt ilgtermiņa līgumu, lai pieņemtu „Bulls” piedāvājumu. Kopā ar „Bulls” Hoibergs iekļuva 2017. gada izslēgšanas spēlēs, taču pagājušajā sezonā tika nolemts par pārbūves uzsākšanu, aizmainot Džimiju Batleru, un sekoja tikai 27 uzvaru sezona.

Arī šosezon, ņemot vērā „Bulls” sastāvu, reālistisku pamatu domāt par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs nebija, taču sezonas sākumā komandā ir bijuši vairāki savainojumi – tikai nupat sezonas pirmo spēli aizvadīja Lauri Markanenss, tikai četras spēles nospēlējis Bobijs Portiss, kamēr Kriss Dans pagaidām bijis laukumā tikai vienā mačā.

Jaunajam galvenajam trenerim Džimam Boilenam labās ziņas gan ir tās, ka drīzumā gaidāma arī Portisa un Dana atgriešanās laukumā. 53 gadus vecais Boilens NBA strādā jau kopš 1987. gada, ieņemot trenera asistenta pozīciju vairākās komandās. Viņš kļuva par NBA čempionu kopā ar „Rockets” 1994. un 1995. gadā, kā arī ar „Spurs” 2014. gadā.

„Bulls” rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir Zeks Lavīns, kurš vidēji mačā iemetis 25 punktus, kamēr Džabari Pārkers izcēlies ar 16.6 punktiem.

Izmantotie resursi:
Chicago Bulls fire head coach Fred Hoiberg...

     [+] [-]

, 2018-12-03 17:35, pirms 5 gadiem
Sacelšanās?

  +4 [+] [-]

, 2018-12-03 17:46, pirms 5 gadiem
Man patiešām īsti nav skaidra trenera atlaišana šādā situācijā. Sapurināt komandu? - uz ko?! Skaidrs, ka patreizējais sastāvs ir tāds, kāds viņš ir un reāli neko vairāk kā vienu no pēdējiem spotiem Austrumos, Bulls nepacels. Kāpēc izmest treneri, kuru vadībā, Bulls vismaz spēlē basketbolu? Interesanti...
Tieši tas pats par Cavs un Lū - kāpēc tad vajadzēja viņu izmest tieši šosezon, kad tāpat komandai cerību uz PO nav? Izmest vajadzēja jau pagājušās sezonas vidū, kad komanda totāli buksēja - tad arī būtu impulss. A tagad - lai tad Lū veic pārbūvi un veido komandu no nulles.
Ko tiešām vajadzētu atlaist - Brūku no Vašingtonas - tur ir acīmredzams, ka prasās pēc trenera nomaiņas, jo pie attiecīgā sastāva noteikti var gaidīt vairāk. Arī D'Antoni lēnām pelnās...

     [+] [-]

, 2018-12-03 18:02, pirms 5 gadiem
Pēc kādiem latviešu gramatikas likumiem Dunn pārveidojas par Dans?

Vai tad pēc kādiem likumiem zūd divi vienādie burti? Kas it īpaši ir dzirdams izrunā.

     [+] [-]

, 2018-12-03 18:09, pirms 5 gadiem
Visai dīvaini.Nav viņš izcils treneris,un bija jāatlaiž viņs,kad komanda spēlēja par PO un tajā.Šitas čalis tak bija draugos ar GarPax.
Pieņemt pareizos lēmumus..Diez,kas Lavīnam(uz to brīdi bija drausmīgs līgums) un Parkeram sadeva tos līgumus?
Principā kamēr tie divi vadīs komandu tik ilgi arī viņi taisīs visādus mēslus,bet GarPax mīlestības nāk no saimnieka