Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka turpina dominēt un pārliecinoši pārspēj vēl vienu Latvijas rekordu

Ints Megnis
Ints Megnis

Maļuka turpina dominēt un pārliecinoši pārspēj vēl vienu Latvijas rekordu
Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Talantīgā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka sestdien sacensībās "Rīgas sprints" par trim sekundēm pārspēja Latvijas rekordu 200 metru brīvā stila distancē 25 metru baseinā.

Šis peldējums bija pirmais sacensību otrās dienas vakara sesijā un Maļuka uzvaru guva ar gandrīz sešu sekunžu pārsvaru, finišējot pēc minūtes un 59,92 sekundēm. Līdz ar to viņa sev piederošo Latvijas rekordu pārspēja par 3,01 sekundi.

2004.gada Atēnas olimpisko spēļu sudraba medaļas īpašnieces Jeļenas Rubļevskas meita Maļuka pirmoreiz Latvijas rekordu laboja februārī Latvijas ziemas čempionātā, kad pārspēja rezultātu tieši 200 metrus brīvajā stilā 25 metru baseinā. Kopš tā laika viņa regulāri labo valsts rekordus, iepriekšējos divus pārspējot vēl piektdien, kad pārspēja sev piederošo rekordu 100 metru kompleksajā peldējumā un Gabrielai Ņikitinai atņēma valsts rekordu 100 metros brīvajā stilā.

Maļuka sacensībās "Rīgas sprints" kopā tika pie piecām zelta medaļām, kas bija dalīts labākais rezultāts ar baltkrievu Viktaru Staseloviču. Savukārt sešas (3-2-1) medaļas guva baltkrieviete Aļona Semižona.

Augstvērtīgāko rezultātu sacensībās pēc FINA punktiem sasniedza baltkrievs Hrihorijs Pekarskis ar rezultātu 50 metru tauriņstilā, bet viņam sekoja Nikolajs Maskaļenko ar rezultātu 50 metros brasā (27,04 sekunde). Šeit dalītu trešo labāko rezultātu uzrādīja Daniils Bobrovs ar rezultātu 200 metros brasā, kamēr sestais bija Jānis Vitauts Siliņš, bet Maļukas labākais rezultāts bija septītais vērtīgākais.

Sacensībās, kas notika jau sesto gadu pēc kārtas, piedalījās teju 500 sportisti, kuri sadalīja 28 medaļu komplektus.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-03 21:33, pirms 5 gadiem
Malacis, bet svarīgi, lai Ieva apzinās, kas ir Latvijas līmenis un kas pasaules līmenis un ka vēl daudz jāstrādā