Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Diazs: ''Es asiņoju, kad man uzšķauda. Asinis vienkārši tur ir, bet tās nesāp''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Diazs: ''Es asiņoju, kad man uzšķauda. Asinis vienkārši tur ir, bet tās nesāp''
Neits Diazs sekundanta aprūpē. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt aizvadītajā UFC cīņu šovā ''UFC 244'' par galvenās cīņas uzvarētāju un īpaši šim notikumam izveidotās BMF jostas īpašnieku kļuva Horhe Masvidals (35-13), pieveicot Neitu Diazu (21-12). Cīņu pirms ceturtā raunda sākuma apturēja ārsts brūču, kas izveidojās ap Diaza aci, dēļ. Abi cīkstoņi pauda vēlmi aizvadīt revanšu, bet UFC prezidents Deina Vaits atzina, ka tomēr atbalsta šādu ārsta soli.

Diazs preses konfrencē pirms cīņas atzina, ka būtu varējis cīņu turpināt, ko Neits pauda arī brīdī, kad tā tika apturēta. Šādas brūces, protams, MMA un jo īpaši Neita Diaza cīņās nav milzīgs retums, un vairāki citi cīkstoņi publiski pauduši, ka, viņuprāt, cīņu bija jāļauj turpināt. Diazs pats atjokoja, ka sākot asiņot pat tad, kad kāds viņam uzšķauda.

Cīņa pret savu vienaudzi Masvidalu par ''baddest motherf*cker'' titulu Diazs aizvadīja vien trīs mēnešus pēc tam, kad augustā atgriezās pēc trīs gadu pauzes, pieveicot Entoniju Petisu. ''Zināju, ka mani uzreiz iemetīs atpakaļ [cīņu apritē]. Kāpēc gan nevarētu pēc Petisa cīņas būt sešu mēnešu pauze? Viņi mani noliek zem pašiem sačakarētākajiem [Diazs lieto izteicienu ''f*cked up''] apstākļiem. Ja cīnos šādos apstākļos, tad nedaudz vairāk laika būtu labi,'' atzina cīkstonis. Salīdzinājumam - Masvidals savu iepriekšējo cīņu aizvadīja jūlijā, taču toreiz tā ilga vien piecas sekundes, ar ko pietika, lai Horhe nokautētu Benu Askrenu.

Skaidrs, ka Diazs pauda vēlmi aizvadīt revanšu. ''Ja tu esi BMF, vai tu pieņemsi šādu uzvaru?" retoriski vaicāja Diazs. ''Tas ir tāpat kā toreiz, kad cīnījos ar Konoru. Viņš uzvarēja [Diaza un Makgregora otrā cīņa, Makgregors uzvarēja pēc punktiem] - godīga spēle. Bet es netiku piebeigts [finished]. Viņš to zina. Es biju gatavs maukt. Tāds ir arī mans plāns tagad. Tas ir mans nākamais gājiens. Es ļoti gribētu revanšu [pret Masvidalu]. Šobrīd tas ir vienīgais, ko es vēlos.''

Diazs MMA sportā un tieši UFC jau ir ļoti ilgi, līdz ar to ir izjutis uz savas ādas dažādus organizācijas lēmumus, kas nav bijuši viņam par labu. Tādu iespēju Neits pieļāva arī šoreiz: ''Es jau redzu, ka nāk čakarēšana [no UFC puses]. Zinu, kā šī spēle strādā. Visiem šiem cilvēkiem dodu revanšus un uztaisu viņiem vārdu. Es domāju, ka es biju atbildīgs par šo visu [BMF tituls un cīņa pret Masvidalu]. Es šeit atvedu prezidentu - neesmu nevienu iepriekš redzējis nevienā titulcīņā.'' Jāatzīmē, ka tieši Diazs sākotnēji izaicināja Masvidalu un izteica domu par BMF titula izveidi, bet skatītāju rindās bija ASV prezidents Donalds Tramps.

Savā garajā profesionāļa karjerā Diazs tikai otro reizi piedzīvoja priekšlaicīgu zaudējumu. Cīkstonis izteica cerību, ka UFC nepametīs revanša ideju novārtā un nesakārdinās Masvidalu ar lielu naudu, liekot cīnīties ar kādu citu. ''Negribu no UFC dzirdēt, ka es esmu noraidījis cīņu piedāvājumus un tā tālāk. Neko tādu netaisos dzirdēt. Ceru, ka mums izdosies vienoties.''

Profesionāļa karjerā 35. uzvaru izcīnījušais Horhe Masvidals arī atbalstīja ideju par revanšu, taču tik dedzīgs uz to nebija. ''Vai mēs atkal cīnīsimies rīt vai nākamnedēļ? Nezinu. Bet kādā brīdī tas notiks. Esmu atvērts naudai, un tagad viņš [Diazs] ir ienesīga cīņa. Ja Kanelo [bokseris Kanelo Alvaress] grib dabūt pa pakaļu, pieņemšu šo cīņu. Esmu šeit, lai paņemtu lielākos iespējamos čekus. Bet Neits noteikti ir manos nākotnes plānos. Varbūt darīsim to nākamgad vai vēl pēc gada, bet tas notiks.''

