Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Sabres'' zaudē ''Bruins'', Girgensona spēles laiks nepalielinās

''Sabres'' zaudē ''Bruins'', Girgensona spēles laiks nepalielinās
Džeks Aikels neļauj Railijam Nešam tuvoties savam vārtsargam
Foto: SipaUSA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šovakar agro spēli aizvadīja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'', kas savās mājās piekāpās Bostonas ''Bruins'' 1:2, pārtraucot divu uzvarētu spēļu sēriju.

Bufalo ''Sabres'' svinējusi uzvaras pēdējās divās spēlēs, bet ''Sabres'' pretiniece Atlantijas okeāna divīzijā Bostonas ''Bruins'' pēdējos divos mačos uzvarējusi tikai vienu reizi. ''Bruins'' gan veicas labāk, jo līdz šai spēlei komanda ieņēma trešo vietu, kamēr ''Sabres'' atradās pēdējā vietā savā divīzijā.

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons laukumā pavadīja tikai 8:39 minūtes, kuru laikā izpildīja vienu spēka paņēmienu, turklāt vienīgais viņa metiens pa vārtiem tika bloķēts. Latvietis šovakar spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Viljamu Karjē un Dereku Grantu, turklāt malējā, nevis centra uzbrucēja pozīcijā.

Pirmajā trešdaļā abas komandas kādu brīdi demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu, tomēr tas nebija uz ilgu laiku. Zemgus Girgensons kādā no epizodēm lūkoja mest pa vārtiem, taču ripu nobloķēja Džo Morovs. Nedaudz vēlāk Girgensons izpildīja spēka paņēmienu pret Kevanu Milleru, taču tās arī bija spilgtākās latvieša epizodes pirmajās 20 minūtēs.

''Bruins'' turpinājumā nomētāja ''Sabres'' vārtus un neļāva mest pa saviem. Kādā no epizodēm tas atmaksājās ar vārtu guvumu, kad no zilās līnijas meta Brendons Karlo un ripas lidojuma virzienu nedaudz pamainīja Davids Krejči, panākot 0:1. Turpinājumā labu izdevību nerealizēja Breds Marčands, trāpot pa vārtu pārliktni.

Otrajā trešdaļā Bufalo spēlēja jau daudz labāk, vairāk apdraudot pretinieku vārtsargu. Mājiniekiem izdevās gūt vienus vārtus, kad pēc piespēles ripa atsitās pret Braiena Džiontas slidu un ielidoja tīklā. Tiesneši kādu brīdi apspriedās, vai vārtu guvums būtu jāskata, tomēr lēma par labu ''Bruins'' un to neieskaitīja. Džionta par šādu lēmumu nebija pārsteigts.

Pēdējo trešdaļu Bufalo iesāka ar dažiem vētrainiem uzbrukumiem, radot pamatīgu burzmu pie pretinieku vārtiem. Kādā no epizodēm Aikels ieturēja meistarīgu pauzi un veica izcilu piespēli Kodijam Fransonam, tomēr viņa metienu no asa leņķa atvairīja Tūka Rasks. Tiesnesis nākamajā epizodē pieņēma diskutablu lēmumu atstāt mazākumā Bufalo, kad Džeiks Makeibs ar nūju uzsita pa kājsargu bijušajam ''Sabres'' hokejistam Timam Šalleram.

Kails Okposo pēc brīža izpildīja spēcīgu metienu, tomēr kārtējo reizi glāba Rasks. Bostonas rindās viltīgi nospēlēja Patrīss Beržerons, kurš ripu vārtu virzienā uzsita gaisā ar savu cimdu, pats apslidoja vārtus un guva vārtus, panākot 0:2. Bufalo nepalika atbildi parādā, jo Evanders Keins guva savus pirmos vārtus kopš 22. marta ar asu metienu no tuvas distances - 1:2.

''Sabres'' aizsargs Rasmuss Ristolainens pamatlaika izskaņā nopelnīja iespēju savai komandai spēlēt vairākumā, tomēr arī šo iespēju mājinieki neizmantoja. Dens Bailsma pēdējā minūtē laukumā laida sesto spēlētāju, no ledus noņemot Lēneru. ''Bruins'' tika pie ripas, kad Bufalo vārtos vārtsarga nebija, tomēr Maršanda metienu pašaizliedzīgi bloķēja Raiens O'Railijs. Spēle noslēdzās ar ''Sabres'' zaudējumu.

