Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Šilovs atvaira 37 metienus un tiek pie pirmās zvaigznes goda

Andrejs Siliņš

Šilovs atvaira 37 metienus un tiek pie pirmās zvaigznes goda
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF

18 gadus vecais latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, atvairot 37 no 38 pretinieku metieniem, ne tikai sekmēja Berijas "Colts" uzvaru Ontario junioru līgā (OHL), bet arī izpelnījās spēles pirmās zvaigznes godu.

Amerikas hokeja līgā (AHL) "Rocket" mājās ar 6:5 pagarinājumā uzveica "Marlies". Uzvarētāju rindās Ņikita Jevpalovs veica divus metienus pa vārtiem, bet zaudētāju sastāvā Kristiāns Rubīns vienreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīva koeficienta (-1). Citā spēlē Rodrigo Ābols nebija "Thunderbirds" pieteikumā, mājās uzveicot "Penguins" (4:3 pēcspēles metienos).

Austrumkrasta līgā (ECHL) četru uzvaru sērija pārtrūka "Nailers", kas ar 2:7 atzina "Wings" pārākumu. Renārs Krastenbergs zaudējumā izcēlās ar vārtu guvumu, trim metieniem, divām soda minūtēm un negatīvu koeficientu (-1). 20 gadus vecajam uzbrucējam tie bija pirmie vārti un piektais rezultativitātes punkts šajā sezonā nospēlētajos trīs mačos. Citā spēlē "Stingrays" trešo maču pēc kārtas tikās ar "Admirals" un izcīnīja otro panākumu pēc kārtas - 3:0. Kristofers Bindulis uzvarā piedalījās ar vienu izdarītu metienu un koeficientu +1.

Ontario junioru līgā (OHL) "Colts" ar 5:1 viesos sakāva "Firebirds", par pirmo mača zvaigzni kļūstot Artūram Šilovam. 18 gadus vecais vārtsargs atvairīja 37 no 38 metieniem, tiekot pie savas septītās uzvaras desmit aizvadītajās spēlēs. Šilovs, ko jūnijā ar 156. numuru draftēja NHL klubs "Canucks", šosezon atvairījis 91,3% metienu un vidēji ielaidis 2,87 ripas.

Kvebekas junioru līgā (QMJHL) Raivis Ansons izdarīja četrus metienus un trīs spēka paņēmienus, kā arī nopelnīja koeficientu +1 "Drakkar" uzvarā pār "Cataractes" - 5:4. "Foreurs" ar 2:3 piekāpās "Voltigeurs", bet Rūdolfs Polcs izdarīja vienu metienu, vienu spēka paņēmienu un uzvarēja vienu no trim iemetieniem. Ar tādu pašu rezultātu (2:3) zaudēja arī "Titan", kas piekāpās "Islanders". Harijs Brants zaudētāju rindās izdarīja vienu metienu, veica trīs spēka paņēmienus, saņēma divas soda minūtes un sakrāja koeficientu -1.

ASV studentu čempionātā (NCAA) Amerikas Starptautiskā koledža ar 4:1 uzveica Vestpointu un izcīnīja otro uzvaru sešos mačos, bet aizsargs Jānis Jaks uzvarā piedalījās ar divām rezultatīvām piespēlēm (kopumā sezonā viņam trīs piespēles). Meina cīnījās neizšķirti 2:2 ar Bostonu, Eduards Tralmaks veica divus metienus un saņēma divas soda minūtes.

Leiksaperioras štata universitāte tika pie otrā panākuma pēc kārtas, ar 4:3 apspēlējot Ferisas štata universitāti. Rpberts Bļugers spēlē nepiedalījās, bet Mareks Mitens atvairīja 20 no 23 metieniem. Aļaskas Feirbenksas universitāte ar 3:1 apspēlēja Bemidži štata universitāti. Vārtsargs Gustavs Grigals palika rezervē, nespēlēja arī Kristaps Jākobsons. Roberts Kaļķis atzīmējās ar vienu metienu, Markuss Komuls - koeficientu +1, bet Ēriks Žohovs ar vienu metienu, koeficientu -1 un trim uzvarētiem iemetieniem no septiņiem.

Klārksona izcīnīja piekto uzvaru sezonā, ar 3:2 papildlaikā pieveicot Seintlourensu. Haralds Egle atdeva rezultatīvu piespēli un veica divus metienus pa vārtiem. Eglem šosezon septiņi (2+5) rezultativitātes punkti. Arizonas štata universitāte arī tika pie piektā panākuma sezonā, ar 4:1 sakaujot Kivinpieku, taču ne Filips Buncis, ne Gvido Jansons nebija pieteikti mačam. Viņu vienaudzis Kārlis Čukste gan spēlēja Kvinipiekas rindās, izceļoties ar vienu metienu un koeficientu -2.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-03 11:13, pirms 4 gadiem
Cik labi vārtsargi ir Dinamo sistēmā, bet lielajā komandā trīs ārzemnieki! Stratēģiskā domāšana.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-03 11:21, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Cik labi vārtsargi ir Dinamo sistēmā, bet lielajā komandā trīs ārzemnieki! Stratēģiskā domāšana.
Sākas vecā dziesma, kura nodrillēta tika vēl Jevpalova junioru karjeras laikā.

Kas tev liek domāt, ka Šilovs ir derīgs KHL komandas vārtu sargāšanai, ja viņš vispār profesionālajā pieaugušo hokejā nav spēlējis? OHL ir tāda pati junioru līga kā MHL, nu, protams, mazliet spēcīgāka, taču junioru līga.

Jā, tajā Šilovs spēlē labi, bet tas nav ne AHL un pat ne ECHL. Tie ir juniori. Dinamo šāds jaunais gurķis konkrētajā brīdī nespētu glābt.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-03 11:54, pirms 4 gadiem
Kā tad hokejists var pāriet no junioriem uz pieaugušo hokeju, ja viņam nedod iespēju???

     [+] [-]

, 2019-11-03 15:27, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Kā tad hokejists var pāriet no junioriem uz pieaugušo hokeju, ja viņam nedod iespēju???
Kam jānotiek pirmajam - spēlētājam ir jāparāda sava klase, vismaz junioru līmenī vai komandai vajag ņemt visus jaunos pēc kārtas un dot viņiem iespējas.

Nezinu kā tev, bet man atbilde jau sen ir skaidra, jo tieši tāpēc ir tādas junioru līgas un komandas, tieši tāpēc ir zemāko līgu hokejs.
Gribu atgādināt, ka Šilovs pagājušajā sezonā bija MHL komandas trešais(!!!) vārtsargs.

Junioru komandas trešo numuru uzreiz par KHL komandas, pat RD līmeņa, vārtsargu? Tev viss labi?

Jā, iespējams, ka Šilovs kādreiz sasniegs līmeni, lai stabili spēlētu KHL vārtos, bet pašlaik viņam vēl ļoti tāls ceļš ejams.