Masvidals, protams, bija pamatoti apmierināts ar sevis paveikto šovakar, un atklāja, ka izdevies teicami realizēt cīņas plānu. ''Viss notika tieši tā, kā bija plānots. Trāpam viņam pa zodu, ja viņš vēl turās, tad pārejam uz ķermeni, tad vēl nāk klinča un cīņa parterā. Kad viņš kļūst noguris, mēs viņu izslēdzam,'' pauda Masvidals. Pirms cīņas tika uzskatīts, ka Diazam priekšrocības būtu tieši vēlākajos raundos, pirms kuriem cīņa tika apturēta, taču Masvidals šādas runas noraidīja. ''Tas nenotiktu. Lai kāds parāda kādu manu cīņu, kurā būtu bijis iztukšots pēdējos raundos. Tas, kas notika trešajā raundā, būtu turpinājies arī ceturtajā un piektajā.''

UFC prezidents Deina Vaits pēc cīņas labi raksturoja situāciju ar ārsta iejaukšanos un cīņas apturēšanu. ''Brūces vienmēr ir liela problēma. Sākumā, kad cīņu apturēja, biju nesaprašanā, galu galā, pat Taisona Fjūrija cīņa netika apturēta,'' Vaits atsaucās uz britu smagsvara iepriekšējo boksa cīņu, kurā Fjūrijs guva ļoti lielu brūci virs labās uzacs, kurai bija nepieciešamas 47 šuves.

''Tomēr tad, kad pēc cīņas satiku Neitu, redzēju, ka viņa uzacs ir burtiski nokarājusies. Un ir vēl viena brūce zem acs. Cīņu droši vien bija jāaptur. Vai Neits Diazs bija spējīgs turpināt? Vai viņš varēja turpināt? Jā, bet viņam droši vien nevajadzēja to darīt, pauda Vaits.

Tāpat UFC prezidents atklāja, ka tūlītējs Diaza un Masvidala revanšs šobrīd nav viņa plānos. "Cīņa tika pārtraukta brūču dēļ, un Masvidals izskatījās dominējošs. Visu gadu viņš izskatījies ļoti labi. Ja kāds ir gada cīkstonis, tad tas noteikti ir viņš. Domāju, ka viņa virzienā tagad nāks daudz lielu iespēju. Redzēsim, kā viss izvērtīsies.''

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2019...
https://mmajunkie.usatoday.com/2019...
https://mmajunkie.usatoday.com/2019...
https://mmajunkie.usatoday.com/2019...

     [+] [-]

, 2019-11-03 15:20, pirms 4 gadiem
Pret Habibu nākošo, milzīgs piķis garantēts. Vienalga kurš pāriet uz kura svara kategoriju,var jau arī vienoties par kādu vidus svaru.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-03 15:21, pirms 4 gadiem
Kanelo Alvaress šonakt nokautēja Kovalevu viņa svarā

     [+] [-]

, 2019-11-03 18:24, pirms 4 gadiem
No Khabiba nesagaidīsi to, ka viņš pārietu svaru augstāk! Un nez vai Masvidal būtu ieinteresēts kāpt uz leju, ja ir soli no Title Shot šeit!

     [+] [-]

, 2019-11-04 01:04, pirms 4 gadiem
Arčello rakstīja: No Khabiba nesagaidīsi to, ka viņš pārietu svaru augstāk! Un nez vai Masvidal būtu ieinteresēts kāpt uz leju, ja ir soli no Title Shot šeit!
Kā ta nebūtu ieinteresēts... viņam 12. Novembrī būs 35gadi. Time to think about "Cashing out"

     [+] [-]

, 2019-11-04 02:38, pirms 4 gadiem
fantomas rakstīja: Pret Habibu nākošo, milzīgs piķis garantēts. Vienalga kurš pāriet uz kura svara kategoriju,var jau arī vienoties par kādu vidus svaru.
Tu vienkārši neesi tēmā,no esošā svara dagestāni iznesīs ar kājām pa priekšu ātrāk,nekā viņš kkur pārcelsies

     [+] [-]

, 2019-11-04 02:41, pirms 4 gadiem
es1ns rakstīja: Kā ta nebūtu ieinteresēts... viņam 12. Novembrī būs 35gadi. Time to think about "Cashing out"
Šis ir tas gadījums,kad Masvidala domas fiš tikai viņu. Habibs cīnīsies ar ko gribēs,1 ir Fergusons,2 grib Sentpjēru 3 hvz bet gan pa to laiku atnāks pats. Pirms karjeras noslēguma varbūt vēlreiz gribēs mazgāt grīdas ar lupatu vārdā Makgregors.