''Sabres'' – ''Bruins'' 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Vārti: 14:10 Krejči (Karlo, Bakess) 0:1, 47:44 Beržerons (Pastrnaks, Maršands) 0:2, 49:12 Keins (Reinhārts) 1:2
Soda minūtes: 4:6
Metieni: 36:33
Vārtsargi: Robins Lēners – Tūka Rasks

Izmantotie resursi: Official Site of the National Hockey League |...

Slēpts komentārs: emgape

  +2 [+] [-]

, 2016-12-03 23:25, pirms 7 gadiem
Sūdīgi, ko lai citu saka... Nezinu, kas noticis ar Zemgu - vai tiešām treneris 'nav īstais' vai varbūt pašam 'sakāpis galvā' un vairs 'negrauž ledu' kā agrāk (braukā jau ar biezo džipu kā savulaik Biedriņš... Negribas jau paralēles vilt, bet...), vai kāds cits iemesls - nez. Bet ja tā turpināsies, tad diemžēl variants, ka šī viņam varētu būt pēdējā sezona NHL kļūs reālāks kā pirms sezonas. T.i. es pats personīgi ticu, ka gan jau kāda komanda vēl pēc sezonas šo izmēģinās (tomēr jauns un kaut kādas kvalitātes jau tomēr ir), bet diemžēl nebrīnītos ja arī tāda komanda neparādās... Cerams jau, ka ZG saņemsies! NHL bez latviešiem, tas būtu kauns!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-03 23:27, pirms 7 gadiem
Jāmaina komanda!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-04 00:11, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Jāmaina komanda!
Pret 7. raunda draft picku? Seibriem tas nav izdevīgi. Girgensonam nav cenas tirgū.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-04 01:35, pirms 7 gadiem
Nākamgad būs Šveicē kā bankā. Tur vairs daudz nav glābjams. Sava drafta gada lielākais flops pēc Jakupova.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-04 01:45, pirms 7 gadiem
Šveicē par zemu līmenis. Domāju, ka varētu izmēģināt spēkus Habarovskas tīğeros.

     [+] [-]

, 2016-12-04 03:42, pirms 7 gadiem
tagad pat ar ceriibaam jaaskataas ka Bufalo sezonas laikaa izdomaa veikt kaadu mainju un Zemgu iekljauj tajaa,jauna komanda,jaunas emocijas buutu tieshi laikaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-04 08:18, pirms 7 gadiem
Hmm... rakstīja: Sūdīgi, ko lai citu saka... Nezinu, kas noticis ar Zemgu - vai tiešām treneris 'nav īstais' vai varbūt pašam 'sakāpis galvā' un vairs 'negrauž ledu' kā agrāk (braukā jau ar biezo džipu kā savulaik Biedriņš... Negribas jau paralēles vilt, bet...), vai kāds cits iemesls - nez. Bet ja tā turpināsies, tad diemžēl variants, ka šī viņam varētu būt pēdējā sezona NHL kļūs reālāks kā pirms sezonas. T.i. es pats personīgi ticu, ka gan jau kāda komanda vēl pēc sezonas šo izmēģinās (tomēr jauns un kaut kādas kvalitātes jau tomēr ir), bet diemžēl nebrīnītos ja arī tāda komanda neparādās... Cerams jau, ka ZG saņemsies! NHL bez latviešiem, tas būtu kauns!
Reālāk šobrīd izskatās pēc AHL.
Nākamsezon vai nu divvirziena līgums ar kādu NHL komandu, vai nu eiropa.
Citus variantus viņam neredzu.

     [+] [-]

, 2016-12-04 08:28, pirms 7 gadiem
Raheem, 01:45, pirms 7 stundām, ignorēt, atbildēt
Šveicē par zemu līmenis. Domāju, ka varētu izmēģināt spēkus Habarovskas tīğeros.

Cik atceros,tiesības uz Girgensonu KHL ir CSKA.

     [+] [-]

, 2016-12-04 08:44, pirms 7 gadiem
Tiesibas ir Dimano R

     [+] [-]

, 2016-12-04 08:44, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Raheem, 01:45, pirms 7 stundām, ignorēt, atbildēt
Šveicē par zemu līmenis. Domāju, ka varētu izmēģināt spēkus Habarovskas tīğeros.

Cik atceros,tiesības uz Girgensonu KHL ir CSKA.
https://sportacentrs.com/hokejs/nhl...

     [+] [-]

, 2016-12-04 09:21, pirms 7 gadiem
Man liekas ka no nākamās sezonas drafta tiesības uz kādu spēlētāju KHL tiks anulētas.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-04 10:25, pirms 7 gadiem
Man tomēr šķiet, ka Bylsma viņu neprot (negrib?) izmantot, tāpēc arī mētā pa maiņām. Zemgum gan tāpat vajadzētu savākties, rast motivāciju un kārtīgi pacensties, lai vismaz nopelnītu citu komandu uzmanību.

     [+] [-]

, 2016-12-04 11:47, pirms 7 gadiem
Varbūt viņam vien pietrūkst ģimenes atbalsta, kā tas ir Porziņģim, kuram ir atrisinātas visas sadzīviskās problēmas, lai varētu pilnībā nodoties un koncentrēties spēlei, treniņiem utt.

     [+] [-]

, 2016-12-04 11:51, pirms 7 gadiem
nu domāju lidz sezonas beigaam ZG paliks buffalo, bet tad gan jamaina klubs treneris tiešām nemāk viñu izmantos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-04 14:36, pirms 7 gadiem
Ja šitā viss norisināsies tad reāli būš AHL vai arī Grigorenko variants ka viņu treidos prom

     [+] [-]

, 2016-12-04 15:41, pirms 7 gadiem
Zemgus lielākā kļūda, pavisam nopietni, bija izvēlēties uzreiz iet uz NHL, nevis paspēlēt 4 gadus augstskolā. Viņš bija labā formā, bet tā forma gadu no gada iet uz leju. Augstskolā viņš varētu attīstīties lēnām un bez spiediena, un tad jau iet uz savu Bafalo ar garantēto 3 gadu līgumu un kā pieaugušais bakstīties ar citiem. Tagad viņš ir brīvajā kritienā un nav laika pakasīt pakausi, savākties un uzņemt normālu formu.

Mazāk nopietni - Zemgus lielā iespēja ir treniņi. Treniņos par grūdieniem bortos nenoraida, bet katrs grūdiens bortā tevi var pacelt par vienu maiņu augstāk!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-04 15:57, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Zemgus lielākā kļūda, pavisam nopietni, bija izvēlēties uzreiz iet uz NHL, nevis paspēlēt 4 gadus augstskolā. Viņš bija labā formā, bet tā forma gadu no gada iet uz leju. Augstskolā viņš varētu attīstīties lēnām un bez spiediena, un tad jau iet uz savu Bafalo ar garantēto 3 gadu līgumu un kā pieaugušais bakstīties ar citiem. Tagad viņš ir brīvajā kritienā un nav laika pakasīt pakausi, savākties un uzņemt normālu formu.


Mazāk nopietni - Zemgus lielā iespēja ir treniņi. Treniņos par grūdieniem bortos nenoraida, bet katrs grūdiens bortā tevi var pacelt par vienu maiņu augstāk!
Tie grūdieni tāda niekošanās, grūti prognozēt rezultātu. Labāk paņemt beisbola vāli un pēc katra treniņa salauzt vienam komandas biedram kāju. Tonjas Hārdinagas tiešums atmaksāsies.
Bet var jau bakstīties un atkal uz mēnesi salauzt Aikeli.

     [+] [-]

, 2016-12-04 18:13, pirms 7 gadiem
Sen, bija laiks sūtīt uz fārmu, bet ja tā paskatās teju visi uzbrucēji jāsūta uz turieni! Man sākt likties ka Balisma ir vnk sūdīgs trenneris. Tik māk "labos" spēlētājus samest pirmajās maiņās un viss. Ar Pitsburgu Haļavā pacēla Stenliju un tas arī viss no viņa.

Delorjē- 7sp 0+0
Carrier- 14sp 1+0
Ennis 12sp 1+1
Folingo 24sp 4+3
Gionta 24sp 5+5
Grant 24sp 0+2
Kane 13sp 1+4
Larsson 24sp 4+4
Moulson 24sp 7+2
Girgensons 24s 1+3

Keinu es ar steigu sūtītu pārejie t.i. O`Railijs Okposo, Reinharts un Eihels manuprāt ir vienīgie līmeni!